Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Σπίτι του Ηθοποιού: Νέες αποκαλύψεις του Γ. Τράγκα για το εκβιαστικό «εμβόλιο ή έξωση» σε Παλαιολόγο- Νικολαΐδη

Ο δημοσιογράφος ζητάει άρση απορρήτου στις επικοινωνίες που είχε με τους δύο καλλιτέχνες

Οσα αποκάλυψε ο Γιώργος Τράγκας και έβγαλε στο φως της δημοσιότητας η «Espresso» την περασμένη εβδομάδα αναφορικά με τις πιέσεις που δέχονται ηθοποιοί που φιλοξενούνται στο Σπίτι του Ηθοποιού προκειμένου να εμβολιαστούν για να μη δουν έτσι την πόρτα της… εξόδου προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων ακόμη και εντός του καλλιτεχνικού χώρου!

Σήμερα ο γνωστός δημοσιογράφος «ξαναχτυπά» και αποκαλύπτει τι παίζεται στο παρασκήνιο! Οσα γράφει και δημοσιεύει σήμερα η «Espresso» είναι εξίσου αποκαλυπτικά. «Το σημερινό ρεπορτάζ που βλέπει το φως της δημοσιότητας είναι σε απάντηση όσων πληρωμένων κονδυλοφόρων έσπευσαν να διαψεύσουν τις καταγγελίες μου για τις πιέσεις που υφίστανται οι ηθοποιοί στο Σπίτι του Ηθοποιού της κ. Αννας Φόνσου» γράφει ο Γιώργος Τράγκας και συνεχίζει:

«Επί μισή ώρα μιλούσα με τον κύριο Γιώργο Παλαιολόγου και την κυρία Μαρίνα Νικολαΐδη, οι οποίοι μου επιβεβαίωσαν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς για έξωσή τους από το Σπίτι εφόσον δεν δέχονται άνευ συναίνεσης να εμβολιαστούν. Ζητώ να αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών μου για να επιβεβαιωθούν πλήρως οι καταγγελίες των δύο καλλιτεχνών, οι οποίοι μου περιέγραψαν την υφιστάμενη κατάσταση. Ο κύριος Παλαιολόγος, ο οποίος έχει υποστεί επέμβαση καρδιάς και πάσχει από διαβήτη, είναι 63 ετών και έλαβε το μήνυμα ότι φεύγει σε δύο μέρες εφόσον δεν εμβολιαστεί. Επίσης μου ανέφερε ότι είχε μια συνομιλία με την κυρία Φόνσου στην οποία εξέφρασε τη διαμαρτυρία του λέγοντας: “Αννα, δεν σε σέβομαι πλέον”. Η κυρία Μαρίνα Νικολαΐδη, η οποία βοηθούσε όσο μπορούσε στη λειτουργία του Σπιτιού, ήταν δίπλα στον κ. Παλαιολόγο. Με καλημέρισε και μου είπε: “Γιώργο, δεν έχεις γράψει τίποτα ψέματα”» αποκαλύπτει ο Γιώργος Τράγκας και συνεχίζει:

cgk

fj

«Το κείμενο που ακολουθεί είναι σύντομο αλλά γράφτηκε με μελάνι από τις μνήμες και την αγάπη που έχω για τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη μού είχε εξομολογηθεί σε μια μοναδική ραδιοφωνική συνέντευξη ότι επιβίωσε στην καριέρα της γιατί έμαθε να ζει με τον φθόνο. Εμαθε να αντέχει στα μαχαιρώματα, στις ίντριγκες και τις παγίδες. Μάλιστα με συμβούλευσε να μάθω να ζω με τον φθόνο γιατί, όπως μου είπε, “ακούω ότι ανεβαίνεις και θα ζήσεις ανάλογες καταστάσεις”.

«Τα εν οίκω εν δήμω»

Η συνέντευξη με την αξέχαστη γατούλα ή Μανταλένα του καλού ελληνικού κινηματογράφου και της Φίνος Φιλμ έγινε αργά το μεσημέρι στο διαμέρισμά της και μεταδόθηκε από την εκπομπή μου “Τα εν οίκω εν δήμω” στο κανάλι 1 του Πειραιά επί δημαρχίας Ανδρέα Ανδριανόπουλου.

Λεπτομέρεια: Εφτιαξα και λειτούργησα την πρωινή ζώνη του καναλιού, αλλά απομακρύνθηκα άμεσα έπειτα από εντολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη επειδή έκανα το “λάθος” να βγάλω τρία λεπτά στον αέρα τον Νίκο Κακαουνάκη που μίλησε για τις τηλεφωνικές υποκλοπές που πραγματοποιούσε ο Μαυρίκης για λογαριασμό του αποστάτη-εφιάλτη!

Οι σχέσεις μου με τους ανθρώπους του θεάτρου – κινηματογράφου και του πενταγράμμου ήταν πάντα στενές και έντιμες, ακόμη και στις περιόδους που έπρεπε ο καλλιτέχνης να δηλώνει άνθρωπος του συγκροτήματος Λαμπράκη για να προβάλλεται ή να μπορεί να παίξει ή να τραγουδήσει στο Ηρώδειο ή στο Μέγαρο Μουσικής.

