Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

Επιχείρηση… Χρυσοδάκτυλος

Το μέλλον του Μάρκους Μπεργκ «καίει» τον Παναθηναϊκό που καλείται είτε να αυξήσει τις αποδοχές του είτε να τον πουλήσει

Τρέχει να προλάβει το «τρένο» του Μάρκους Μπεργκ, αλλά δεν το φτάνει. Ο Παναθηναϊκός έκανε φέτος τη μεγάλη επιστροφή με παίκτες στους οποίους λίγοι πίστεψαν στην αρχή της σεζόν και αυτήν τη στιγμή διεκδικεί την πρωτιά των πλέι οφ, που οδηγεί στο «σεντόνι» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα προκριματικά της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης αποτελούν το «άγιο δισκοπότηρο» των «πρασίνων» για τη φετινή σεζόν και ο ηγέτης της αναζήτησής του δεν είναι άλλος από τον Μπεργκ. Ο Σουηδός στράικερ είναι ο παίκτης πάνω στον οποίο θέλει το «τριφύλλι» να στηρίξει το οικοδόμημα της επόμενης περιόδου, όμως οι «σειρήνες» έχουν ήδη αρχίσει να ηχούν στα αυτιά του.

Φέτος ο Μπεργκ έχει πετύχει 15 γκολ στο πρωτάθλημα και επτά στο Κύπελλο, ενώ, όταν δεν βρίσκει δίχτυα, μοιράζει ασίστ (εννέα). Ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να τον πουλήσει και όσο δεν υπάρχει πρόταση για τον 28χρονο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Τα χρήματα που παίρνει ο Σουηδός επιθετικός βάσει συμβολαίου τη φετινή περίοδο είναι 450.000 ευρώ (συν 200.000 ευρώ από μπόνους επίτευξης στόχων), ενώ ο παίκτης θα έχει 10% αύξηση για κάθε ένα από τα υπόλοιπα τρία χρόνια συνεργασίας με τους «πρασίνους».

Τα χρήματα που δίνει ο Παναθηναϊκός σε σχέση με τη συμβολή του δεν είναι πολλά και η διοίκηση θέλει να του κάνει αύξηση αποδοχών. Δεν μπορεί όμως να αντιμετωπίσει το ενδιαφέρον των ξένων συλλόγων που ήδη ασχολούνται (έστω και σε φιλολογικό επίπεδο) μαζί του, όπως κι έναν σημαντικό όρο στο συμβόλαιο.

Ο 28χρονος πείστηκε να έρθει στην Ελλάδα με λιγότερα χρήματα απ’ όσα έπαιρνε στο Αμβούργο επειδή προβλέφθηκε να πάρει το 10% αν πάρει μεταγραφή από τους «πρασίνους». Με τις εμφανίσεις που κάνει έως τώρα, έχει ανεβάσει αρκετά το κασέ του και το «τριφύλλι» ξέρει ότι ακόμα κι αν στηριχτεί στα πιθανά έσοδα των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ ή του Γιουρόπα Λιγκ, πάλι δεν θα είναι εύκολο να τον δελεάσει.

Στο «τριφύλλι» θα ήθελαν να τελειώσουν όσο το δυνατόν συντομότερα αυτήν την υπόθεση, αλλά με τις Βέρντερ Βρέμης και Στόουκ να περιμένουν ως «μνηστήρες», μάλλον θα αναγκαστεί να κάνει στροφή 180 μοιρών και θα προσπαθήσει να τον πουλήσει όσο το δυνατόν πιο ακριβά.

Γιάννης Κυριαζής 

Ρεπό από Αναστασίου

Κάθε βαθμός που παίρνει ο Παναθηναϊκός στα πλέι οφ κοστίζει σε έμψυχο υλικό. Οι «πράσινοι» είναι πολύ άτυχοι στα δύο από τα τρία ματς που έχουν δώσει στο μίνι πρωτάθλημα, αφού μετράνε ήδη πέντε τραυματισμούς, τέσσερις αναγκαστικές αντικαταστάσεις παικτών στη διάρκεια των ματς και μία αποχώρηση (καθώς δεν υπήρχε άλλη διαθέσιμη αλλαγή).

Στο Περιστέρι οι Ατζαγκούν, Αμπέντ έγιναν αλλαγή, ενώ ο Λαγός δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς. Την Τετάρτη στην Τρίπολη οι Πέτριτς (φωτό), Χουχούμης αναγκάστηκαν να αντικατασταθούν λόγω τραυματισμών. Ο Γιάννης Αναστασίου δεν θέλει καν να σκέφτεται ότι θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, αφού στο τέλος δεν θα έχει ετοιμοπόλεμους παίκτες, και έριξε τους ρυθμούς για να ανασάνουν.

Παρότι την Κυριακή ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης και η νίκη αποτελεί μονόδρομο για να μείνει η ομάδα μόνη πρώτη στην κορυφή, ο τεχνικός των «πρασίνων» δεν θέλησε να φορτσάρει και έδωσε ρεπό χθες στους ποδοσφαιριστές για να χαλαρώσουν.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...