Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

«Εξπρές του μεσονυχτίου» – Τα μεσαιωνικά βασανιστήρια στο γηροκομείο-«φυλακή» των Χανίων (video)

Κάθε μέρα και μια γροθιά στο στομάχι φέρνουν οι αποκαλύψεις για όσα φρικτά εκτυλίσσονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες στο γηροκομείο-κολαστήριο στα Χανιά, όπου δεκάδες γεροντάκια φέρεται ότι έχασαν τη ζωή τους από κακομεταχείριση ή από ασιτία!

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι υπό διερεύνηση θάνατοι ανέρχονται πλέον σε 73, από 68 που ήταν αρχικά, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί όσο προχωρούν οι έρευνες των Αρχών. Κατά πληροφορίες, οι 64 θάνατοι σημειώθηκαν πέρυσι, ενώ οι υπόλοιποι εννέα το πρώτο τρίμηνο του 2021. Την ίδια ώρα προκαλούν αγανάκτηση και αποτροπιασμό οι περιγραφές πρώην υπαλλήλων του «γηροκομείου του τρόμου» για τα μεσαιωνικά βασανιστήρια που υπέμεναν οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι και τα οποία παραπέμπουν στη γνωστή αμερικανή ταινία «Εξπρές του Μεσονυχτίου»!

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία ενός βοηθού νοσηλευτή, ο οποίος είναι μεταξύ των επτά πρώην υπαλλήλων του οίκου ευγηρίας που κλήθηκαν από την Εισαγγελία για να καταθέσουν σχετικά με την ανατριχιαστική υπόθεση. Οπως υποστηρίζει, μέσα σε μία βδομάδα πέθαναν μπροστά του 14 άτομα! «Είδα να πεθαίνουν οι άνθρωποι. Στην αρχή 3-4 άτομα. Μετά, μέσα σε μια βδομάδα, πέθαναν 14 άτομα!» καταγγέλλει μεταξύ άλλων, ενώ λέει για τις συνθήκες που επικρατούσαν μέσα στο γηροκομείο:

«Ηταν πολύ άθλιες. Κακομεταχείριση των γερόντων. Τους έδιναν χάπια, έτσι ώστε να είναι σε καταστολή, τους σκουπίζαμε με μία πετσέτα πέντε άτομα παρόλο που έβγαζαν σπυριά. Αντί για πάνες τους έβαζαν ουροκαθετήρα για να μη λερώσουν… Είχαν έλλειψη φαγητού, γι’ αυτό οι περισσότεροι δεν είχαν τόσα κιλά. Εμπαιναν με περισσότερα κιλά και μετά πάθαιναν ασιτία». Ο ίδιος υπήρξε μάρτυρας σοβαρών περιστατικών κακοποίησης:

«Ημουν μπροστά όταν τους χτυπούσαν και βοηθοί και νοσηλευτές κανονικοί, και το γνώριζε η ιδιοκτήτρια, γιατί υπήρχαν κάμερες. Επαιρναν τηλέφωνο οι συγγενείς και η ιδιοκτήτρια τους έλεγε ότι ήταν καλά, ενώ η γυναίκα πέθαινε. Σε συγκεκριμένα περιστατικά που είχαν μελανιές και χτυπήματα ερχόταν συγκεκριμένο γραφείο τελετών»! Ακόμη αναφέρεται σε ένα περιστατικό που συνέβη στη βάρδιά του, κατά το οποίο οι υπεύθυνοι του γηροκομείου άφησαν στο… έλεος του Θεού μια ηλικιωμένη που είχε χτυπήσει στο κεφάλι και αιμορραγούσε:

