Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

Το… χρίσμα στην Ντενίση θα έδινε η Γερονικολού, αν παντρευόταν τον Τσιμιτσέλη

«Η Μιμή είναι πολύ φίλη μας, κάνουμε και παρέα,...

Ο… άτακτος βασιλιάς

Το επίμονο φλερτ με την Νταϊάνα και η αποχή της Σοφίας από τον γάμο τους

Στις ημέρες του η Ισπανία γνώρισε τη μετάβαση από τη δικτατορία στη δημοκρατία. Ηταν λαοπρόβλητος, ωστόσο αυτή η εικόνα «θάμπωσε» από τις νύχτες του, καθώς ήταν λάτρης του ποδόγυρου, με εξαίρεση της γυναίκας του, βασίλισσας Σοφίας.

Οι εκτιμήσεις μιλούν για 1.500 ερωμένες. Ο απερχόμενος μονάρχης της Ισπανίας δεν άφηνε γυναίκα που του άρεσε χωρίς να τη φλερτάρει, με διασημότερη τη λαίδη Νταϊάνα, την οποία πολιόρκησε με μανία χωρίς -όπως λέγεται- να τα καταφέρει.

Η απόφαση του Χουάν Κάρλος να εγκαταλείψει τον θρόνο, δίνοντας το στέμμα και την εξουσία στον γιο του Φελίπε, έφερε πάλι σε πρώτο πλάνο όλα εκείνα που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Επισήμως μπορεί να μίλησε για ανάγκη να έρθει στα πράγματα η νέα γενιά, στην πραγματικότητα όμως τα σκάνδαλα, ερωτικά και οικονομικά, προκάλεσαν αυτή την απόφασή του.

Ο Χαουάν Κάρλος ήταν παντελώς αδιάφορος για τον γάμο του. Λέγεται πως έχει να μοιραστεί το κρεβάτι του με τη βασίλισσα Σοφία εδώ και τριάντα πέντε χρόνια. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως η βασιλική κλίνη ήταν άδεια. Ενα βιογραφικό βιβλίο που κυκλοφόρησε στην Ισπανία πριν από δύο χρόνια τον παρουσίασε ως γόη με πολλές επιτυχίες, καθώς έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 1.500 γυναίκες.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα Πιλάρ Εϊρ, ο βασιλιάς είχε κάνει μια «χειροπιαστή» κίνηση στην Νταϊάνα, όταν αυτή ήταν μόλις 25 ετών. Οταν τη ρώτησαν σχετικά, είχε μεν διαψεύσει τις φήμες, έσπευσε ωστόσο να προσθέσει ότι ο βασιλιάς μπορεί κάποιες φορές να έδειχνε «υπερβολικά πολλή προσήλωση».

Αν και η απόπειρά του απέτυχε, ο λάτρης του κυνηγιού, των ελικοπτέρων και των ταχύπλοων δεν είχε ποτέ πρόβλημα να ελκύει το αντίθετο φύλο.

Κοινό μυστικό

Στη Μαδρίτη είναι κοινό μυστικό εδώ και χρόνια ότι είναι ασυγκράτητος γυναικάς και πως η μόνη γυναίκα με την οποία δεν περνάει χρόνο είναι η σύζυγός του. Σύμφωνα με την Πιλάρ Εϊρ, η μεγαλύτερη ταπείνωση για τη Σοφία ήρθε λίγους μήνες αφότου ο Χουάν Κάρλος έγινε βασιλιάς. Τότε είχε προσλάβει νέο μπαρμπέρη και ήταν τόσο πολύ προσεγμένος, ώστε ήταν σίγουρη ότι όλα αυτά γίνονταν για κάποια ερωμένη.

Λίγες μέρες αργότερα την ενημέρωσε ότι θα πήγαινε για κυνήγι στο Τολέδο, στο οποίο την παρότρυνε να μην ακολουθήσει, γιατί «θα βαριόταν». Η Σοφία αποφάσισε να του κάνει έκπληξη, φτάνοντας στο εξοχικό τους μέσα στη νύχτα με τα παιδιά του. Τελικά τον έπιασε στα πράσα με μια πρωταγωνίστρια του ισπανικού κινηματογράφου. Αυτό κάθε άλλο παρά τον αποθάρρυνε, ωστόσο σήμανε την τυπική πια υπόσταση του γάμου τους.

Τραβάει τα σκάνδαλα

Το στάτους του αλλά και το αθλητικό στιλ του τραβάει τις γυναίκες και κατά συνέπεια και τα σκάνδαλα. Το πιο πρόσφατο ήταν αυτό του σαφάρι που έκανε στην Μποτσουάνα τον Απρίλιο του 2012 μαζί με τη δύο φορές διαζευγμένη -46χρονη τότε- Κορίνα τσου Ζάιν Βιτγκεστάιν, που ως γεγονός είχε σκανδαλίσει ποικιλοτρόπως και είχε προκαλέσει αντιδράσεις για τα έξοδα του βασιλιά εν καιρώ οικονομικής κρίσης.

«Τσουνάμι» διαδηλώσεων για τον θρόνο στη Μαδρίτη

Η παραίτηση του Χουάν Κάρλος από τη βασιλεία και η σκυτάλη στον γιο του Φίλιππο ήταν η αφορμή για κύμα διαδηλώσεων στη Μαδρίτη που διεκδικούν το τέλος της μοναρχίας.

«Οχι πια βασιλιάδες, να γίνει δημοψήφισμα» ήταν ένα από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό των χιλιάδων διαδηλωτών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα πολλών κομμάτων και οργανώσεων της Αριστεράς και των οικολόγων προχθές το βράδυ.

«Είμαι εδώ επειδή θέλω να εκλέγω τον αρχηγό του κράτους» τόνισε από την πλευρά του ένας 25χρονος φοιτητής Κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο Κομπλουτένσε της Μαδρίτης. «Δεν θέλω να περιμένω άλλα 40 χρόνια για να ξαναβρώ αυτήν την ευκαιρία. Πρέπει να αλλάξουμε τώρα» τόνισε, υποστηρίζοντας ότι ο πρίγκιπας Φελίπε που θα διαδεχτεί τον πατέρα του στον θρόνο «δεν έχει καμία νομιμοποίηση».

Οι αντίπαλοι της μοναρχίας στην Ισπανία οφείλουν να χρησιμοποιήσουν «τα νόμιμα εργαλεία» δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, εκτιμώντας πάντως ότι το στέμμα εξακολουθεί να χαίρει «μιας πολύ πλειοψηφικής υποστήριξης» μετά την παραίτηση του βασιλιά Χουάν Κάρλος από τον θρόνο.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...