Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Θερίζει ο ιός στη Μαλεσίνα! Μέσα σε 18 μέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 12 άτομα

Τραγική είναι η κατάσταση με την πανδημία στη Μαλεσίνα, όπου μέσα σε 18 μέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 12 άτομα «χτυπημένα» από τον φονικό ιό.

Το τελευταίο θύμα ήταν μια 66χρονη, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή χθες το πρωί στο Νοσοκομείο του Βόλου. Η άτυχη γυναίκα είχε διακομιστεί αρχικά στο Νοσοκομείο της Λαμίας, αλλά, καθώς εκεί δεν υπήρχε κενό κρεβάτι στη ΜΕΘ, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου. Νωρίτερα χθες «έφυγε» επίσης από κορονοϊό ένας 85χρονος κάτοικος της Μαλεσίνας.

Αξίζει να αναφερθεί πως ανάμεσα σε εκείνους που έφυγαν από τη ζωή μετά τη μάχη με τον ιό ήταν ένας 38χρονος και ένας 44χρονος. Υπενθυμίζεται ότι η Μαλεσίνα βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου και στις 3 Μαρτίου καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος κατοίκου της περιοχής από τον ιό. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο προέκυψε από την τέλεση ενός γάμου με 30 καλεσμένους εντός της εκκλησίας και περίπου 200 εκτός, καθώς και από τον συνωστισμό στα καφενεία της περιοχής.

Στο μεταξύ, μια ολόκληρη οικογένεια ξεκληρίστηκε από τον ιό στην Κρήτη. Το βράδυ της Κυριακής έφυγε από τη ζωή ένας 47χρονος άνδρας, ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Πριν από λίγες μέρες είχαν χάσει τη ζωή τους τόσο ο πατέρας του, που ήταν ιερέας στο χωριό Ευαγγελισμός του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο Ηράκλειο, όσο και η μητέρα του! Στο συγκεκριμένο χωριό πέντε άνθρωποι «χτυπήθηκαν» θανάσιμα από τον κορονοϊό, ανάμεσα σε αυτούς και η κουνιάδα του ιερέα.

Παράλληλα, συναγερμός σήμανε χθες στη Ναυτική Βάση του Κάβο Σίδερο, ανατολικά της Σητείας, καθώς βρέθηκαν θετικά στο ιό οκτώ μέλη του πληρώματος ενός πολεμικού πλοίου. Αρχικά, παρουσίασαν συμπτώματα δύο από αυτούς και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Σητείας, όπου διαπιστώθηκε πως νοσούν από τον ιό. Στη συνέχεια έγιναν τεστ σε όλα τα μέλη του πληρώματος και εντοπίστηκαν άλλα έξι κρούσματα που ήταν ασυμπτωματικά. Αυτή τη στιγμή ολόκληρο το πλήρωμα του πλοίου έχει τεθεί σε καραντίνα, όπως και τα μέλη της Ναυτικής Βάσης που είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους.

Κλειστός μέχρι νεωτέρας θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού, καθώς, σύμφωνα με τοπικά μέσα, δύο εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί, με αποτέλεσμα το σύνολο του προσωπικού να έχει τεθεί σε καραντίνα.

Τέλος, έξι κρούσματα του ιού «μετρά» τις τελευταίες δύο εβδομάδες το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Την αύξηση παραδέχθηκε σε τοπικά μέσα και η διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη, η οποία αποκάλυψε ότι νόσησε και άτομο που είχε κάνει το εμβόλιο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...