«Της έβαλαν απλά κάποιες γάζες και την επόμενη μέρα δάγκωσε τη γλώσσα της, κόβοντας ένα κομμάτι. Την τρίτη μέρα απεβίωσε» τονίζει ο μάρτυρας, προσθέτοντας ότι το διάστημα που εργάστηκε εκεί χάνονταν μέχρι… μασέλες με χρυσά δόντια. «Ξέρω ότι αφαιρούσαν τα χρυσαφικά με πρόφαση να τα φυλάξουν και μετά έλεγαν ότι τα έχασαν οι ίδιοι οι τρόφιμοι και χάνονταν μασέλες με χρυσά δόντια» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σοκαριστικές είναι επίσης οι αποκαλύψεις μιας άλλης πρώην υπαλλήλου του γηροκομείου η οποία μιλάει για ψεκασμούς με… εντομοκτόνο πάνω σε κεφάλια τροφίμων, καταγγέλλει απουσία ουσιαστικής ιατρικής φροντίδας και δηλώνει ότι έχει δει 25 με 30 θανάτους ηλικιωμένων, ένας εκ των οποίων ενδεχομένως να προέκυψε έπειτα από βίαιο τάισμα με σύριγγα!

«Ανοιγαν το κάτω χείλος τους και πατούσαν τη σύριγγα με δύναμη και αμέσως μετά νερό για να κατέβει η μπουκιά. Οι άνθρωποι πολλές φορές τα φτύνανε. Γίνονταν πολλά βίαια πράγματα. Και είχαμε και περιπτώσεις που είχαν τα αναμενόμενα, άνθρωποι υπέκυψαν» αναφέρει η πρώην βοηθός νοσηλεύτρια στο zarpanews.gr.

martyras

Οπως τονίζει, οι συνθήκες διαβίωσης των γερόντων ήταν πολύ άσχημες. «Είχε υγρασία, οι άνθρωποι κρύωναν… Υπήρχαν άνθρωποι κατουρημένοι, τέσσερις ώρες μπορεί να καθόταν ο άνθρωπος στα κακά του, μέχρι να τον σηκώσουν να πάει στην τουαλέτα. Επίσης δερματικές παθήσεις, ψείρες. Και τους βάζανε Aroxol, Teza, εντομοκτόνα δηλαδή, στο κεφάλι! Κοκκίνιζε το κεφάλι, κάνανε μπάνιο μετά, αλλά πολλές φορές, αν δεν καθάριζαν, τους έκοβαν γουλί τα μαλλιά» περιγράφει η μάρτυρας, επισημαίνοντας ότι οι υπάλληλοι του γηροκομείου έδεναν τους περισσότερους ηλικιωμένους, ακόμα και τους περιπατητικούς.

«Πολλοί πέθαιναν με ανοικτά τα μάτια! Γιατρός δεν ερχόταν καν να πιστοποιήσει. Τους συγγενείς τούς ενημέρωναν σπάνια εκείνη τη στιγμή, μπορεί να το έκαναν την επόμενη μέρα ή όταν πήγαινε στο νεκροτομείο» τονίζει η γυναίκα, αποκαλύπτοντας ότι στο υπόγειο του κτιρίου, όπου οι συνθήκες ήταν πολύ χειρότερες, «φιλοξενούνταν» όσοι τρόφιμοι πλήρωναν λιγότερα ή είχαν συγγενείς μακριά, που δεν τους επισκέπτονταν. Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας είδε μία από τις δεκάδες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου που εκδόθηκαν με βάση τις ιατρικές γνωματεύσεις από τη δομή ηλικιωμένων. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο θάνατος του 90χρονου στη ληξιαρχική πράξη, ο οποίος «έφυγε» ξαφνικά από ανακοπή, ενώ λίγο πριν είχε περάσει μια απλή ουρολοίμωξη, επήλθε το 2018, δηλαδή σε χρόνο προγενέστερο της χρονικής περιόδου από 1/1/2020 έως και 13/3/2021, για την οποία διεξάγονται έρευνες.

