Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Πέτρος Κόκκαλης: Το οικολογικό όραμά του, η φυγή του από τον ΣΥΡΙΖΑ,...

«Οι ευρωεκλογές θα δώσουν στον Κόσμο τη δυνατότητα να...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Η 25χρονη και η πολυγαμική οικογένεια των… ζόμπι!

Πολυγαμική έγινε η 25χρονη Φελίσιτι Κάντλεκ, καθώς μεγάλωσε την...

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Σε άδειες καρέκλες το Ποτάμι

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την περιοδεία του Σταυρου Θεοδωράκη με ολιγομελές ακροατήριο

Αλλο τηλεόραση και άλλο πλατεία. Ισως γι’ αυτό το Ποτάμι δεν τρέχει. Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν οι τοπικές ειδησεογραφικές σελίδες από τις πόλεις της Ελλάδας που επισκέφτηκε έως τώρα ο Σταύρος Θεοδωράκης στην περιοδεία του, οι οποίες μάλιστα συμπληρώνουν και τα ρεπορτάζ τους με τις σχετικές φωτογραφίες.

Στην Κέρκυρα, για παράδειγμα, όπου βρέθηκε πριν από δέκα μέρες ο δημοσιογράφος και επικεφαλής του νεοσύστατου πολιτικού συνδυασμού, η ανταπόκριση ήταν «χλιαρή» και ο αριθμός των συγκεντρωμένων εντελώς διαφορετικός από αυτόν που θα περίμενε κανείς σε σχέση με τα νούμερα που εμφανίζουν για το Ποτάμι οι δημοσκοπήσεις. Οπως μάλιστα σημειώνει το corfupress.com, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι φωτογραφίες που διανεμήθηκαν από το ίδιο το κόμμα στάθηκαν περισσότερο στα ψώνια του σε μανάβικο της πόλης, παρά στην ίδια την ομιλία του.

Το ίδιο συνέβη και στην περιοδεία του στην Ηπειρο, εκεί όπου η συνάντησή του με τον γραμματέα του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας Μιχάλη Τζήμα στη στάνη (με αφορμή την κόντρα για το γάλα) προβλήθηκε πολύ περισσότερο από ό,τι η προγραμματισμένη ομιλία του στην Ηγουμενίτσα, που πάλι δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει σοβαρό αριθμό παρευρισκομένων, αν και η αίθουσα ήταν μικρή, ενώ στη Λάρισα η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία μερικών δεκάδων ατόμων.

Ολιγοπληθές χαρακτηρίστηκε το ακροατήριο και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, απ’ όπου επέλεξε να ξεκινήσει το πρόγραμμα εκδηλώσεων. Προφανώς γι’ αυτό τα πλάνα από τα βίντεο που επιμελώς ανεβάζει ο υπεύθυνος στην ιστοσελίδα του κόμματος δεν είναι συνήθως γενικά (όταν σπανίως ο φακός «φεύγει» από τον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη) αλλά κοντινά, που αγαπούν να επικεντρώνουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα από το κοινό.

Κι επειδή άλλο τηλεόραση και άλλο πλατεία, ο Σταύρος Θεοδωράκης, που έχει συνηθίσει να κάνει και όχι να του κάνουν ερωτήσεις, έχει ήδη δεχτεί σφοδρή κριτική και πάλι από τα τοπικά μέσα, αφού έχει δείξει αρκετές φορές έντονο εκνευρισμό σε κάποιες από τις ερωτήσεις των πολιτών. Στημένες (όπως χαρακτηρίζονται συχνά από τα φίλα προσκείμενα αθηναϊκά μέσα) ή όχι, ο ίδιος οφείλει να είναι επαγγελματικά ψύχραιμος, κάτι που επιτακτικά υπαγορεύει ο νέος ρόλος που επέλεξε.

Τα likes και στο facebook

Οπαδός των κοινωνικών δικτύων και της εκστρατείας μέσω του ίντερνετ, ο Σταύρος Θεοδωράκης («δεν έχουμε γραφεία-πολυκατοικίες, δεν έχουμε περιφερειακές οργανώσεις, όλα τα κάνουμε μέσω ίντερνετ» δήλωσε στις 20 Απριλίου, στη συνέντευξή του στην «Espresso της Κυριακής») οργανώνει τις εκδηλώσεις του και μέσα από το facebook στέλνοντας προσκλήσεις. Και επειδή τα γραπτά μένουν, σημειώνουμε μέσα από τις παραπομπές που έχει στο επίσημο site του το Ποτάμι: Στην Κρήτη, απ’ όπου ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, στην ομιλία του στον Δημοτικό Κήπο Χανίων προσκλήθηκαν 6.200 άτομα, μόνο 327 όμως δήλωσαν ότι θα πάνε. Ακολούθησε η Χαλκίδα με επιτυχία, αφού από τους 107 που προσκλήθηκαν δήλωσαν «ναι» οι 95 και η Ηγουμενίτσα με 48 άτομα να δηλώνουν ενδιαφέρον.

Το Ποτάμι δεν παρέσυρε τους χρήστες ούτε και στην Πάτρα, αφού προσκάλεσε 1.100 άτομα, αλλά πήρε μόλις 119 θετικές απαντήσεις, πάνω κάτω δηλαδή ό,τι έγινε αργότερα και στη Λάρισα, με 1.200 προσκεκλημένους και 169 «ναι». Στη Ρόδο η μέθοδος αποφεύχθηκε για κάποιο λόγο και στην Κέρκυρα από τους 1.600 που προσκλήθηκαν μόνο 89 απάντησαν ότι θα πάνε. Οσο για την Θράκη, τον τελευταίο μέχρι τώρα σταθμό του Σταύρου Θεοδωράκη, το «σκορ» ήταν 94-18. Υπέρ αυτών που αδιαφόρησαν, φυσικά!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...