Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Ο βασιλιάς στον θρόνο του

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 82-71 στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό και στέφθηκε πρωταθλητής για 34η φορά στην ιστορία του

Πράσινο βάφτηκε και φέτος το πρωτάθλημα στην Α1, με τον Παναθηναϊκό να πραγματοποιεί μια ψυχωμένη εμφάνιση χθες στο ΟΑΚΑ και να επιβάλλεται του Ολυμπιακού (82-71) στήνοντας γιορτή στο κατάμεστο γήπεδό του! Ετσι οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν τη φετινή χρονιά με νταμπλ και στέφθηκαν πρωταθλητές για 34η φορά στην ιστορία τους. Κορυφαίοι των «πρασίνων», οι Διαμαντίδης και Ματσιούλις, ενώ στην αντίπερα όχθη διασώθηκαν οι Λοτζέσκι, Πρίντεζης και Κόλινς.

Στην πρώτη περίοδο ο Ολυμπιακός επιχείρησε να παίξει το αγαπημένο του παιχνίδι με τα τρίποντα, αλλά το κακό του ποσοστό τον πρόδωσε. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με 2 στα 2 (Μάντζαρης, Λοτζέσκι), αλλά έκτοτε είχαν μόλις ένα (Περπέρογλου) στα εννέα σουτ από τα 6,75. Συνολικά 3 στα 11, με τον Παναθηναϊκό να εκμεταλλεύεται αυτή την αστοχία και σε σετ παιχνίδι να βρίσκει λύσεις στην επίθεση (κυρίως με Γκιστ και Ματσιούλις) πετυχαίνοντας 28 πόντους στην πρώτη περίοδο! «Κλειδί» και τα αμυντικά ριμπάουντ για τους «πρασίνους», καθώς δεν έδωσαν πολλές δεύτερες επιθέσεις στους φιλοξενούμενους.

Ο Μπαρτζώκας έβαλε τις φωνές στον πάγκο για τα πολλά τρίποντα που έπαιρναν οι παίκτες του και στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να πλησιάσουν το καλάθι, είτε με ντράιβ (κυρίως του Λοτζέσκι) είτε με ποσταρίσματα (κυρίως του Πρίντεζη). Ο Σπανούλης δεν βοηθούσε (αρνητικός πρωταγωνιστής ξανά), την ώρα που επιθετικά οι «πράσινοι» συνέχιζαν το ρεσιτάλ τους, με πλουραλισμό στο σκοράρισμα. Διαμαντίδης, Ούκιτς, Λάσμε, Φώτσης, Μαυροκεφαλίδης πάτησαν γκάζι, με τον Παναθηναϊκό να κλείνει το πρώτο μέρος με εντυπωσιακά ποσοστά (14/20 δ., 3/8 τρ.).

Στην τρίτη περίοδο η διαφορά έφτασε μέχρι και στο +23 (55-32, 57-34), με τις δύο ομάδες να σκληραίνουν τις άμυνές τους και να συμπληρώνουν γρήγορα τα ομαδικά φάουλ. Πολλές βολές εκατέρωθεν, με τον Ολυμπιακό να πραγματοποιεί μια μίνι αντεπίθεση στο τέλος του δεκαλέπτου και να μειώνει στο -14.

Παρ’ όλα αυτά δεν κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή, έστω κι αν έφτασε την διαφορά μέχρι και στο -6 στα 3.30” (74-68) πριν από τη λήξη. Ο Παναθηναϊκός με Φώτση και Ματσιούλις είχε απαντήσεις και ανέκτησε ξανά διαφορά ασφαλείας «καθαρίζοντας» το ματς χωρίς γκραν γκινιόλ φινάλε. Η κραυγή ανακούφισης του Φραγκίσκου Αλβέρτη μετά το τέλος του αγώνα σήμανε και την αρχή των πανηγυρισμών για τους χιλιάδες οπαδούς του που κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 53-32, 70-56, .82-71.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπράμος, Κάρι (5 π.), Φώτσης (10 π.), Ούκιτς (9 π.), Λάσμε (8 π.), Μαυροκεφαλίδης (8 π.), Διαμαντίδης (11 π.), Γκιστ (9 π.), Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις (15 π.), Ράιτ (7 π.).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι, Ντάνστον (11 π.), Σπανούλης (6 π.), Περπέρογλου (7 π.), Παπαπέτρου, Σλούκας, Κόλινς (11 π.), Σίμονς, Λοτζέσκι (17 π.), Πρίντεζης (16 π.), Μάντζαρης (3 π.).

Στα επίσημα ο [τιμωρημένος] Δ. Γιαννακόπουλος

Με τρεις μήνες απαγόρευση εισόδου σε αθλητικούς χώρους τιμώρησε ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ τους αδελφούς Αγγελόπουλους για τις δηλώσεις που έκαναν μετά το τέλος του τέταρτου τελικού των «αιωνίων». Επίσης επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και 33.000 ευρώ στον Γιώργο Μπαρτζώκα για όσα είπε μετά το τέλος του ματς, στη συνέντευξη Τύπου.

Χθες πάντως της αποστολής των «ερυθρολεύκων» στο ΟΑΚΑ ηγήθηκε ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Αναχώρησε μαζί της από το ξενοδοχείο (εκεί όπου βρέθηκαν και σχεδόν 500 οπαδοί, οι οποίοι εμψύχωσαν τους παίκτες), αλλά δεν μπήκε στο Ολυμπιακό στάδιο. Τόνισε ότι ήθελε μονάχα να υποστηρίξει ψυχολογικά την ομάδα και σεβόμενος την τιμωρία, θα παρακολουθήσει από το σπίτι του το παιχνίδι. Το ίδιο συνέβη τόσο με τον αδερφό του Παναγιώτη. Αντίθετα ο επίσης τιμωρημένος πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος παρακολούθησε τον αγώνα από τα επίσημα του ΟΑΚΑ!

Στα αξιοσημείωτα πάντως είναι το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο Μαρούσι με βαν της Αστυνομίας (!), καθώς το πούλμαν του συλλόγου έμεινε στη λεωφόρο Κατεχάκη, λόγω προβλήματος στο ψυγείο!

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...