Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Γιατί τη σκότωσα!

Η ανατριχιαστική ομολογία του «σατανιστή» στον ανακριτή

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τις σκοτεινές δυνάμεις, τις «μαύρες οπτασίες», όπως τις αποκάλεσε, που στοίχειωναν τη ζωή και τα όνειρά του και το βράδυ της Ανάστασης τον έσπρωξαν να αρπάξει μια πέτρα και να πολτοποιήσει με αυτήν το κεφάλι της 40χρονης άστεγης στη Γλυφάδα, έκανε στον 19ο τακτικό ανακριτή, στον οποίο απολογήθηκε χθες, ο 22χρονος Αλέξανδρος Παπαγεωργίου!

Με το κεφάλι σκυφτό και συνοδευόμενος από τον συνήγορό του Φαήλο Κρανιδιώτη -ο οποίος ανέλαβε την εκπροσώπηση του κατηγορουμένου λόγω της στενής φιλίας που έχει με τον πατέρα του τα τελευταία 22 χρόνια-, ο νεαρός «σατανιστής» της Γλυφάδας προσήλθε νωρίς το μεσημέρι ενώπιον του δικαστικού λειτουργού και λίγες ώρες αργότερα πήρε τον δρόμο για το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, αφού κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

«Είσαι δικός μας. Σκότωσε για μας!» υποστήριξε ότι του έλεγαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι φωνές που επαναλαμβάνονταν συνεχώς μέσα στο κεφάλι του, σπρώχνοντάς τον να κάνει ανθρωποθυσία στον Σατανά. Ο 22χρονος περιέγραψε ακόμη στον ανακριτή την εσωτερική πάλη που έδινε για χρόνια με τον ίδιο του τον εαυτό, είπε για τους δαίμονες που τον κυνηγούσαν από μικρό παιδί και τον οδήγησαν να βάψει με αθώο αίμα τα χέρια του, για τις απελπισμένες προσπάθειες των οικείων του να τον βοηθήσουν και να τον βγάλουν από τον κόσμο των παραισθήσεων, για τη χρόνια εξάρτησή του από τις ναρκωτικές ουσίες.

«Ακουγα φωνές και έβλεπα μαύρες οπτασίες που πίστευα ότι είναι δαίμονες ή ο ίδιος ο διάβολος. Από την ηλικία των 18 ετών αυτές οι φωνές μέσα στο κεφάλι μου μου έλεγαν να σκοτώσω. Οι ίδιες οπτασίες έρχονταν σαν εφιάλτες στον ύπνο μου και με έπιαναν από τον λαιμό. Οσο πλησίαζε το Πάσχα, οι φωνές αυτές δυνάμωναν. Το Μεγάλο Σάββατο μάλωσα με την οικογένειά μου και άκουσα πάλι τις φωνές. Οταν είδα την άτυχη γυναίκα το θεώρησα σημάδι. Πίστεψα ότι εκείνοι μού την υπέδειξαν» φέρεται ότι είπε ο 22χρονος στον ανακριτή για τη νύχτα του φόνου, όταν βρήκε το άτυχο θύμα του και το έκανε θυσία στον Σατανά.

Οπως ισχυρίστηκε ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου, για τις παραισθήσεις του και το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πριν από μερικά χρόνια -και είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί παράλυση και να φτάσει να ζυγίζει 30 κιλά-, ευθυνόταν η χρόνια εξάρτησή του από τις ναρκωτικές ουσίες.