Η Ζωή Λάσκαρη πίσω από την πόρτα του σπιτιού της στο Πόρτο Ράφτη είχε μια πινακίδα δρόμου που έγραφε “ΟΔΟΣ ΕΡΩΤΑ”. Εκείνη οργάνωσε (πίσω από την πόρτα και κάτω από την πινακίδα) το ραντεβού μου με τη Δήμητρα Παπανδρέου μετά τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού. Εκεί, πάνω από τη μικρή πισίνα-κοχύλι, η Δήμητρα μου αφηγήθηκε το κυνηγητό του Σημίτη και άγνωστες πτυχές της ζωής της με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Η συνάντηση στο Πόρτο Ράφτη έγινε εξώφυλλο στο “CRASH” και τάραξε τα νερά της επικαιρότητας.

Λάτρευα το μεγάλο ταλέντο και την προσωπικότητα του Κώστα Βουτσά. Το ήξερε και το ανταπέδιδε με τις τακτικές εμφανίσεις του στις εκπομπές μου. Από τους καλύτερους φίλους μου, μέχρι που “έφυγε”. Οι μεγαλύτεροι Ελληνες ηθοποιοί, μουσικοσυνθέτες, τραγουδιστές και καλλιτέχνες πάσης φύσεως πέρασαν από το “VIVA”, το μεγάλο πολύωρο show που κράτησε χρόνια στην τηλεόραση (Σκάι, ANT1, Αlter).

Οι εκπομπές με τον Μίμη Πλέσσα, τον Γιώργο Χατζηνάσιο, τη Μάρθα Καραγιάννη, τη Μαίρη Χρονοπούλου, τον Σάκη Ρουβά, τη Δέσποινα Βανδή, τον Στέφανο Κορκολή, όλο τον κόσμο της τέχνης είχαν υψηλή τηλεθέαση και ακόμη έχουν στο YouΤube. Θυμάμαι ότι εκεί στα χρόνια της Μεταπολίτευσης έκανα τις πρώτες μου γνωριμίες με τραγουδιστές και ηθοποιούς. Εκεί στο Μουσείο πήρα μια μεγάλη συνέντευξη από τον Νίκο Ξυλούρη για τη “Βραδυνή”, ενώ απέναντι παιζόταν η αξέχαστη παράσταση “Το μεγάλο μας τσίρκο” με τους Τζένη Καρέζη, Κώστα Καζάκο και Νίκο Ξυλούρη. Ο Σταύρος Παράβας μού αφηγήθηκε πώς πέρασε στην εξορία, όπου τον έστειλε η απριλιανή χούντα, και ακόμη κρατάω ως ενθύμιο της νιότης μου μια φωτογραφία με τη μεγάλη Κερκυραία, τη Ρένα Βλαχοπούλου, μέσα στο σπίτι της.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Γιατί τα θυμάμαι σήμερα. Και γιατί επεμβαίνω όποτε μαθαίνω ότι κάποιος άνθρωπος της τέχνης υποφέρει.

Διάβασα ένα μικρό κείμενο σε δύο sites, που “αναπνέουν” υπό τη σκιά των panamax γνωστού εφοπλιστή, φίλου της οικογένειας Μητσοτάκη, ότι “κατήγγειλα ψευδώς” ότι πιέζονται πέντε καλλιτέχνες με απομάκρυνση από το Σπίτι του Ηθοποιού, εάν δεν κάνουν το εμβόλιο κατά του Covid-19.

Ο Τράγκας ΛΑΘΗ κάνει, FAKE NEWS δεν κάνει. Το e-mail μου είναι πλήρες επώνυμων καταγγελιών καλλιτεχνών και δικηγόρων οι οποίοι αναφέρουν ασφυκτικές πιέσεις για εμβολιασμούς σε ανθρώπους που δεν συναινούν. Εχω ξεκαθαρίσει ότι δεν είμαι αντιεμβολιαστής. Είμαι υπέρμαχος της ελεύθερης επιλογής και συναίνεσης σε όλες τις ιατρικές πράξεις που αφορούν υγιείς ή ασθενείς. Οπως προβλέπουν η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και όλες οι Διεθνείς Συνθήκες.

Ο σημερινός πρωθυπουργός, γερμανικής κουλτούρας και μειωμένης αισθητικής, άφησε μεταξύ άλλων 10.000 καλλιτέχνες άνεργους στη διάρκεια των lockdowns. Σταμάτησε όλα τα είδη της μουσικής και όλες τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Eβαλε λουκέτο σε όλους του χώρους εργασίας των καλλιτεχνών. Επί ένα έτος και πλέον επέτρεψε ως βασική ψυχαγωγία το “Survivor”, το “Big Brother” και ένα πλήθος νεοοθωμανικών παραγωγών με αποκορύφωμα τηλεοπτικής επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας εκείνο που διαδραματίζεται στην τουρκική νοσηλευτική μονάδα. Ο σημερινός πρωθυπουργός είχε μεγάλη καρδιά και αγάπη προς την τέχνη μόνο για την περίπτωση της τοποθέτησης του κ. Λιγνάδη, τον οποίο χαρακτήρισε εντός Βουλής “μη επικίνδυνο άνθρωπο”. Ολοι οι υπόλοιποι καλλιτέχνες ανάλωσαν ή ρευστοποίησαν περιουσιακά τους στοιχεία για να ζήσουν. Ο πολιτισμός και η τέχνη στην Ελλάδα φιμώθηκαν εντελώς, τα μηνύματα των θεατρικών παραστάσεων έσβησαν και ένα από τα βασικότερα της ανθρώπινης λειτουργίας, η μουσική, απαγορεύτηκε. Ενα πολιτικό σκιάχτρο με το δάχτυλο τεντωμένο μπροστά στο φυλακισμένο πλήθος, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ήταν η μόνη παράσταση που προσέφερε ο κενός ψυχικού φορτίου σημερινός πρωθυπουργός»!

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...