Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος: «Είμαστε άνθρωποι με ανθρώπινες αδυναμίες, που άλλοτε τις νικούμε και...

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι αποκαλύψεις σχετικά με τη...

Η Σκορδά λαχτάρισε με το… μπισκοτάκι της

«Ζηλεύω το μικρό σου το γατί, στα πόδια σου...

Μαζί για το Παιδί: Μαζί στρώνουμε το πασχαλινό τραπέζι για 600 παιδιά

Φέτος το Πάσχα το Μαζί για το Παιδί μας...

Η μικρή πήρε το επώνυμο της μητέρας της, Καρολάιν, την οποία σκότωσε...

Το επώνυμο της αδικοχαμένης μητέρας της πήρε η Λυδία...

Ζήλια μέχρι θανάτου

Αποκαλύψεις στο δικαστήριο από τον πατέρα για τις κατηγορίες και τη στάση της μεγάλης του κόρης απέναντι στην αδικοχαμένη 23χρονη Φαίη

Αντιμέτωπος με τη χειρότερη φουρτούνα της ζωής του, εκείνη που «σάρωσε» κυριολεκτικά την οικογένειά του, βρέθηκε ο πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού και πατέρας της αδικοχαμένης Φαίης Μπλάχα, με την κατάθεση του οποίου ξεκίνησε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία της.

Εμφανώς καταβεβλημένος, έναν χρόνο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που προκάλεσε τον θάνατο της 23χρονης κόρης του από τον 26χρονο Βαγγέλη Στεφανάκη κοντά στο σπίτι τους στη Νέα Μάκρη, ο Αντώνης Μπλάχας βρέθηκε σε μια θέση στην οποία κάθε πατέρας απεύχεται να βρεθεί. Με το ένα του παιδί να μη βρίσκεται πια στη ζωή και τη δεύτερη κόρη του, την 32χρονη Μαρία-Ελένη να κατηγορείται ότι κάλυψε τον δράστη, με τον οποίο συνδεόταν ερωτικά. Μάλιστα, προέβη και σε αποκαλύψεις που σόκαραν κατά τη διάρκεια της δίκης, καθώς -όπως είπε ο ίδιος- η Μαριαλένα ζούσε για να… πάρει τον άντρα της αδελφής της, ενώ τη ζήλευε μέχρι θανάτου!

«Ποτέ δεν πίστευα ότι η μια μου κόρη θα έκανε κακό στην άλλη, αλλά προέκυψαν στοιχεία που έδειξαν ότι η Μαριαλένα προσπάθησε να κρύψει την αλήθεια για να καλύψει τον Βαγγέλη Στεφανάκη» κατέθεσε στο δικαστήριο ο τραγικός πατέρας. «Η Φαίη μού είπε το τελευταίο δεκαήμερο πριν από τον θάνατό της ότι η αδελφή της προσπαθούσε να της πάρει τον φίλο. Οπως πληροφορήθηκα εκ των ύστερων, η Μαριαλένα και ο Στεφανάκης είχαν σχέση και στο παρελθόν, προτού εκείνος γίνει ζευγάρι με τη Φαίη, προφανώς κατά τη διάρκεια του γάμου της» πρόσθεσε ο Αντώνης Μπλάχας.

Ο πρώην ναυτικός, με εμφανές το δίλημμα ενός πατέρα που καλείται να αποδώσει ευθύνες στο ίδιο του το παιδί, ανέφερε πως όταν ενημερώθηκε από τη Φαίη για την προσπάθεια της Μαριαλένας να της «κλέψει» τον Στεφανάκη, προσπάθησε να αποτρέψει την παράνομη σχέση, ζητώντας από τη μεγάλη του κόρη -με το πρόσχημα ότι ήταν πρόσφατα χωρισμένη- να μην καλεί τον 26χρονο στο σπίτι της.

Αίσθηση προκάλεσαν στο δικαστήριο και όσα πληροφορήθηκε ο άτυχος πατέρας από τις φίλες του 23χρονου θύματος, που υποστηρίζουν πως η 32χρονη ζήλευε αρρωστημένα τη μικρή της αδελφή και τον δεσμό της με τον κατηγορούμενο.

«Ακουσα από τις φίλες της ότι πριν από το περιστατικό η Μαριαλένα ήθελε να βάλει μπράβους για να χτυπήσουν τη Φαίη!» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος σε άλλο περιστατικό που αφορούσε την κάκιστη σχέση των δύο αδελφών, πρόσθεσε: «Μου είπαν ακόμη ότι η Μαριαλένα ήθελε να προκαλέσει προβλήματα στη Φαίη, πήγαινε μέχρι και στη δουλειά της και την κορόιδευε, ήθελε να της διαλύσει τη σχέση».