Χασίς, LSD, ηρεμιστικά

«Από την ηλικία των 14 ετών άρχισα να εισπνέω βενζίνη. Εβρεχα ένα πανί με βενζίνη και το κρατούσα στη μύτη μου καθώς εξατμιζόταν. Στη συνέχεια ξεκίνησα να κάνω χρήση χασίς, LSD, ηρεμιστικών, για να καταλήξω να κάνω χρήση σκληρών ναρκωτικών» φέρεται ότι υποστήριξε ο 22χρονος κατηγορούμενος, ενώ περιέγραψε στη συνέχεια τις τρομερές παραισθήσεις που είχε από τη συχνή χρήση: «Πίστευα ότι ήμουν φάντασμα, νεκρός, ο ίδιος ο χάρος! Μάλωνα συχνά με τους γονείς μου και πίστευα ότι ο αδελφός μου με μισεί. Αλλες φορές γινόμουν αυτοκαταστροφικός και έσβηνα τσιγάρα στα χέρια μου. Δεν ήθελα να βρίσκομαι με κόσμο και πίστευα ότι όλοι ήθελαν το κακό μου. Οι γονείς μου προσπαθούσαν να με βοηθήσουν, αλλά γινόμουν επιθετικός και πίστευα ότι ήθελαν να μου κάνουν κακό. Μια μέρα, πριν από δύο χρόνια, έσπρωξα τον πατέρα μου, με αποτέλεσμα να περάσει μέσα από το χοντρό κρύσταλλο της μπαλκονόπορτας. Τότε εκείνος μου ζήτησε βοήθεια αλλά, αντί να φωνάξω ασθενοφόρο, άρχισα να τον κλοτσάω. Ο πατέρας μου φώναξε την Αστυνομία και με κράτησαν μέχρι να περάσει η επήρεια των ναρκωτικών. Οταν συνήλθα ούτε καν θυμόμουν αυτό που συνέβη. Λίγο καιρό μετά τον ξαναχτύπησα, αλλά ούτε και τότε θυμόμουν το περιστατικό»!

«Είχα απειλήσει ακόμη και τη μητέρα μου»

Ο 22χρονος Αλέξανδρος ανέφερε στον ανακριτή και άλλα βίαια περιστατικά με εκείνον πρωταγωνιστή. Συγκεκριμένα, λίγο πριν συλληφθεί κι ενώ είχε μπει ακόμα πιο βαθιά στον εξαρτησιογόνο κόσμο των ναρκωτικών, έφτασε να απειλήσει τη ζωή της ίδιας του της μητέρας: «Οταν άρχισα να κάνω σκληρά ναρκωτικά, το πρόβλημα επιδεινώθηκε. Μια μέρα που μάλωσα με τον αδελφό μου, πήρα ένα σπασμένο μπουκάλι και το έβαλα στον λαιμό της μητέρας μου απαιτώντας να φύγει ο αδελφός μου από το σπίτι. Τελικά μπήκε στη μέση ο πατέρας μας και με ηρέμησε».

Ο 22χρονος «οπαδός του Εωσφόρου» αρνιόταν να κλειστεί σε ψυχιατρείο, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των οικείων του να τον πείσουν να νοσηλευτεί. Ο ίδιος το παραδέχθηκε και στον ανακριτή, λέγοντας μάλιστα ότι κάθε φορά απειλούσε τον πατέρα του ότι θα τον σκοτώσει. «Η οικογένειά μου είχε κάνει πολλές προσπάθειες να με βοηθήσει. Οταν ήμουν στο σχολείο μού έφεραν ψυχολόγο. Σε ηλικία 17 ετών ο πατέρας μου με πήγε στο Δρομοκαΐτειο, αλλά δεν δέχτηκαν να με κρατήσουν γιατί ήμουν ανήλικος. Το ίδιο έγινε στο Νταού Πεντέλης. Κάθε φορά αρνιόμουν να δεχτώ βοήθεια και δεν πήγαιναν στα ραντεβού με τους ψυχιάτρους» σημείωσε ο 22χρονος Αλέξανδρος Παπαγεωργίου, προσθέτοντας ότι συναινεί να υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το αληθές των λεγομένων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απαντώντας σε ερωτήσεις του ανακριτή ο 22χρονος αρνήθηκε ότι σκόπευε να διαπράξει και δεύτερο φόνο στις 21 Ιουνίου. «Το είπα στην Αστυνομία για να το παίξω σκληρός» υποστήριξε, καταλήγοντας ότι έχει μετανιώσει και πως το κακό δεν τον εκφράζει πια.

