Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Μούμια στο Παγκράτι

«Ψυχώ» με 49χρονη. Είχε το πτώμα σε κουβέρτες και το «συντηρούσε» με αρώματα για δύο χρόνια

Φρίκη στο Παγκράτι από την αποκάλυψη ενός μακάβριου θρίλερ χωρίς προηγούμενο, που θυμίζει την ταινία «Ψυχώ» του Αλφρεντ Χίτσκοκ! «Πρωταγωνίστριά» του είναι μια 49χρονη χημικός καλλυντικών, η οποία δεν άντεξε τον αποχωρισμό από τη νεκρή μητέρα της. Ετσι, τη μετέτρεψε σε «μούμια» και την κρατούσε επί δύο ολόκληρα χρόνια μέσα σε ένα μπαούλο, ενώ «συντηρούσε» τη σορό με αυτοσχέδιες πατέντες, όπως αρώματα και κολόνιες, προκειμένου να καθυστερήσει την αποσύνθεση!

Η απίστευτη αυτή υπόθεση αποκαλύφτηκε όταν ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, ο οποίος είχε κάνει έξωση στη 49χρονη χημικό επειδή δεν κατέβαλε τα ενοίκια, πήγε στο διαμέρισμα μαζί με τη δικηγόρο του και έναν κλητήρα προκειμένου να καταγράψουν τα έπιπλα. Ο άνθρωπος έπαθε σοκ όταν, προτού πάει στο σπίτι, πήρε τηλέφωνο τη 49χρονη προκειμένου να την ειδοποιήσει να πάρει τα πράγματά της από το διαμέρισμα και την άκουσε εμβρόντητος να του λέει πως θα περάσει από εκεί, διότι «έχει και τη μαμά στο μπαούλο»!
Αρχικά ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος φαντάστηκε ότι ήταν κάποιο άνοστο αστείο ή μια προσπάθεια της νοικάρισσας να αποτρέψει την έξωση. Οταν όμως άνοιξε μαζί με τη δικηγόρο το συγκεκριμένο μπαούλο το αίμα πάγωσε στις φλέβες τους, καθώς αντίκρισαν το πτώμα, το οποίο ήδη βρισκόταν στο στάδιο της προχωρημένης αποσύνθεσης, ενώ ο χώρος της αποσκευής ήταν γεμάτος με τα πτωματικά υγρά!
Εξωτερικά το μπαούλο ήταν τυλιγμένο -«σφραγισμένο» ουσιαστικά- με σκληρή ταινία συσκευασίας, ενώ η 49χρονη είχε τυλίξει και το πτώμα με μουσαμάδες κάλυψης αυτοκινήτων, με κουβέρτες και σεντόνια, επίσης πιασμένα με ταινία συσκευασίας! Το πτώμα ήταν σε εμβρυακή στάση, προκειμένου να χωρά στο μπαούλο.

Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία, ενώ στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης πήρε τηλέφωνο τη 49χρονη, η οποία το τελευταίο διάστημα διέμενε σε ξενοδοχείο, και της είπε να πάει στο σπίτι επειγόντως. Οταν έφτασε εκεί, ο ιδιοκτήτης αλλά και οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν και δεύτερη μεγάλη έκπληξη από την απάντηση που πήραν διά ζώσης πλέον από τη βουρκωμένη 49χρονη: «Μην ανησυχείτε, πρόκειται για τη μητέρα μου. Την έβαλα στο μπαούλο για να μη… φύγει! Ηθελα να την έχω κοντά μου και να μην την αποχωριστώ ποτέ!» είπε, αφήνοντας άφωνους όλους τους παρευρισκομένους. Στο σημείο έφθασε αμέσως -εκτός από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας- και ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, ο οποίος εξέτασε το μουμιοποιημένο πτώμα και διαπίστωσε πως δεν έφερε -εμφανή τουλάχιστον- ίχνη εγκληματικής ενέργειας.

Τα αίτια του θανάτου

Βέβαια, τα ακριβή αίτια θανάτου της 84χρονης γυναίκας θα διαπιστωθούν από τη νεκροτομή που θα πραγματοποιήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες ο ιατροδικαστής. Εξάλλου οι τοξικολογικές εξετάσεις που θα γίνουν στα υγρά που βρέθηκαν στο εσωτερικό του μπαούλου θα δείξουν εάν πρόκειται αποκλειστικά για τα υγρά αποσύνθεσης του πτώματος και αρώματα ή περιέχουν και φάρμακα συντήρησης, όπως φορμόλη.

