Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Τριτοκοσμικές εικόνες στο «Αλεξάνδρα»: Γυναίκα ξεψύχησε σε κοινή θέα πάνω σε ράντσο

Θάνατος live...

Τριτοκοσμικές εικόνες στα νοσοκομεία που είναι γεμάτα ράντσα κατά τη διάρκεια εφημερίας, με τους ασθενείς να αφήνουν την τελευταία τους πνοή ακόμη και στους διαδρόμους, κλονίζουν συθέμελα το κυβερνητικό αφήγημα για την υποτιθέμενη αναβάθμιση του ΕΣΥ!

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Espresso» αποκαλύπτουν ότι, πίσω από τις βαρύγδουπες εξαγγελίες για «hub and spoke» και clusters νοσοκομείων, τα οποία θα συνεργάζονται με τα μεγαλύτερα τριτοβάθμια, η πραγματικότητα στα νοσηλευτικά ιδρύματα είναι ζοφερή.

Τα αποκαλυπτικά στιγμιότυπα προέρχονται από την εφημερία της Παρασκευής στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», στο κέντρο της Αθήνας, και δείχνουν τους διαδρόμους γεμάτους ράντσα, με τους ασθενείς να υποφέρουν και τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να δίνουν σκληρή μάχη για να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες.

ΒΒΒ IMG 20210604 144015
Ασθενείς νοσηλεύονται σε τριτοκοσμικές συνθήκες

Οι συνθήκες διαβίωσης

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και το σαλόνι της Παθολογικής Κλινικής επιστρατεύτηκε για να νοσηλευτούν πρόχειρα ασθενείς για τους οποίους δεν υπήρχε ελεύθερο κρεβάτι. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι μια γυναίκα ξεψύχησε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων νοσηλευομένων!

Μάλιστα, η σορός της έμεινε για αρκετή ώρα σε κοινή θέα (!), πριν καλυφθεί με σεντόνι για να μεταφερθεί στον νεκροθάλαμο! Το στρώμα στο ράντσο πάνω στο οποίο έφυγε από τη ζωή η άτυχη ασθενής απολυμάνθηκε (;) βιαστικά από μια εργαζομένη και ήταν έτοιμο να «φιλοξενήσει» τον ή την επόμενη… Οσο για τις συνθήκες διαβίωσης, μόνο νοσοκομείο δεν θυμίζουν…

Δίπλα στα ράντσα με τους… διαδρομιστές ασθενείς υπάρχουν ξεχασμένοι κουβάδες και σφουγγαρίστρες, αλλά και τα σταντ με τις σύριγγες, ανοιχτά δοχεία με βαμβάκι, μπουκάλια με απολυμαντικό και άλλα νοσοκομειακά «αξεσουάρ», που η θέση τους μάλλον δεν είναι εκεί.

«Ευτυχώς που φέρατε πάνες και υποσέντονα, γιατί εμείς δεν έχουμε!» είπαν από το νοσοκομείο σε συγγενή ασθενούς που είναι κατάκοιτη, αποκαλύπτοντας ότι το σύστημα νοσεί.

Και δεν νοσεί μόνο επειδή δεν επαρκούν οι Μονάδες Εντατικής, αλλά διότι δεν υπάρχουν ούτε τα στοιχειώδη για επαρκή φροντίδα σε ασθενείς που δεν έχουν τη δυνατότητα να αυτοεξυπηρετηθούν και αναγκάζονται να μένουν ώρες ατέλειωτες με ακαθαρσίες κολλημένες πάνω τους!

φ1 IMG 20210604 143846
Η σορός της γυναίκας καλυμμένη με σεντόνι και σε κοινή θέα

Σεντόνια γεμάτα λεκέδες

Στους δε θαλάμους, οι καρέκλες για τους συνοδούς δεν επαρκούν, ενώ τα σεντόνια με τα οποία σκεπάζονται οι ασθενείς είναι παμπάλαια, γαριασμένα, γεμάτα παλιούς λεκέδες -ένας Θεός ξέρει από τι…-, και οι πικέ κουβέρτες, ξεφτισμένες σε όλες τις άκρες, θα έπρεπε να έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια εδώ και χρόνια!

Αν το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε την πανδημία, όπως υποστηρίζει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ο πρωθυπουργός, σίγουρα δεν οφείλεται στον άρτιο εξοπλισμό του. Και, αν δεν υπήρχε ο ηρωισμός των γιατρών, των νοσηλευτών και του υπόλοιπου προσωπικού, η κατάσταση θα ήταν δραματική.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...