«Υπερόπλο» από Ρωσία στη… μάχη της Χίου

Αεροσκάφος Beriev-200 επιχειρεί στις φλόγες που απείλησαν οικισμούς

Και τρίτος οικισμός εκκενώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Χίο, με εντολή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς νωρίς το πρωί ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά που σήμανε συναγερμό σε ολόκληρο το νησί.

Πρόκειται για τον οικισμό Σιδηρούντα, απ’ όπου απομακρύνθηκαν προληπτικά περίπου 20 κάτοικοι και οδηγήθηκαν σε ασφαλές σημείο, όπως είχε γίνει νωρίτερα με τους κατοίκους των οικισμών Κατάβαση και Διευχά. Παράλληλα, ο ΔΕΔΔΗΕ αποκατέστησε την ηλεκτροδότηση σε βορειοδυτική Χίο και Ψαρά, που είχε διακοπεί με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 4 ως 7 μποφόρ, που έπνεαν χθες στην περιοχή, δεν διευκόλυναν το έργο των πυροσβεστών, οι οποίοι κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Για τον λόγο αυτόν κινητοποιήθηκαν επίγεια και εναέρια μέσα. Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, ενώ μεταξύ των μέσων που επιχειρούσαν ήταν και το ρωσικό αεροσκάφος Beriev-200. Ακόμη, έφτασαν στο νησί με αεροσκάφος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας 25 πυροσβέστες του αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της Β΄ ΕΜΑΚ.

Συνολικά, στο σημείο επιχειρούσαν 62 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα Σάμου, τρία ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το Beriev-200. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες του ΟΤΑ. Το συντονισμό των δράσεων από στεριά και αέρα είχε αναλάβει ο αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννης Σταμούλης.

Όπως έγινε γνωστό, η φωτιά ξεκίνησε μέσα από τον οικισμό Κατάβαση και αρχικά έκαιγε χαμηλή βλάστηση και μερικά πεύκα, όμως σύντομα πήρε μεγάλες διαστάσεις. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια, παρά το γεγονός ότι οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές. Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό στρεμμάτων δασικής και γεωργικής έκτασης τα οποία αποτεφρώθηκαν στην περιοχή απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά. Τα αίτια που προκάλεσαν τη μεγάλη φωτιά, που έχει αναστατώσει τη Χίο, διερευνά το Ανακριτικό Τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πηγή: dedomeno.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αρνήθηκε να παίξει θέμα η Φαίη Σκορδά: «Παρακαλώ πολύ δεν θέλω να συμμετέχουμε σε αυτό»

Η Φαίη Σκορδά κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Παρασκευής αρνήθηκε να παίξει το θέμα με

Γωγώ Μαστροκώστα: Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση

Η Γωγώ Μαστροκώστα δίνει μία ακόμα μάχη για τη ζωή της. Πριν μερικά χρόνια είχε νοσήσει σοβαρά αλλά με θεραπείες και δύναμη επανήλθε στην καθημερινότητά της.

Στο πλευρό του γιου της στην πρεμιέρα του – Είναι η μαμά Έλληνα πρωταγωνιστή

Η χαμογελαστή κυρία της φωτογραφίας είναι μητέρα του

Γιάννος Περλέγκας: Αυτοί οι ηθοποιοί ήταν οι γονείς του

Ο Γιάννος Περλέγκας έκανε είσοδο εδώ και λίγες ημέρες στη σειρά «Να μ’αγαπάς» και έφερε τα πάνω κάτω στις ζωές των ηρώων.

Η νέα ανακοίνωση για τη Σία Κοσιώνη που θα συζητηθεί

Η αποχώρηση της Σίας Κοσιώνη από τον ΣΚΑΙ προκάλεσε έκπληξη και συζητήθηκε όσο τίποτα τις τελευταίες ημέρες.

Παπαματθαίου: «Έχουμε τον θάνατο της δεύτερης μαθήτριας και εσείς προβάλλετε το έκτρωμα της Eurovision»

Ο  Τάκης Παπαματθαίου πριν λίγες ώρες άνεβασε στον προσωπικό...

Νέο σοκ: 25χρονη βούτηξε από τον 7ο στην Καλλίπολη του Πειραιά

Νεαρή έπεσε από μπαλκόνι πολυκατοικίας στην περιοχή της Καλλίπολης...

Αγνώριστη η Δήμητρα Στογιάννη – Άλλαξε το λουκ των μαλλιών της

Η Δήμητρα Στογιάννη άφησε πίσω της το μαύρο μαλλί και έγινε κοκκινομάλλα. Η καταξιωμένη ηθοποιός πόσταρε φωτογραφίες με το νέο της λουκ και έγραψε