Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

«Ο Σκαραβαίος»: Ο κλόουν σας

Τι θα δούμε στο «Σκαραβαίο» στο αποψινό επεισόδιο!Μια γυναίκα κάνοντας...

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Ο Χολίδης και η σύντροφός του για καφεδάκι στα νότια προάστια

Ο Χρήστος Χολίδης και η σύντροφός του Κατερίνα Γκιουζέλη...

Για γαμπρός το 2024 ετοιμάζεται ο Πολυδερόπουλος

Γαμπρός μέσα στο 2024  σχεδιάζει να ντυθεί ο Νίκος...

«Αγγελούδι» στον ουρανό! «Έφυγε» ο μικρός Ζαχαρίας που είχε πέσει σε βαρέλι με ασβεστόνερο στην Κρήτη

Ράγισε καρδιές ο θρήνος των γονιών του και το μοιρολόι της γιαγιάς.

Δεν κατάφερε ο μικρός Ζαχαρίας να ξεγελάσει δεύτερη φορά τον Χάρο, καθώς το θαύμα για το οποίο όλοι προσεύχονταν δεν έγινε… Το μόλις δυόμισι ετών αγγελούδι φόρεσε φτερά και έφυγε για να συναντήσει τους υπόλοιπους αγγέλους, βυθίζοντας στον θρήνο και τον οδυρμό ολόκληρη την Ελλάδα!

Η Κρήτη έχει καλυφθεί με ένα μαύρο πέπλο πένθους και τα μοιρολόγια στο χωριό Λιγόρτυνος, όπου ζούσε το παιδί, ταξιδεύουν σαν τον άνεμο σε όλο το νησί, λυγίζοντας ακόμα και τους πιο ψύχραιμους. Το άτυχο αγοράκι, που έπεσε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης μέσα σε ένα βαρέλι με ασβεστόνερο, δεν κατάφερε να βγει νικητής από τη σκληρή μάχη που έδινε για τη ζωή του και λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, στις 00.45, άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι εικόνες στο χωριό, που θρηνεί σύσσωμο τον χαμό του μικρούλη Ζαχαρία Καμαράτου, ήταν συγκλονιστικές το απόγευμα της Παρασκευής, όταν το αγοράκι οδηγήθηκε στην τελευταία κατοικία του μέσα σε σπαραξικάρδιο θρήνο.

Συντετριμμένοι

Οι κάτοικοι άπλωσαν λευκά κρίνα και γαρίφαλα στο σοκάκι από όπου θα περνούσε η νεκρική πομπή, σύμφωνα με το τοπικό έθιμο, ενώ οι συντετριμμένοι γονείς και οι συγγενείς αποχαιρέτησαν με μάτια κόκκινα από το κλάμα το μπουμπούκι τους, που κόπηκε προτού προλάβει να ανθίσει…

Όσοι κατέφθαναν στο σπίτι της οικογένειας κρατούσαν ανθοδέσμες, κάποιες από τις οποίες ήταν στολισμένες με μικρά μπαλόνια που απεικόνιζαν τα Στρουμφάκια. Όταν έφτασε στο χωριό η νεκροφόρα με το λευκό φέρετρο, όλοι λύγισαν. Το αγοράκι είχε αεροβαπτιστεί την Πέμπτη μέσα στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένο, ενώ πριν από την κηδεία βαπτίστηκε η μόλις 5 μηνών αδελφούλα του, στην οποία δόθηκε το όνομα Νεκταρία, καθώς, σύμφωνα με την παράδοση, οι οικογένειες δεν πρέπει να έχουν αβάπτιστα μέλη προτού φύγει από τη ζωή κάποιο άλλο.

Πένθος

Σπαρακτικό ήταν το πρωί της Παρασκευής το μοιρολόι της γιαγιάς, η οποία, μπαίνοντας στο σπίτι της και αντικρίζοντας το κηδειόσημο του εγγονού της, άρχισε να το αγκαλιάζει και να το φιλάει, φωνάζοντας: «Αχ, είναι το σπίτι του παππού του και το τοιχοκολλήσανε, καλέ μου. Στον στύλο του σπιτιού, το παιδί μου είναι η ζωή μου και δεν θα ξανάρθει ο καλός μου με τίποτε, με τίποτε, το φως μου…»

Το κακό που βύθισε στο πένθος την Κρήτη συνέβη όταν ο μικρούλης έπεσε μέσα σε βαρέλι με ασβεστόνερο. Αν και ανασύρθηκε χωρίς σφυγμό, ύστερα από τις συνεχείς ανανήψεις των γιατρών του Κέντρου Υγείας Χάρακα, όπου μεταφέρθηκε, απέκτησε καρδιακό παλμό. Το αγοράκι έμεινε διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο, όμως η ανταπόκρισή του στην πολλαπλή υποστήριξη που δεχόταν με όλα τα μέσα ήταν φτωχή, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν. Τελικά δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή εξαιτίας «πολυοργανικής ανεπάρκειας έπειτα από παρατεταμένη καρδιοπνευμονοαναπνευστική ανακοπή», όπως έκαναν γνωστό οι γιατροί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...