Απολυτήριο με βαθμούς των τετραμήνων – Μέσα Ιουνίου οι πανελλαδικές – Τι θα ισχύσει στα δημοτικά

Εξετάσεις, εισαγωγές και self tests σε όλους!

Κανονικά, στα μέσα Ιουνίου, θα διεξαχθούν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ η σχολική χρονιά δεν θα κλείσει με ενδοσχολικές εξετάσεις στο γυμνάσιο και το λύκειο, όπως αποκάλυψε χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων που έκανε η κυρία Κεραμέως για την επαναλειτουργία νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων τη Δευτέρα 10 Μαΐου, οι πανελλαδικές θα αρχίσουν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου για τα γενικά λύκεια και την Τρίτη 15 Ιουνίου για τα επαγγελματικά λύκεια.

«Το υπουργείο Παιδείας έμεινε σταθερό στις αρχικές αποφάσεις του για τη διενέργειά τους στις καθιερωμένες ημερομηνίες» είπε η υπουργός και πρόσθεσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι στο άμεσο διάστημα θα γίνουν ανακοινώσεις για τα μέτρα προστασίας που θα ισχύσουν για τους εξεταζομένους και τους επιτηρητές.

Η κυρία Κεραμέως αναφέρθηκε και στην ελάχιστη βάση εισαγωγής καθώς και στη δυνατότητα συμπλήρωσης παράλληλου μηχανογραφικού. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να εισαχθούν σε πανεπιστημιακά τμήματα μέσω πανελλαδικών ή σε δημόσιο ΙΕΚ με τον βαθμό του απολυτηρίου τους και ορισμένα άλλα κριτήρια.

Ο αριθμός των εισακτέων ανά πανεπιστημιακό τμήμα θα ανακοινωθεί στις 15 Μαΐου. Παράλληλα, επισήμανε ότι φέτος δεν θα γίνουν οι προαγωγικές και οι απολυτήριες εξετάσεις στο γυμνάσιο και το λύκειο, και η αξιολόγηση για τα γυμνάσια και τα λύκεια θα γίνει με βάση τους βαθμούς των τετραμήνων. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πηγές, την εισήγηση για μη διεξαγωγή των ενδοσχολικών εξετάσεων έκανε στο υπουργείο το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). Ύστερα από αυτή την εξέλιξη δεν θα εφαρμοστεί φέτος στην α΄ λυκείου η Τράπεζα Θεμάτων.

«Αφουγκραζόμαστε τη γενικότερη πίεση των μαθητών και θεωρήσαμε σημαντικό να αφιερώσουν οι μαθητές περισσότερο χρόνο στη διά ζώσης διδασκαλία και στην εμβάθυνση της ύλης» εξήγησε η υπουργός σχετικά με τις ενδοσχολικές εξετάσεις.

Η κυρία Κεραμέως μίλησε και για την παράταση του σχολικού έτους, η οποία είχε προαναγγελθεί εδώ και αρκετό καιρό. Οπως είπε, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά θα κάνουν μάθημα έως τις 25 Ιουνίου, ενώ στις 11 Ιουνίου θα κλείσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια. Το άνοιγμα των δημοτικών και των γυμνασίων θα γίνει με υποχρεωτικό self test, το οποίο θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, όπως ισχύει για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των λυκείων της χώρας. Μάλιστα, η υπουργός τόνισε ότι τεστ θα πρέπει να κάνουν και οι μαθητές των νηπιαγωγείων, επαναλαμβάνοντας ότι τα self tests είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Όσον αφορά τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 9.500 εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί με τα αδιάθετα εμβόλια.

Τέλος, είπε ότι μετά το άνοιγμα των λυκείων έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων του ιού 269 σχολεία, ενώ 1.753 από τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό που προσήλθαν για επανέλεγχο μετά τη δήλωση των self tests βγήκαν θετικοί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