Δικηγόρος: Είναι βαριά ψυχικά άρρωστος

Ο 22χρονος Αλέξανδρος Παπαγεωργίου, που το βράδυ της Ανάστασης αφαίρεσε τη ζωή της άτυχης άστεγης στη Γλυφάδα, οδηγήθηκε στις 13.00 χθες στον 19ο τακτικό ανακριτή της Αθήνας και τρεις ώρες αργότερα επιβιβάστηκε στο περιπολικό της Αστυνομίας προκειμένου να πάρει τον δρόμο για το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Οπως είπε ο συνήγορός του Φαήλος Κρανιδιώτης, ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν να κριθεί προσωρινά κρατούμενος και να μεταφερθεί στο ψυχιατρείο Κρατουμένων του Κορυδαλλού. Ο κ. Κρανιδιώτης, ο οποίος είναι φίλος με τον πατέρα του δράστη εδώ και 22 χρόνια, τόνισε ότι κατέθεσε αίτημα στον ανακριτή ζητώντας να διενεργηθούν δύο πραγματογνωμοσύνες, η πρώτη για την κατάσταση της ψυχικής υγείας του κατηγορουμένου και η δεύτερη προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι τοξικομανής. Παράλληλα με το απολογητικό υπόμνημα, προσκόμισε στον ανακριτή πλήθος εγγράφων που πιστοποιούν ότι ο 22χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, όπως το χαρτί της απαλλαγής του από τον Στρατό, ιατρικά έγγραφα από το 401 στρατιωτικό νοσοκομείο καθώς επίσης και το βιβλιάριο υγείας του, από το οποίο προκύπτει ότι είχε υποστεί πολυνευροπάθεια και ατροφία των μυών εξαιτίας της εξάρτησής του από ναρκωτικές ουσίες.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Κρανιδώτης επανέλαβε την εκτίμησή του ότι ο 22χρονος «σατανιστής» της Γλυφάδας είναι βαριά ψυχικά άρρωστος και τόνισε πως οι γονείς του πριν από χρόνια είχαν επιχειρήσει τον αναγκαστικό εγκλεισμό του στο ψυχιατρείο αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί ήταν ανήλικος. Οι προσπάθειες της οικογένειάς του να του παράσχουν ψυχολογική υποστήριξη συνεχίστηκαν και μετά την ενηλικίωσή του, όμως ο νεαρός αρνιόταν πεισματικά να νοσηλευτεί και να λάβει την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή. Τέλος, ο γνωστός δικηγόρος επανέλαβε ότι από την ηλικία των 14 ετών ο πελάτης του άρχισε τη συστηματική χρήση ναρκωτικών, αρχικά εισπνέοντας βενζίνη, μετά καπνίζοντας χασίς, για να καταλήξει να κάνει χρήση ηρωίνης και άλλων σκληρών ναρκωτικών.

«Ο κατηγορούμενος, όπως ήταν φυσικό, προφυλακίστηκε. Αλλωστε, πρόκειται για ομολογημένη πράξη. Ζητήσαμε να διενεργηθούν δύο πραγματογνωμοσύνες. Η πρώτη για την κατάσταση της ψυχικής του υγείας και η δεύτερη για να διαπιστωθεί η εξάρτησή του σε ναρκωτικές ουσίες. Η εκτίμησή μου είναι ότι είναι βαριά ψυχικά άρρωστος» δήλωσε μετά το πέρας της ανάκρισης ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

Μαρία Μεϊμάρη
Δημήτρης Γκολφομήτσος

Κάμερες ασφαλείας «έπιασαν» τον 22χρονο λίγο μετά το άγριο έγκλημα

Ενα βίντεο από κατάστημα κοντά στο πάρκο της Γλυφάδας όπου διεπράχθη η «ανθρωποθυσία» της άστεγης γυναίκας οδήγησε τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στην ταυτότητα του νεαρού δράστη, ο οποίος δήλωνε οπαδός του Σατανά!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», το πρωί της Κυριακής του Πάσχα και αφού είχε βρεθεί το πτώμα της άτυχης γυναίκας με το κεφάλι πολτοποιημένο από τα χτυπήματα του δράστη, οι αστυνομικοί άρχισαν να ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή αναζητώντας στοιχεία για την ταυτότητα του δολοφόνου, έχοντας πάντα στο μυαλό τους πως -προφανώς- έχουν να κάνουν με τελετουργική ανθρωποθυσία.

