Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Μηνύσεις και ξύλο για τα self tests στα σχολεία (video)

Εκρυθμη είναι η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στα σχολεία, με αφορμή τα self tests τα οποία είναι υποχρεωτικά για την προσέλευση των μαθητών στα θρανία. Σε σχολεία στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη εκδηλώθηκαν αντιδράσεις από γονείς αλλά και μαθητές που θεωρούν «αντισυνταγματικό» το τεστ και περιελάμβαναν από μηνύσεις μέχρι και… ξύλο!

Λάδι στη φωτιά, όπως φαίνεται, ρίχνουν fake news που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και σχετικές αναρτήσεις γονέων στα κοινωνικά δίκτυα που αναφέρουν ότι θα γίνει «παιδομάζωμα» και θα μεταφερθούν σε δομές Covid οι μαθητές που θα βρεθούν θετικοί στον ιό. Από την αρχή της εβδομάδας επικρατούσε ένταση ανάμεσα στη μητέρα ενός μαθητή του 1ου Γενικού Λυκείου Ευόσμου που δεν είχε υποβληθεί σε self test και στον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος δεν του επέτρεψε την είσοδο εφαρμόζοντας τη νομοθεσία.

Την Τετάρτη μια ομάδα περίπου 30 ατόμων είχε συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο για να συμπαρασταθεί στη μητέρα και για λίγα λεπτά επικράτησε αναστάτωση. Η γυναίκα υπέβαλε μήνυση στον διευθυντή και κατά παντός υπευθύνου. «Με βάση τον νόμο του Συντάγματος Α 120 απαγορεύεται κάθε ιατρική πράξη στο παιδί χωρίς τη συγκατάθεση του γονέα. Η ένστασή μου είναι ότι δεν γνωρίζουμε την αξιοπιστία των self tests. Δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να εμπεριέχουν που μπορεί να είναι επιβλαβές για τον οργανισμό των παιδιών μας. Τα παιδιά μας δεν είναι πειραματόζωα… Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να μπουν και να απομονωθούν σε δομές αν βγουν θετικά» ανέφερε, κάνοντας σαφή αναφορά στις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν.

Στα χέρια

Ωστόσο, χθες η κατάσταση στο σχολείο ξέφυγε ακόμα περισσότερο. Μόλις έφτασαν οι μαθητές, διαπίστωσαν με έκπληξη ότι τελούσε υπό κατάληψη. Μάλιστα, άναψαν για λίγο τα αίματα και οι μόλις… δύο (!) καταληψίες που δεν ήθελαν να κάνουν το self test πιάστηκαν στα χέρια με τους μαθητές που ήθελαν να μπουν κανονικά στις τάξεις.

Υστερα από λίγο τα πνεύματα ηρέμησαν, η πόρτα του σχολείου άνοιξε, ωστόσο ο διευθυντής αποφάσισε τα μαθήματα να γίνουν με τηλεκπαίδευση για να αποφευχθούν περισσότερες εντάσεις. Μαζί του επικοινώνησε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης. Σε δηλώσεις του ανέφερε πως αυτό που έγινε στο σχολείο ήταν μεμονωμένο περιστατικό.

https://www.youtube.com/watch?v=mmxydXGn0Vg

Στο Αυτόφωρο

Τα «παρατράγουδα» στο λύκειο του Ευόσμου οδήγησαν στην παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα που καλούν να μην εφαρμόζεται το μέτρο των self tests. Επίσης, παρήγγειλε να οδηγούνται στο Aυτόφωρο όσοι αναρτούν «εμπρηστικά» κείμενα. Σε αυτό το πλαίσιο οι αστυνομικοί πέρασαν χθες χειροπέδες στη μητέρα του μαθητή του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου, καθώς στο προφίλ της στο facebook είχε ανεβάσει ένα τέτοιο κείμενο.

Aκόμα ένα περιστατικό αντίδρασης γονέων ενάντια στο μέτρο των self tests σημειώθηκε στο Ηράκλειο, όπου ένας γονέας επιτέθηκε στον διευθυντή Επαγγελματικού Λυκείου, ο οποίος, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, την Τετάρτη ζήτησε από το παιδί του να αποχωρήσει από το σχολείο, επειδή ήταν εξωσχολικός. Την Πέμπτη ο πατέρας του νεαρού αντέδρασε, στέλνοντας τον διευθυντή στο… νοσοκομείο. «Είναι εξοργιστικό αυτό το περιστατικό, ξεπερνάει κάθε όριο» σχολίασε στο cretalive ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Γιάννης Καραγιαννίδης.

Η μπατονέτα

Ομως, δεν είναι το μοναδικό μέτωπο που καλείται να αντιμετωπίσει ο διευθυντής του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Ηρακλείου, καθώς τρεις γονείς μαθητών υπέβαλαν μήνυση στον ίδιο, στον υποδιευθυντή και σε μία καθηγήτρια επειδή απαγορεύουν στα παιδιά τους να μπουν στο σχολείο χωρίς self test και εκφράζουν φόβους και για την υγεία των μαθητών, υποστηρίζοντας ότι «η μπατονέτα έχει επιβλαβή για τον οργανισμό τους χημικά»!

Αλλοι έξι γονείς, οι οποίοι θεωρούν «αντισυνταγματική» την απαγόρευση εισόδου στο σχολείο χωρίς self test, κατέθεσαν την Τετάρτη στον εισαγγελέα Ρεθύμνου μήνυση κατά ενός διευθυντή λυκείου, του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης και της υπουργού Παιδείας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...