Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από γυναικολόγο – «Είσαι για σκληρό σεξ»

«Ζήλεψε» τον γυναικολόγο της Ρόδου!

Την ώρα που η κοινή γνώμη προσπαθεί να συνέλθει από τη δράση του γυναικολόγου της Ρόδου, ο οποίος έχει καταγγελθεί από δεκάδες γυναίκες για σεξουαλική κακοποίηση, ακόμη μία υπόθεση με δράστη συνάδελφό του βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Την περασμένη εβδομάδα μια ασθενής φέρεται ότι έπεσε θύμα των αρρωστημένων ορέξεων του γιατρού της κατά τη διάρκεια γυναικολογικής εξέτασης.

«Στην εξέταση πάνω και καθώς ο γελοίος ψηλάφιζε, έβαζε περισσότερα δάχτυλα και με ρωτούσε αν πονάω. Οταν απάντησα “όχι”, μου απάντησε (!): “Εσύ είσαι για σκληρό σεξ”. Πάγωσα, αλλά περίμενα να ολοκληρωθεί η εξέταση γιατί πήγα από τους πόνους στα δυο κομμένη και εστίαζα στη διάγνωση. Φεύγοντας, μπήκε μπροστά μου και μου χάιδεψε το πρόσωπο» κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, η γυναίκα.

Μετά τις αποκαλύψεις, η φεμινιστική οργάνωση «Μωβ» ζητά την έκπτωση του συγκεκριμένου γυναικολόγου από το ιατρικό επάγγελμα, αλλά και να καταργηθεί το παράβολο των 50 ευρώ που απαιτείται για την υποβολή σχετικής καταγγελίας στον κατά τόπο αρμόδιο ιατρικό σύλλογο.

Χυδαίος

«Ο συγκεκριμένος γυναικολόγος, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως γιατρού, την αδυναμία αντίδρασης της ασθενούς λόγω της τοποθέτησής της στη γυναικολογική καρέκλα -μια θέση ιδιαίτερα ευάλωτη-, καθώς και τη λεγόμενη “ιατρική αυθεντία”, για την οποία υποτίθεται δεν χωρεί αμφισβήτηση, προέβη σε ολοφάνερη χυδαία σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος της καταγγέλλουσας, πιστεύοντας προφανώς ότι η ίδια δεν θα αντιληφθεί τον αντιδεοντολογικό τρόπο εξέτασης.

(…) Καταγγέλλουμε την ιατρική εξουσία, τον ιατρικό σεξισμό και ζητούμε την απομάκρυνση του ως άνω γυναικολόγου από το ιατρικό επάγγελμα. Ζητούμε επίσης την άμεση τροποποίηση της παρ. 2 του άρ. 99 Ν. 4172/2013, ώστε να μην απαιτείται παράβολο για την υποβολή καταγγελιών στους ιατρικούς συλλόγους, καθώς το οποιοδήποτε ποσό αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για την καταγγελία τέτοιων περιστατικών από τα θύματα γιατρών» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η οργάνωση.

Η γυναίκα σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά του γυναικολόγου, ενώ η φεμινιστική οργάνωση θα στείλει την καταγγελία της στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για να κινηθεί σε βάρος του και πειθαρχική δίωξη. Η νέα καταγγελία έρχεται να προστεθεί σε αλλεπάλληλες υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμών. Χαρακτηριστικές είναι οι υποθέσεις των φοιτητριών του Τμήματος Μαιευτικής στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης οι οποίες έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητή Μαιευτικής στο ΑΤΕΙΘ και γυναικολόγο, ο οποίος τις απομόνωνε στο ιδιωτικό του ιατρείο με πρόφαση την παροχή δωρεάν γυναικολογικών εξετάσεων, αλλά και των 19 μηνύσεων σε βάρος γυναικολόγου στη Ρόδο για τα αδικήματα του βιασμού, της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, της κατάχρησης ανικάνου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και της εξύβρισης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Βικτώρια προσπαθεί να κρύψει την ταραχή

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ο αδερφός της Νταϊάνα κακοποιήθηκε στα 11 του

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από ενήλικη γυναίκα έπεσε ο μικρότερος...