Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

«Smart» οργάνωση έκλεβε αυτοκίνητα και διακινούσε ναρκωτικά στις πιάτσες της Αθήνας

«Γκόμενες» και κοκαΐνη από «Smart» οργάνωση

Εξπέρ στη διακίνηση κοκαΐνης στις πιάτσες της Αθήνας αλλά και στις κλοπές αυτοκινήτων μάρκας Smart είχαν γίνει τα μέλη μιας πολυπρόσωπης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αθηνών και τα στοιχεία τους δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με εκτίμηση των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., τα κέρδη από την εγκληματική τους δράση ξεπερνούν τα 154.000 ευρώ.

Η σπείρα ήταν χωρισμένη σε δύο υποομάδες και κομβικό ρόλο σε αυτήν είχαν δύο γυναίκες, οι οποίες είχαν άμεση σχέση με τον αρχηγό των κακοποιών και αναλάμβαναν ρόλο τσιλιαδόρου. Η πρώτη ομάδα είχε αποκτήσει τεράστια ειδίκευση στις κλοπές των Smart, τα οποία κατάφερνε να ανοίγει μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, απενεργοποιώντας ηλεκτρονικά τα αντικλεπτικά συστήματα.

Τα κλεμμένα οχήματα οι δράστες τα μετέφεραν σε ένα συνεργείο στα Μεσόγεια, όπου τα έκαναν… βίδες και πουλούσαν τα εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά. Σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, παραποιούσαν τον αριθμό πλαισίου και τα πουλούσαν ολόκληρα σε ανυποψίαστους αγοραστές.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν μελετήσει κάθε τους κίνηση, καθώς έπαιρναν μέτρα ασφαλείας με κάμερες παρακολούθησης, ενώ, προτού μεταφέρουν τα κλεμμένα αυτοκίνητα στο συνεργείο, τα άφηναν λίγες ημέρες παρατημένα στο Κορωπί ή στη Νέα Μάκρη, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι δεν ήταν εφοδιασμένα από τους ιδιοκτήτες τους με σύστημα εντοπισμού.

Ακόμη και οι συνομιλίες τους γίνονταν με κωδικούς και μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων-φαντασμάτων. Για τις μετακινήσεις τους οι δράστες χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενα οχήματα ή άλλα, των οποίων η άδεια δεν ήταν στο όνομα κάποιου μέλους της σπείρας.

Δέκα συλλήψεις

Οταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συγκέντρωσαν όλα τα στοιχεία για τη δράση της σπείρας, οργάνωσαν εκτεταμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας προχώρησαν σε δέκα συλλήψεις σε Αθήνα, Αρτέμιδα, Νέα Μάκρη, Κορωπί, Γέρακα και Γλυκά Νερά. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμα τέσσερα άτομα, τα τρία εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, ενώ το τέταρτο είναι ήδη φυλακισμένο.

Οι αστυνομικοί καταλογίζουν στη σπείρα 12 κλοπές οχημάτων, τα οποία άρπαζαν έπειτα από παραγγελία για κάποιο ανταλλακτικό. Αναφορικά με τη διακίνηση κοκαΐνης, με την οποία είχε επιφορτιστεί η δεύτερη υποομάδα, έχουν εξακριβωθεί τουλάχιστον 480 συναλλαγές με χρήστες, στους οποίους πουλούσαν το ναρκωτικό αντί 60 ευρώ το γραμμάριο.

Στον χώρο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες εντοπίστηκαν οκτώ αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα, πλήθος ανταλλακτικών και εξαρτημάτων, 20 εγκέφαλοι αυτοκινήτων, 23 γραμμάρια κοκαΐνη, 5,3 γραμμάρια κάνναβη, μικροποσότητα αναβολικών, το χρηματικό ποσό των 15.310 ευρώ, τρεις σιδερογροθιές, οκτώ φυσίγγια και 39 κινητά τηλέφωνα.

Οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, έχουν συλληφθεί επανειλημμένα για παρόμοια αδικήματα. Ομως, κάθε φορά που… ξεμπερδεύουν με τη Δικαιοσύνη πιάνουν ξανά «δουλειά»!

«Επιχειρησιακός» διάλογος

Ενδεικτικός των μέτρων προφύλαξης που έπαιρναν οι δράστες είναι ο παρακάτω τηλεφωνικός διάλογος που αφορούσε την κλοπή ενός πετρελαιοκίνητου οχήματος και ο οποίος καταγράφηκε από τον κοριό της Αστυνομίας:

Ζ: Ελα.
Σ: Δεν το πιστεύω, ρε μ…
Ζ: Τι;
Σ: Επεσα σε πετρέλαιο!
Ζ: Τι έκανες;
Σ: Επεσα σε πετρέλαιο πάνω!
Ζ: 13;
Σ: Οχι…
Ζ: Εξακό;
Σ: Ναι
Ζ: Και;
Σ: Τι και; Το πήρα. Τι να το κάνω τώρα αυτό;
Ζ: Ανέβασέ το εδώ.
Σ: Ωραία. Θα με κατεβάσεις πάλι;
Ζ: Τι να σε κάνω, ρε μ… Ή θα το ανεβάσεις και θα κάτσεις και μετά θα πάμε συνεργείο ή θα σε κατεβάσω.

«Πετσόκομμα» και «Ματσούκι»

Οι κακοποιοί είχαν πάρει όλα τα μέτρα για να μη γίνουν αντιληπτοί και είναι χαρακτηριστικό ότι για κάθε περίπτωση χρησιμοποιούσαν κωδικούς στις συνεννοήσεις τους.

«Πάω στο χωριό να πετσοκόψω», «όταν συναντηθούμε, φέρε μου σόμι και καφέδες» είναι μερικές από τις συνθηματικές τους φράσεις που αποκρυπτογράφησαν οι αστυνομικοί.

Ως «χωριό» εννοούσαν τη Νέα Μάκρη, όπου άφηναν προσωρινά τα κλεμμένα Ι.Χ. Το «πετσόκομμα» ήταν η διάλυση του αυτοκινήτου σε ανταλλακτικά, «φορτιστής» η κοκαΐνη, «σόμι» το μισό γραμμάριο κοκαΐνη και «καφέδες» άλλο είδος ναρκωτικού. Αλλες κωδικές φράσεις ήταν οι εξής: «ματσούκι» (το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης), «πού θα βάλεις το τριφυλλάκι» (το σημείο όπου άφηναν το κλεμμένο όχημα), «πάω να δω την γκόμενα» (εντοπισμός οχήματος) και «θα ευλογήσω το όχημα» (όταν άλλαζαν αριθμό πλαισίου).

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...