Σύμφωνα με τον πατέρα του θύματος, «ακόμη και στο νοσοκομείο υπήρχε ένας φόβος…» «Οι φίλες της Φαίης δεν άφηναν τη Μαριαλένα μόνη της στο δωμάτιο με την αδελφή της, γιατί φοβόντουσαν ότι ήθελε να της κάνει κακό!» εξήγησε ο Αντώνης Μπλάχας. Αναφερόμενος στη συμπεριφορά της Μαριαλένας μετά τον θάνατο της Φαίης, κατέθεσε πως η μεγάλη του κόρη «συνέχισε κανονικά τη ζωή της», ενώ όταν ρωτήθηκε από έδρας αν η 32χρονη πήγε στο μνημόσυνο της αδελφής της, απάντησε πως «είχε πάει σε… καλλιστεία σκύλων»!

Περιγράφοντας τη φρικτή εικόνα του παιδιού του όταν το αντίκρισε στο νοσοκομείο, κατέθεσε ότι «αποκλείεται ο θάνατος της Φαιής να ήταν ατύχημα, ο γιατρός της Εντατικής μού είπε ότι τα χτυπήματά είχαν σκοπό να επιφέρουν τον θάνατο» και πρόσθεσε πως ο Στεφανάκης είχε χτυπήσει την κόρη του άλλες τρεις φορές στο παρελθόν. «Δεν θέλω τίποτα άλλο παρά μόνο δικαιοσύνη» δήλωσε βγαίνοντας από το δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος στην έναρξη της δίκης αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας πως ο θάνατος της Φαίης ήταν ατύχημα. «Τη χτύπησα, αλλά όχι έτσι…» είπε.

«Ολα έγιναν πάνω σε έναν καβγά, όταν η Φαίη έμαθε για τη σχέση του Στεφανάκη με την αδελφή της. Πάνω στον καβγά τού έριξε ένα σκαμπίλι και εκείνος ανταπέδωσε, με αποτέλεσμα η κοπέλα να πέσει και να χτυπήσει θανάσιμα» δήλωσε ο συνήγορός του Στάθης Καρυδομάτης.

Η εισαγγελέας ζήτησε να παραστεί η Μαρία Ελένη στη διαδικασία

«Χαμηλό προφίλ», διά της… απουσίας της από το εδώλιο των κατηγορουμένων, επιχείρησε να κρατήσει η 32χρονη αδελφή του θύματος Μαρία-Ελένη Μπλάχα, που δεν εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της Θανάση Πλεύρη. Ωστόσο η απουσία της αποδείχθηκε «ηχηρή» και η 32χρονη, που βρίσκεται αντιμέτωπη με τις κατηγορίες της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία, καλείται με απόφαση του δικαστηρίου να προσέλθει ενώπιον των δικαστών.

Ενώ η ακροαματική διαδικασία βρισκόταν σε εξέλιξη, με την κατάθεση του πατέρα των δύο αδελφών, η εισαγγελέας ζήτησε να παραστεί στο δικαστήριο η Μαρία-Ελένη, «προκειμένου να διακριβωθεί η αλήθεια». Το δικαστήριο έκανε δεκτό το εισαγγελικό αίτημα (με τις τρεις τακτικούς δικαστές να μειοψηφούν έναντι των τεσσάρων ενόρκων της έδρας) και διέταξε την αυτοπρόσωπη παρουσία της κατηγορουμένης στην επόμενη συνεδρίαση.

«Είναι πολύ σημαντικό να είναι εδώ η κατηγορουμένη. Πιστεύουμε ότι ξέρει κάποια πράγματα, σίγουρα υπήρχε και κάτι πριν για να φερθεί έτσι μετά…» δήλωσε η συνήγορος πολιτικής αγωγής Αναστασία Ασπρίδη.    

Η 32χρονη Μαρία Ελένη, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, επιχείρησε να αποτρέψει τη σύλληψη του Στεφανάκη, αποκρύπτοντας την αλήθεια στις καταθέσεις της στους αστυνομικούς. Κίνητρό της φέρεται να ήταν η ερωτική σχέση με τον κατηγορούμενο, αλλά και οι ιδιαίτερα κακές σχέσεις με την αδελφή της. Στην πορεία «έσπασε» την κοινή γραμμή που τηρούσε με τον 26χρονο, υποστηρίζοντας ότι είπε ψέματα από φόβο, γιατί την απειλούσε ότι θα κάνει κακό σε εκείνη και την οικογένειά της. 

Ντέμη Ντάβαρη 

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...