«Βρήκαμε μια σορό σε διαμέρισμα που είχε τοποθετηθεί από οικείο της πρόσωπο μέσα σε μπαούλο και είχε τυλιχθεί με σακούλες και μονωτικές ταινίες. Μάλιστα, είχε σφραγισθεί μέσα στο μπαούλο προκειμένου να μην εξέρχεται η οσμή. Ο χρόνος θανάτου προσδιορίζεται περίπου στα δύο χρόνια. Αύριο (σήμερα) θα ελεγχθεί η αιτία θανάτου από το Νεκροτομείο Αθηνών» δήλωσε μετά την εξέταση της σορού ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης.

Πέθανε το 2012

Μητέρα και κόρη ζούσαν για χρόνια στη Γαλλία, συγκεκριμένα στο Παρίσι, όπου η 49χρονη εργαζόταν ως χημικός σε διεθνώς γνωστή φίρμα καλλυντικών, ενώ η μητέρα της εργαζόταν σε ιδιωτικές κλινικές της γαλλικής πρωτεύουσας.

Το 2010 μητέρα και κόρη επέστρεψαν στην Ελλάδα και νοίκιασαν το διαμέρισμα της οδού Αιδεσίου, στον αριθμό 19. Η 49χρονη συνέχισε να εργάζεται ως χημικός καλλυντικών σε παραρτήματα πολυεθνικών εταιριών, ενώ η μητέρα της εισέπραττε τη σύνταξή της από τη Γαλλία.

Μέχρι και το 2012 δεν είχαν δώσει κανένα δικαίωμα στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, καθώς τα ενοίκια πληρώνονταν κανονικά. Εκείνη τη χρονιά όμως η γυναίκα πέθανε, σε ηλικία 84 ετών, μάλλον από παθολογικά αίτια. Στη συνέχεια η κόρη την τύλιξε σε μουσαμάδες κατάλληλους για προστασία αυτοκινήτων και σφράγισε το πτώμα μέσα στο μπαούλο που ήταν τοποθετημένο στο υπνοδωμάτιο! Από εκείνη την περίοδο και έπειτα η 49χρονη χημικός σταμάτησε να πληρώνει τα ενοίκια, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος να της κάνει έξωση.

Γι’ αυτό χθες κλητήρας και δικηγόρος πήγαν να καταγράψουν τα έπιπλα της 49χρονης και έτσι βρέθηκαν μπροστά στο μουμιοποιημένο πτώμα της μητέρας της.

 «Νομίζαμε πως η κυρία ήταν κατάκοιτη»

Ανάστατοι και σοκαρισμένοι ήταν χθες οι κάτοικοι της οδού Αιδεσίου, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι μια κόρη είχε… αποθηκεύσει τη νεκρή μητέρα της για δύο ολόκληρα χρόνια μέσα σε μπαούλο, και μάλιστα δίπλα από την πόρτα τους!

Μιλώντας στην «Espresso» οι ίδιοι έκαναν λόγο για μια ήρεμη και ευγενική κυρία, η οποία δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα για σχόλια και που σίγουρα δεν φαινόταν ικανή για κάτι τέτοιο.

«Είχαμε την εντύπωση πως η ηλικιωμένη ήταν κατάκοιτη και γι’ αυτό τον λόγο δεν έβγαινε από το διαμέρισμά της. Η κόρη της ερχόταν συχνά στο σπίτι και πιστεύαμε πως ζούνε μαζί. Προσωπικά, την είχα δει αρκετές φορές τα τελευταία δύο χρόνια. Επιπλέον, είχα ακούσει πως το σπίτι δεν είχε ούτε ρεύμα αλλά ούτε νερό λόγω απλήρωτων λογαριασμών» δήλωσε χαρακτηριστικά ένοικος της πολυκατοικίας όπου βρέθηκε το πτώμα.

Θεοδόσης Πάνου – Ανδρέας Αξιώτης
Φωτό: Χρήστος Ζήνας 

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...