Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Σύγχρονες τάσεις στα σακίδια πλάτης

Το σακίδιο είναι ένα επιθυμητό και απαραίτητο αξεσουάρ για τα παιδιά από το νηπιαγωγείο μέχρι την αποφοίτηση

Το σακίδιο είναι ένα επιθυμητό και απαραίτητο αξεσουάρ για τα παιδιά από το νηπιαγωγείο μέχρι την αποφοίτηση. Σε αυτά, παιδιά και έφηβοι αποθηκεύουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, σχολικά βιβλία και τετράδια, αθλητικά ρούχα και προμήθειες. Με τα χρόνια, το σακίδιο πλάτης έγινε το κύριο αξεσουάρ τους, το οποίο, μαζί με τα ρούχα, υπόκειται στις τάσεις της μόδας.

Όσο πιο πολύχρωμο και μοναδικό είναι το σχέδιο του παιδικού σακιδίου, τόσο πιο επίκαιρο είναι μεταξύ των μικρών. Για τα μεγαλύτερα παιδιά, η λειτουργικότητα του μοντέλου και η μάρκα του προϊόντος είναι σε πρώτο πλάνο. Ωστόσο, το πιο επίκαιρο για όλες τις ηλικίες είναι τα μοντέλα με πολλές τσέπες και θήκες ώστε να μπορούν να μαζεύουν τα σχολικά είδη κοριτσιών και αγοριών.

1 7

Μια ποικιλία από σακίδια είναι διαθέσιμα στην αγορά, αλλά για τη διευκόλυνση των καταναλωτών, τα προϊόντα συχνά χωρίζονται ανά σκοπό, φύλο και ηλικία. Φυσικά δεν λείπουν τα unisex είδη. Όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα παιδικά σακίδια για μικρά κορίτσια και αγόρια διαφέρουν κυρίως ως προς το σχέδιο και τις εικόνες πάνω τους.

Επιτυχία μεταξύ των μικρών είναι τα σακίδια με τα πρόσωπα των αγαπημένων τους χαρακτήρων από τα κινούμενα σχέδια. Η Πέπα το Γουρουνάκι, το Star Wars, η Masha και η Αρκούδα, τα παιχνίδια και πολλές ακόμα δημοφιλείς τηλεοπτικές εικόνες είναι πιο επιθυμητές από τα παιδιά. Μεταξύ 3 και 6 ετών κουβαλούν το σακίδιό τους κάθε μέρα στο νηπιαγωγείο και θα πρέπει να είναι αξιοσημείωτο και πολύχρωμο.

3 2

Υπερμοντέρνα μεταξύ των μικρότερων είναι τα νέα τρισδιάστατα σακίδια πλάτης, τα οποία είναι εμπνευσμένα από σχήματα στη φύση και κινηματογραφικές παραγωγές. Οι τσάντες που μοιάζουν με μέλισσα, κάκτο, πύραυλο, κατοικίδιο ή άλλα παράξενα είδη είναι από τα πιο περιζήτητα στην αγορά. Διακρίνονται από έντονα χρώματα και επιπλέον πρόσθετα – ένα από αυτά είναι μια διακριτική ζώνη που χρησιμεύει για γονικό έλεγχο.

Η οργάνωση του σακιδίου το κάνει επίσης εξαιρετικά πρακτικό, ώστε αν χρειαστεί το παιδί να ξεχωρίζει τα σχολικά είδη και τα ρούχα του από το κουτί φαγητού και το μπουκάλι του νερού. Αυτός ο τύπος προϊόντος είναι κατασκευασμένος με σκληρά κελύφη για να προστατεύει τα αντικείμενα στο εσωτερικό από το να συνθλιφτούν. Οι κατασκευαστές έχουν επίσης σκεφτεί το βάρος του ίδιου του σακιδίου, γι’ αυτό και τα νέα μοντέλα είναι κατασκευασμένα από ελαφριά υλικά. Οι ιμάντες είναι ρυθμιζόμενοι και μπορούν να στερεωθούν ανάλογα με το ύψος και το μέγεθος των ταχέως αναπτυσσόμενων μικρών. Η εργονομική επένδυση παρέχει άνεση για την ευαίσθητη παιδική πλάτη.

2 1

Τα μοντέλα που μοιάζουν με βαλίτσα είναι ευρέως διαδεδομένα μεταξύ των μαθητών του δημοτικού σχολείου. Πρόκειται για σακίδια πλάτης με τηλεσκοπική λαβή και ρόδες. Τα κορίτσια είναι αυτά που προτιμούν συχνότερα τέτοια μοντέλα γιατί βολεύουν να μεταφέρουν βαριά σχολικά βιβλία και τετράδια από το σπίτι στο σχολείο.

Είναι επίσης πρακτικά όταν ο μικρός πηγαίνει κατασκήνωση ή εκδρομή. Οι μικρές κυρίες προτιμούν επίσης τσάντες με φλοράλ στοιχεία, σακίδια πλάτης με παγιέτες ή εικόνες και επίκαιρα στοιχεία.

Τα αγόρια απολαμβάνουν τα λογότυπα των αγαπημένων τους αθλητικών ομάδων. Χαρακτηριστικά είναι μοτίβα καμουφλάζ ή σκηνές από Star Wars, σειρές φαντασίας, Χάρι Πότερ και άλλα. Τα πιο μοντέρνα είναι τα σακίδια πλάτης που συνοδεύονται από σχολικά είδη ή αθλητικά αξεσουάρ από την ίδια διάσημη μάρκα.

Οι έφηβοι κρατούν επίσης τσάντα, αλλά προτιμούν το σακίδιο να έχει μια πρόσθετη θήκη για φορητό υπολογιστή, αρκετές τσέπες και τη δυνατότητα τοποθέτησης ακουστικών.

Μαζί με το χρώμα και το μοντέλο, υπάρχουν αρκετά άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να πληροί ένα ποιοτικό σακίδιο. Για τα παιδιά τα πιο κατάλληλα είναι τα μοντέλα με εργονομικό σχήμα, π.χ. να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετη για τη σπονδυλική στήλη του παιδιού που μεγαλώνει. Τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένο το αντικείμενο είναι επίσης σημαντικά.

Τα ελαφριά υφάσματα που αναπνέουν θα παρέχουν μια ασφαλή άνεση για το μικρό. Οι ρυθμιζόμενοι και επενδυμένοι ιμάντες είναι απαραίτητοι. Τα πιο ακριβά μοντέλα είναι αδιάβροχα, κάτι που είναι ένα επιπλέον πρόσθετο. Δεν πρέπει να υποτιμάται η παρουσία ανακλαστικών στοιχείων για να βλέπεις το παιδί από μακριά όταν διασχίζει και κινείται σε πολυσύχναστες λεωφόρους.

4 2

Μεγάλη ποικιλία από μοντέλα σακιδίων πλάτης υψηλής ποιότητας θα βρείτε στο KIDSBOX. Το εξειδικευμένο κατάστημα συνεργάζεται με καθιερωμένες μάρκες και προσφέρει προϊόντα που πληρούν τα παγκόσμια πρότυπα για παιδικά είδη.

Φωτογραφίες: kidsbox.gr 

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...