Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η θρυλική Καίτη Γκρέυ πήρε εξιτήριο έπειτα από έναν μήνα στην Εντατική

Εξιτήριο για το σπίτι της, έπειτα από σχεδόν έναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 19 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Παρόλο που δεν θα λύσετε οριστικά κάποια σημαντικά...

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η περιπέτεια 46χρονου ναυαγού στην Κρήτη- Πάλευε με τα κύματα για να σώσει τη φίλη του

Συγκλονίζει ο «ήρωας» της Κρήτης

Συγκλονίζουν ο απαράμιλλος ηρωισμός και η αυταπάρνηση ενός 46χρονου άνδρα από το Ηράκλειο, ο οποίος πάλεψε επί ώρες με τα μανιασμένα κύματα, στην αρχή κουβαλώντας παράλληλα στα χέρια του τη λιπόθυμη σύντροφό του, την οποία έσωσε από βέβαιο πνιγμό και την έβαλε σε μια σπηλιά, ώσπου τελικά πάτησε στη στεριά και ζήτησε ξέπνοος βοήθεια για την αγαπημένη του.

Ο 46χρονος Στέλιος μαζί με την 39χρονη σύντροφό του αποφάσισαν πριν από λίγες ημέρες να πάνε βόλτα με τη βάρκα, χωρίς πρώτα να ενημερωθούν για το δελτίο καιρού. Οι μεγάλης έντασης άνεμοι, οι οποίοι έπνεαν στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ιωάννη στους Καλούς Λιμένες, είχαν ως αποτέλεσμα να ανατραπεί η βάρκα και να τραυματιστεί η 39χρονη, η οποία έχασε τις αισθήσεις της. Ομως, ο σύντροφός της δεν έχασε στιγμή το κουράγιο και την ελπίδα του και ύστερα από πολλές ώρες πάλης με την αγριεμένη θάλασσα βρήκε μια σπηλιά όπου άφησε ασφαλή την αγαπημένη του.

Αν και εξουθενωμένος, συνέχισε να κολυμπά ώσπου να βγει στη στεριά και τότε ζήτησε βοήθεια από τον ηγούμενο της Μονής Κουδουμά, γέροντα Μακάριο. Οπως περιέγραψε ο ίδιος σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, ο 46χρονος ήταν εμφανώς καταπονημένος και μόλις πάτησε το πόδι του στη στεριά, ζήτησε αμέσως ένα μπουκάλι νερό και ένα τηλέφωνο προκειμένου να ειδοποιήσει τις Αρχές για να σώσουν τη φίλη του.

φ1 σελ 5
Ο 46χρονος Στέλιος συνομιλεί με αστυνομικούς και μοναχούς

kriti

Οι μοναχοί τού έδωσαν στεγνά ρούχα και τον περιέθαλψαν ώσπου να φτάσουν στο σημείο οι άνδρες του Λιμενικού και να τους οδηγήσει στη σπηλιά όπου περίμενε η 39χρονη. Οπως περιέγραψε ο ίδιος στον γέροντα Μακάριο, η περιπέτειά τους άρχισε όταν ξαφνικά αναποδογύρισε η βάρκα και το σορτσάκι που φορούσε πιάστηκε στο σκάφος που είχε αρχίσει να βυθίζεται.

Λειτουργώντας με ψυχραιμία, ο 46χρονος κατάφερε να το σκίσει και να απελευθερωθεί, όμως η περιπέτειά του δεν τελείωσε εκεί, αφού την ίδια ώρα η φίλη του είχε χάσει τις αισθήσεις της, καθώς φαίνεται πως χτύπησε όταν ανατράπηκε η βάρκα. Ομως, ο 46χρονος δεν την εγκατέλειψε στιγμή, την πήρε στα χέρια του και κολυμπούσε μέσα στη θαλασσοταραχή, αναζητώντας εναγωνίως ένα σημείο για να ξαποστάσουν.

Σύμφωνα με τον γέροντα Μακάριο, ο άνδρας προσπαθούσε επί μία ώρα να σώσει τη φίλη του, ώσπου έφτασαν στη σπηλιά και εκεί κατάφερε να τη συνεφέρει. Πέρασαν εκεί ολόκληρο το βράδυ μέσα στο κρύο και χωρίς τροφή και άρχιζαν να καλούν σε βοήθεια όταν είδαν να περνά ένα σκάφος του Λιμενικού, μάταια όμως, καθώς ήταν αδύνατον να τους αντιληφθούν.

Την Κυριακή, όταν πια είχε ανακτήσει δυνάμεις ύστερα από λίγες ώρες ύπνου, ο 46χρονος αποφάσισε να βουτήξει ξανά στη μανιασμένη θάλασσα και να δώσει, επιτυχώς, την τελευταία μάχη για τη σωτηρία τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...