Κοντά στο σημείο όπου διεπράχθη το έγκλημα οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα κατάστημα το οποίο είχε εξωτερικές κάμερες παρακολούθησης. Οταν άνοιξε το κατάστημα, οι αστυνομικοί απευθύνθηκαν στον ιδιοκτήτη προκειμένου να δουν εάν οι κάμερές του έχουν καταγράψει κάποια κίνηση που θα ήταν δυνατόν να βοηθήσει τις έρευνές τους. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως οι κάμερες είχαν καταγράψει την κίνηση νεαρού ατόμου λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία της 41χρονης (την ώρα είχε προσδιορίσει ο ιατροδικαστής από τη νεκροψία) να απομακρύνεται από το σημείο, και μάλιστα με γοργά βήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σημείο της δολοφονίας δεν ήταν στο οπτικό πεδίο που έχουν οι κάμερες, πλην όμως ο δρόμος που καλυπτόταν ήταν το μοναδικό σημείο εξόδου από το πάρκο.

Ετσι το βίντεο που είχαν στα χέρια τους οι αστυνομικοί και απεικόνιζε τον σωματότυπο του 22χρονου «σατανιστή» αποδείχθηκε πολύτιμο όσον αφορά τις έρευνες, καθώς σε συνάρτηση με τα σημάδια που είχαν βρει σε διπλανό παγκάκι, δηλαδή τον αριθμό 666, τον αντεστραμμένο σταυρό και μια καρικατούρα με τη μορφή του Σατανά, τους έδινε πλέον μια σαφή κατεύθυνση. Με οδηγό τον σωματότυπο του άγνωστου νεαρού που είχαν διακρίνει οι αστυνομικοί και με δεδομένο ότι είχαν να κάνουν με μια τελετουργική δολοφονία, άρχισαν να ψάχνουν τα μπαρ της Γλυφάδας που παίζουν μουσική σχετική με το Σκότος και τον Σατανά.

Εκεί είδαν τον 22χρονο με την παρέα του και συνέκριναν τον σωματότυπό του με αυτόν που φαινόταν στο βίντεο. Βέβαια, το στοιχείο αυτό δεν προσδιόριζε και τον δράστη, πλην όμως για τους πολύπειρους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών ήταν μια αρχή…
Από εκεί και έπειτα μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο με τη σελίδα Ελεύθερος Τέκτονας στο facebook. Ο διαχειριστής του προφίλ σε ανύποπτη χρονική στιγμή ήλθε σε επαφή με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και από εκεί και ύστερα άρχισαν πια να συλλέγουν στοιχεία.

Με την καθοδήγηση των αστυνομικών, ο διαχειριστής του προφίλ Ελεύθερος Τέκτονας άρχισε να συνομιλεί με υπόπτους που του είχαν υποδείξει, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να ξεκινήσει να συνομιλεί με τον 22χρονο, ο οποίος του έδειξε το σχίσιμο στο χέρι του προκειμένου να του αποδείξει πως με το αίμα του είχε ζωγραφίσει τα σύμβολα του Κτήνους και είχε κάνει ήδη, όπως έγραψε ο ίδιος: «…το πρώτο βήμα και τώρα ψάχνω να κάνω κάτι μεγαλύτερο που θα με βάλει στο εσωτερικό του ναού».

Αμέσως ο διαχειριστής έστειλε τη φωτογραφία του νεαρού στην Ασφάλεια, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 22χρονου.

Θεοδόσης Π. Πάνου

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...