Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Μπάχαλο με τα τεστ Covid-19 – Απίστευτη οδύσσεια 17χρονης με κορονοϊό

Επικίνδυνο αλαλούμ με τα τεστ

Πίσω από τη βιτρίνα της οργάνωσης στον έλεγχο της πανδημίας και της ανίχνευσης των κρουσμάτων βρίσκεται η πραγματικότητα, που απέχει πολύ από όσα διατυμπανίζουν καθημερινά τα κυβερνητικά στελέχη. Περιστατικά που δεν περνούν ούτε στα «ψιλά» αποδεικνύουν ότι τα κρούσματα μπορεί να ξεφύγουν και ο ιός να διασπαρεί ανεξέλεγκτα, εξαιτίας των ελαττωματικών τεστ σε συνδυασμό με λάθος χειρισμούς από τους υπευθύνους που ανιχνεύουν και καταγράφουν τα αποτελέσματα.

Τα περιστατικά που αναδεικνύει σήμερα η «Espresso» δείχνουν ότι αν ο καθένας προσωπικά δεν λαμβάνει τα μέτρα του τότε είναι μαθηματικά σίγουρο ότι θα μολυνθεί από τον ιό, απλούστατα γιατί επικρατεί απόλυτο μπάχαλο στον τρόπο που ανιχνεύονται και απομονώνονται τα κρούσματα.

Ενα ζευγάρι, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της εφημερίδας, διαπίστωσε το απόγευμα της Τρίτης ότι η 17χρονη κόρη τους εμφανίζει όλα τα συμπτώματα που καθιστούν ένα περιστατικό ως ύποπτο κρούσμα, σύμφωνα με όσα λένε οι επιστήμονες, δηλαδή υψηλό πυρετό, βήχα και όλα τα υπόλοιπα συμπτώματα. Ετσι την ίδια μέρα έκαναν στην κόρη τους rapid test, το οποίο όντως βγήκε θετικό.

Την Τετάρτη, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες, μετέβησαν στο κέντρο που έχει στήσει ο ΕΟΔΥ στον Αλιμο και συγκεκριμένα στο 1ο ΚΑΠΗ επί της Καλαμακίου 72 που έχει παραχωρήσει ο δήμος, όπου γίνονται τα τεστ με τη «σφραγίδα» του κράτους. Εκεί μετά τη δειγματοληψία είπαν στην οικογένεια ότι σε περίπτωση που το τεστ έβγαινε θετικό θα τους ενημέρωναν τηλεφωνικά την ίδια μέρα.

Το τραγελαφικό είναι ότι κανείς από το συγκεκριμένο κέντρο του ΕΟΔΥ δεν επικοινώνησε ποτέ με την οικογένεια και κατόπιν δικής τους επιμονής πήγαν την Πέμπτη στο κέντρο, όπου ενημερώθηκαν ότι το δείγμα ήταν τελικά αρνητικό. Ωστόσο, τα συμπτώματα δεν είχαν υποχωρήσει και οι γονείς έκαναν εκ νέου τεστ στο παιδί, το οποίο βγήκε ξανά θετικό.

Τότε πήγαν ξανά με την κόρη τους στο κέντρο και απαίτησαν να γίνει επί τόπου νέο τεστ, το οποίο όντως βγήκε τελικά θετικό, παρόλο που είχαν στα χέρια τους έγγραφο που ανέφερε ότι το προηγούμενο δείγμα ήταν αρνητικό!

Η υπεύθυνη του κέντρου Μαρία Παπαδοπούλου προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας στους γονείς ότι «σας παίρναμε τηλέφωνο και δεν απαντούσατε», χωρίς όμως να έχει καταγραφεί κάποια κλήση… Φρόντισε, όμως, να πάρει πίσω η υπεύθυνη το έγγραφο που ανέφερε ότι το πρώτο τεστ ήταν αρνητικό!

Δηλαδή, αν οι γονείς δεν είχαν προνοήσει να απομονώσουν την κόρη τους, παρότι τους είπαν αρχικά ότι είναι αρνητικό το τεστ, τότε εκείνη θα μπορούσε να είχε κολλήσει όλον τον κύκλο της και μάλιστα με τη «βούλα» του ΕΟΔΥ ότι είναι αρνητική! Μπορεί να φανταστεί κάποιος σε πόσους θα μετέδιδε τον ιό το κορίτσι αν ταξίδευε με πλοίο έχοντας βεβαίωση ότι ήταν αρνητική, αλλά και κατά τη διάρκεια της διαμονής του σε κάποιο νησί!

Η παράνοια δεν τελειώνει εδώ, όμως, καθώς η Πολιτική Προστασία επικοινώνησε τελικά χθες με την οικογένεια και τους είπε ότι το δείγμα που ελήφθη την Τετάρτη καταγράφηκε ως… θετικό, αφήνοντάς τους στήλη άλατος! Για την επικίνδυνη επιπολαιότητα των υπευθύνων του κέντρου ενημερώθηκε και ο Δήμος Αλίμου που -όσο το επιτρέπει η αρμοδιότητά του- θα ζητήσει εξηγήσεις.

Στο συγκεκριμένο κέντρο του ΕΟΔΥ περίμεναν την Τετάρτη αρκετοί πολίτες για να κάνουν τεστ, προφανώς επειδή είχαν υποψίες ότι έχουν κορονοϊό… Ομως, οι υπεύθυνοι βγήκαν στην πόρτα στις 14.40 και τους έδιωχναν λέγοντας «τέλος για σήμερα»! Αραγε, είναι αυτή η μοναδική περίπτωση επικίνδυνης προχειρότητας στη διαχείριση κρουσμάτων;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...