5290756 1068x712 1

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV, οι αστυνομικοί φέρεται ότι αναζητούν απαντήσεις ακόμη και στις διαθήκες των ηλικιωμένων που απεβίωσαν, ενώ πρόσωπο «κλειδί» θεωρείται ο γιατρός που υπέγραφε τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου με την ίδια πάντοτε αιτιολογία, δηλαδή της καρδιακής ανακοπής. Πάντως, η πλευρά του οίκου ευγηρίας αρνείται κάθε εμπλοκή, και η ιδιοκτήτρια κάνει λόγο για εκδικητικές πράξεις των υπαλλήλων που απολύθηκαν από την επιχείρηση.

Η απάντηση της ιδιοκτήτριας για την αγγελία πώλησης

Τη δική της απάντηση για την αγγελία που τροφοδότησε το σενάριο πώλησης του «γηροκομείου της φρίκης» στα Χανιά έδωσε η ιδιοκτήτρια της μονάδας, που φέρεται ότι ερευνάται για 73 ύποπτους θανάτους ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με το σάιτ Flashnews.gr, στη συγκεκριμένη αγγελία με ημερομηνία δημοσίευσης 15/04/2021 φαίνεται ότι πωλείται ένα «ξενοδοχείο» με εμβαδόν 1.100 τ.μ. στην τιμή των 3.000.000 ευρώ. Οπως περιγράφεται στην εν λόγω αγγελία, το ακίνητο, το οποίο κατασκευάστηκε το 2009 και ανακαινίστηκε το 2018, βρίσκεται σε οικόπεδο 3.800 τ.μ. στη Σούδα, ενώ διαθέτει 16 δωμάτια με 48 κλίνες. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι «βρίσκεται σε καταπληκτική τοποθεσία με πανοραμική απεριόριστη θέα θάλασσα και του κόλπου», καθώς επίσης ότι «η επιχείρηση σήμερα λειτουργεί με 100% πληρότητα και προσφέρει δυνατότητα σύντομης απόσβεσης της επένδυσης».

Η συγκεκριμένη περιγραφή, η οποία ταιριάζει με το γηροκομείο που βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, σε συνδυασμό με τις φωτογραφίες που συνοδεύουν την αγγελία, οι οποίες είναι ίδιες με εκείνες που φιγουράρουν στην ιστοσελίδα του οίκου ευγηρίας, κίνησαν εύλογα υποψίες. Ωστόσο, η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η μονάδα πωλείται, προσθέτοντας ότι πρόκειται για παλιά αγγελία.

«Αυτή η αγγελία είναι πολύ παλιά. Δεν ισχύει. Δεν πουλάμε τη μονάδα. Δεν ξέρω γιατί έχει αυτή την ημερομηνία. Κάποιος βρήκε παλιά αγγελία που είχαμε και την έκανε σημερινή. Ούτε ανακαίνιση κάναμε το 2018, πέρα από ένα βάψιμο» ανέφερε, μιλώντας στο flashnews.gr. Περισσότερες διευκρινίσεις έδωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του οίκου ευγηρίας Νίκος Ρουσόπουλος:

«Υπήρχε μια αγγελία που είχε δημοσιευθεί περίπου προ έξι ετών και ξαφνικά μαθαίνουμε πως βγήκε μια αγγελία με ημερομηνία 15/04, η οποία βεβαίως είναι παντελώς ψευδής, δεν έχει καμία σχέση. Το ακίνητο δεν πωλείται και, βεβαίως, προχωράμε κανονικά στον αγώνα μας. Κάποιος παραποίησε τη συγκεκριμένη αγγελία. Θα απευθυνθούμε αρμοδίως στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να δούμε από ποιον έχει γίνει η συγκεκριμένη παραποίηση».

Παράλληλα, ανέφερε για την πορεία των ερευνών από τις εισαγγελικές Αρχές: «Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη ότι τελικά η έρευνα θα καταλήξει σε συμπεράσματα τα οποία δικαιώνουν πλήρως τις θέσεις μας, διότι μέχρι σήμερα έχουν δικαιωθεί πλήρως όλες οι θέσεις μας».

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...