Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Ψάρευε» ψυχούλες σε ορφανοτροφεία και κατασκηνώσεις η απαγωγέας της μικρής Μαρκέλλας

Η κατάθεση του επιχειρηματία που φέρεται ότι είναι συνεργός της για τις συνευρέσεις τους επί πληρωμή

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν τα νέα ευρήματα από το «ξεψάχνισμα» του ηλεκτρονικού υπολογιστή της 34χρονης απαγωγέα της μικρής Μαρκέλλας.

Την ίδια ώρα, σοκαριστικά είναι όσα περιγράφονται στην πολυσέλιδη δικογραφία για τον ρόλο του φερόμενου ως συνεργού της, ενός επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος φέρεται ότι γνώριζε τα πάντα για την αρπαγή του 10χρονου κοριτσιού!

Ο συγκεκριμένος διατηρούσε ερωτική σχέση επί πληρωμή με την Ειρήνη Μούρθου και παρείχε βοήθεια στην προφυλακισμένη 34χρονη, προκειμένου εκείνη να μεταχειριστεί την ανήλικη σε «ανήθικες ασχολίες», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος του. Ειδικότερα, το χρονικό διάστημα από τις 11/6/2020 έως τις 13/6/2020, ενώ η Μούρθου κρατούσε αιχμάλωτη στο σπίτι της στην Καλαμαριά τη μικρή Μαρκέλλα, φέρεται ότι «παρείχε υλική και ψυχική συνδρομή σε αυτήν, πηγαινοερχόμενος επανειλημμένως από το σπίτι του στο διαμέρισμά της, στηρίζοντάς την ψυχολογικά και προμηθεύοντάς την με χρηματικά ποσά»! Μάλιστα, αν και γνώριζε την απόφαση της 33χρονης -τότε- Μούρθου να εγκαταλείψει αβοήθητο το ανήλικο κορίτσι στο πρατήριο καυσίμων, στη συμβολή των οδών Καθηγητού Ρωσίδου και Θεμιστοκλή Σοφούλη και να τραπεί σε φυγή, προτίμησε να στηρίξει ψυχολογικά την απαγωγέα, παραμένοντας στο σημείο.

Αγγελία για sex

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο με την κατηγορία της απλής συνέργειας σε αρπαγή ανηλίκου κάτω των 14 ετών, από την πλευρά του επιχείρησε να διαχωρίσει τη θέση του από την πρώην ερωμένη του, δηλώνοντας εξοργισμένος με τον εαυτό του. Οπως είπε στην απολογία του, γνώρισε την 34χρονη μετά το καλοκαίρι του 2019, μέσω του ιστοτόπου «κάνε σεξ», με αγγελίες για ερωτική συνεύρεση, και σύναψαν σχέση.

«Είπε ότι ο σύζυγός της γνωρίζει ότι εκδίδεται. Από κάποιο σημείο και μετά, μέσα στην καραντίνα, οι συναντήσεις μας έγιναν πιο συχνές και, επειδή άρχισε να μου παράσχει και υπηρεσίες καθαριότητας και φαγητού, ξεκίνησε να περνάει περισσότερο χρόνο στο σπίτι μου, πάντα επί πληρωμή, και να αφήνει τα προσωπικά της αντικείμενα στο σπίτι μου, όπως το laptop, που της το επέστρεψα το πρώτο βράδυ» ανέφερε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η 34χρονη τού είχε μιλήσει για ένα κακοποιημένο κοριτσάκι από την παλιά γειτονιά της, τη Μαρκέλλα, λέγοντάς του ότι ήθελε να τη βοηθήσει, επειδή της θύμιζε τον εαυτό της. Ωστόσο, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε για τα σχέδια απαγωγής του παιδιού: «Κάποιο βράδυ στην τηλεόραση είδα το Amber Alert, είδα την περιοχή της Τούμπας και συγκλονίστηκα. Πήρα τα πράγματά της, τη βρήκα και την εκλιπαρούσα να αφήσει το παιδί. Από την τηλεόραση έμαθα τι έγινε. Η Ειρήνη εκδιδόταν εκείνη την περίοδο με άλλους πελάτες. Μάλιστα, και εγώ πήγαινα σε άλλα διαμερίσματα».

Οπως προσέθεσε, η αμοιβή της 34χρονης για ερωτικές συνευρέσεις άγγιζε τα 150 ευρώ, ενώ κάποια στιγμή ο ίδιος έφτασε να τής δίνει 700 ευρώ για τις επιπλέον υπηρεσίες φαγητού και καθαριότητας που του προσέφερε. Υποστήριξε, ακόμη, πως, καθ’ όλη τη διάρκεια της γνωριμίας τους της έδωσε συνολικά περίπου 10.000 ευρώ, ενώ τόνισε ότι η 34χρονη τον παραπλάνησε, κάνοντάς τον να πιστέψει ότι ήθελε να βοηθήσει το άτυχο κοριτσάκι: «Βρισκόμασταν δυο τρεις φορές την εβδομάδα, πάντα επί πληρωμή. Δεν μου περνούσε από το μυαλό ότι θα έκανε κακό στο κορίτσι που πήρε. Πίστευα ότι το πήρε για να το σώσει και έκανε λάθος χειρισμό των ενεργειών της» ανέφερε στην απολογία του.

Συλλεκτικά όπλα

Τόνισε, δε, ότι ουδέποτε ήρθε με οποιονδήποτε τρόπο σε επαφή με την ανήλικη, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στο διαμέρισμα της Μούρθου, ούτε βοήθησε την 34χρονη το διάστημα που κρατούσε όμηρο την ανήλικη. Για τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του ανέφερε, τέλος, ότι επρόκειτο μόνο για ένα σύγχρονο όπλο, για το οποίο κατέχει σχετική άδεια της αρμόδιας αστυνομικής Αρχής, ενώ τα υπόλοιπα όπλα αποτελούν συλλεκτικά κομμάτια που αγοράστηκαν με την πάροδο ετών, στα ταξίδια που έκανε στο εξωτερικό, λόγω της εργασίας του στον τομέα της ναυτιλίας.

Στο μεταξύ, σοκάρει η αποκάλυψη ότι η προφυλακισμένη 34χρονη, η οποία είχε χάσει την επιμέλεια της κόρης της από το 2020, «επισκεπτόταν» σελίδες ορφανοτροφείων της βορείου Ελλάδος αναζητώντας στοιχεία, πληροφορίες και διευθύνσεις. Ειδικότερα, από τις 6/2/2020 έως τις 7/6/2020 φέρεται ότι πραγματοποίησε έξι αναζητήσεις στο διαδίκτυο, πληκτρολογώντας σε μηχανή αναζήτησης φράσεις, όπως «ορφανοτροφεία Ελλάδα» και «πώς μπορώ να υιοθετήσω παιδί από το Χαμόγελο του Παιδιού» ή μπαίνοντας σε ιστοσελίδες ιδρυμάτων και παιδικών κατασκηνώσεων!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι σχετικές αναζητήσεις «εύλογα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αφορούσαν στην αναζήτηση ανήλικου θύματος, το οποίο, εν τέλει, η Μούρθου βρήκε στο πρόσωπο της 10χρονης Μαρκέλλας, την οποία γνώριζε από παλαιότερα, καθώς διέμεναν στην ίδια πολυκατοικία στην Τούμπα»!

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, η δικηγόρος της οικογένειας του 10χρονου κοριτσιού Ανθούλα Ανάσογλου έκανε λόγο για πλήρη επιβεβαίωση των ισχυρισμών της πολιτικής αγωγής περί της ύπαρξης τρίτου προσώπου πίσω από την απαγωγή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...