Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Ζούγκλα» στην πιάτσα των ταξί των ΚΤΕΛ Κηφισού- Ομάδες Ρομά «λύνουν και δένουν»

Επαγγελματίες οδηγοί ταξί δουλεύουν υπό τον φόβο των Ρομά... συναδέλφων τους

Ο νόμος της ζούγκλας και της σιωπής βασιλεύει σε μεγάλο βαθμό στην πιάτσα των ταξί στα ΚΤΕΛ Κηφισού, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, «λύνουν και δένουν» ομάδες Ρομά που έχουν αυτοχριστεί… ταξιτζήδες, τρομοκρατώντας και απειλώντας τους επαγγελματίες οδηγούς, που κάνουν τον σταυρό τους πριν ξεκινήσουν για το καθημερινό μεροκάματο, μια και δεν ξέρουν τι θα τους συμβεί!

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Espresso», το φαινόμενο της ανομίας στην πιάτσα των ταξί των ΚΤΕΛ Κηφισού, που υποδέχεται καθημερινά εκατοντάδες ταξιδιώτες (με εξαίρεση την περίοδο του lockdown και της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων), παρατηρείται έντονα τα τελευταία δύο χρόνια. Οι Ρομά που παριστάνουν τους οδηγούς ταξί εισέβαλαν εν μια νυκτί και άρχισαν να κάνουν κουμάντο στην πιάτσα, μέσω μπούλινγκ και ξυλοδαρμών.

Με απειλές παίρνουν τη σειρά από άλλους οδηγούς ταξί, που περιμένουν υπομονετικά να παραλάβουν πελάτη, επιλέγουν όποιον εκείνοι θέλουν ανάλογα με τον προορισμό τους, καθορίζοντας διαδρομές με το «έτσι θέλω»! Το αποτέλεσμα είναι οι πελάτες να δυστροπούν για όσα διαδραματίζονται και οι πραγματικοί επαγγελματίες ταξιτζήδες να υπομένουν τα πάντα, μια και κυριαρχεί ο φόβος! Στο παρελθόν καταγράφηκαν ακόμη και συμπλοκές ανάμεσα στους «βασιλιάδες» της πιάτσας και τους δύσμοιρους οδηγούς ταξί, με αποτέλεσμα να επέμβει μέχρι και η Ομάδα «Δ», ενώ υπάρχουν και περιστατικά όπου βγήκαν μέχρι και μαχαίρια!

Είναι τέτοια η απόγνωση των επαγγελματιών οδηγών που, για να γλιτώσουν τα χειρότερα, αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν μια… άλλη πιάτσα πλησίον της εισόδου των ΚΤΕΛ, ενώ έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν προστασία ακόμη και από ανθρώπους της νύχτας! Είναι απορίας άξιον πώς οι Ρομά έφτασαν στο σημείο να γίνουν οδηγοί ταξί, ενώ στην πιάτσα των ΚΤΕΛ Κηφισού είναι κοινό μυστικό πως δεν ξέρουν να βάζουν ούτε την… υπογραφή τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΑΤΑ είναι ενήμερο για τη «ζούγκλα» που επικρατεί και έχει τοποθετήσει «πιατσάρχη», μήπως και σταματήσουν οι εκφοβισμοί. Ωστόσο, οι ώρες που δίνει το «παρών» στην πιάτσα είναι συγκεκριμένες και λίγες, με αποτέλεσμα να επικρατεί μόνιμα το χάος! Οπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οι οδηγοί ταξί –που βρίσκονται σε απόγνωση, μια και ο αγώνας τους για τα προς το ζην έχει εξελιχθεί σε μεροκάματο του τρόμου- έχουν φτάσει στο σημείο να σκέφτονται να ζητήσουν την παρέμβαση των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...