Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο Γιώργος Μαργαρίτης έφερε το «Κελί 33» στο «Έναστρον»

Μια ιδιαίτερη στιγμή, τόσο για τον ίδιο τον Χρήστο...

«Πρωινό ΣουΣου»: Άνοδο στο δυναμικό κοινό

Άνοδο στο δυναμικό κοινό 18-54 καταγράφει η εκπομπή «Πρωινό...

Τραβάνε τα μαλλιά τους οι επικοινωνιολόγοι στα γραφεία της Κουμουνδούρου με τις…...

Λυτοί και δεμένοι έχουν πέσει πάνω του για να...

Πλατινένια «Ζάρι» Σάττι

Σε μόλις δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία του το...

Πώς τα χόμπι μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σας

Με τις παγκόσμιες διοργανώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες κατά νου, πολλά άτομα κατάφεραν να αφιερώσουν πολύ περισσότερο από τον ελεύθερο χρόνο τους για να γνωρίσουν καλύτερα τα αγαπημένα τους χόμπι ή ακόμη και να επιλέξουν κάποια νέα που μπορεί να φαίνονται όλο και πιο ενδιαφέροντα – οι διαδικτυακές επιλογές ήταν σίγουρα ένας από τους πιο ισχυρούς πόλους έλξης μια και ήταν οι πιο προσβάσιμες. Η μαζική επιστροφή των αθλημάτων προκάλεσε νέα πάθη στους οπαδούς που θέλουν να εξερευνήσουν τις επιλογές στο στοίχημα ποδοσφαίρου, καθώς τα γήπεδα σε όλο τον κόσμο έκλεισαν υπέρ του online streaming , με τον ίδιο τρόπο που άρχισαν να εξελίσσονται και άλλα διαδικτυακά ενδιαφέροντα, όπως τα e-sports. Πολλές οικογένειες άρχισαν να υιοθετούν χόμπι σε εξωτερικούς χώρους κυρίως σε δραστηριότητες όπως η ποδηλασία, και κάποια άλλα, όπως το διάβασμα, σημείωσαν πολύ μεγάλη αύξηση καθώς οι πωλήσεις βιβλίων -για παιδιά ιδιαίτερα- έσπασαν κάθε ρεκόρ. Τι μπορούν όμως να κάνουν τα χόμπι για να βελτιώσουν την υγεία σας;

Τα περισσότερα χόμπι καλλιεργούν τη δημιουργικότητα – Ένα κοινό χαρακτηριστικό όλων σχεδόν των δραστηριοτήτων που θεωρούνται χόμπι και η επίδραση που έχουν στα περισσότερα άτομα είναι ότι καλλιεργούν τη δημιουργικότητα του ατόμου – συχνά, δεν έχει σημασία αν η δραστηριότητα είναι εγκεφαλική ή δυναμική – το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί: η αυτοπειθαρχία, η διαχείριση του χρόνου και η επιθυμία για αυτά τα χόμπι κάνουν ένα άτομο να σκέφτεται διαφορετικά και να εκπαιδεύει τον εγκέφαλό του να λειτουργεί με ορισμένους τρόπους και πιστεύεται επίσης  ότι βοηθά στη δημιουργία νέων εγκεφαλικών συνάψεων που βοηθούν στην επιβράδυνση της φθοράς σε μεγάλη ηλικία. Ενώ ορισμένα χόμπι προσφέρουν τη δυνατότητα να γίνετε πιο δημιουργικοί, και μόνο το ότι κάνετε κάτι ευχάριστο είναι συχνά αρκετό.

Τα χόμπι μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γίνουν πιο κοινωνικοί – Σίγουρα ισχύει για κάποιους περισσότερο από άλλους, αλλά πολλά χόμπι ενθαρρύνουν την αλληλεπίδραση με άλλους που μοιράζονται το ίδιο πάθος – τα κοινά ενδιαφέροντα προσφέρονται ως θέμα προς συζήτηση και ο καθορισμός στόχων ή η πρόοδος που μπορεί να σημειωθεί κατά τη διάρκεια ενός χόμπι μπορεί επίσης να δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς και φιλίες. Συχνά θεωρείται ως κάτι που πρέπει να κάνουν οι περισσότεροι ενήλικες εάν αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα, καθώς το να βγουν και να βρουν άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά αν ασχοληθούν με κάποιο χόμπι όπου ενθαρρύνεται η κοινωνική αλληλεπίδραση μπορεί να είναι η καλύτερη λύση και σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσουν.

Τα χόμπι μπορούν να κάνουν θαύματα για την ψυχική υγεία – Κάτι στο οποίο σίγουρα έχουμε επικεντρωθεί περισσότερο τα τελευταία χρόνια και κάτι που θα φανεί περισσότερο στο μέλλον, αλλά η αίσθηση της επιτυχίας και της ανταμοιβής από ένα συναρπαστικό χόμπι μπορεί να κάνει θαύματα στη βελτίωση της ψυχικής υγείας, άσχετα με το ποιο είναι αυτό το χόμπι. Υπάρχουν πολλές επιστημονικές απόψεις γύρω από τα οφέλη αυτών των δραστηριοτήτων επιστημονικές απόψεις γύρω από τα οφέλη αυτών των δραστηριοτήτων, αλλά ακόμη και τα πιο ιδιαίτερα χόμπι ή  κάποια από τα οποία δεν το περιμένει κανείς έχουν πάρει τα εύσημα για το πόσο μπορούν να βελτιώσουν την ψυχική ευημερία ενός ατόμου και για όλα τα οφέλη για την υγεία που αυτά συνεπάγονται.

(Φωτογραφία από το shedefined.com.au)

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Εφιαλτική Δευτέρα για τη Χριστίνα Ζάντη! – Ο σύζυγος «δήμιος» της εγκύου τραγουδίστριας

Εφιαλτικές στιγμές για την τραγουδίστρια Χριστίνα Ζαντή στην άλλη...