Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Η Αμαλία τετ α τετ με τον προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για το βιασμό στα 11 της

Ο 39χρονος, που είχε σεξουαλική σχέση με την αθλήτρια μέχρι τα 14 της, δηλώνει αθώος

Δέκα χρόνια μετά, η 22χρονη Αμαλία ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον βιασμό της όταν ήταν μόλις 11 χρόνων και τη σεξουαλική σχέση που είχε μαζί της επί τέσσερα χρόνια.

Ο κατηγορούμενος, που καθόταν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, την αναζητούσε συνεχώς με το βλέμμα του, όταν παρουσιάστηκε συνοδευόμενη από την οικογένειά της και τη Σοφία Μπεκατώρου, που άνοιξε τον δρόμο για το ελληνικό #MeToo.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, που θα συνεχιστεί κεκλεισμένων των θυρών στις 26 Ιανουαρίου, η κοπέλα καθόταν στην άλλη πλευρά της αίθουσας έχοντας στο πλευρό της τους δικούς της και την ολυμπιονίκη, η οποία θα καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας. Απευθυνόμενος στους δικαστές ο κατηγορούμενος δήλωσε αθώος.

«Την κατηγορία του βιασμού δεν την αποδέχομαι για κανέναν ζωντανό οργανισμό στον πλανήτη. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στην κρίση σας» υποστήριξε.

Η διαδικασία διακόπηκε για τις 26 Ιανουαρίου, ύστερα από αίτημα της παθούσας να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών.

«Για λόγους προστασίας της και της ιδιωτικής της ζωής ζητάμε την διεξαγωγή της αποδεικτικής διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών. Αν αυτό δεν γίνει δεκτό, ζητάμε έστω η κατάθεση του θύματος να διεξαχθεί χωρίς δημοσιότητα. Είναι μια επώδυνη διαδικασία για την ίδια η κατάθεση αυτή. Πρόκειται για αδικήματα που έχουν πλήξει τον πυρήνα της προσωπικότητάς της» επεσήμανε η δικηγόρος της νεαρής γυναίκας Κλειώ Παπαπαντολέων.

Η εισαγγελέας πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα, ενώ δεν έφερε αντίρρηση ούτε η υπεράσπιση του προπονητή. Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να δοθεί κεκλεισμένων των θυρών μόνο η κατάθεση της παθούσας. Σε δηλώσεις της μετά το τέλος της διαδικασίας, η Σοφία Μπεκατώρου χαρακτήρισε την πρώτη δίκη του ελληνικού #MeToo «ορόσημο».

«Η Αμαλία είναι το σύμβολό μας. Μέσα από τη δική της δίκη δικαιωνόμαστε και όλες οι υπόλοιπες γυναίκες, αλλά και οι άνθρωποι που είναι θύματα, που έχουν υποστεί βία. Γι’ αυτό και η έκβαση της δίκης θα δείξει το κατά πόσον θα έρθουν περισσότερα πλέον θύματα να καταγγείλουν και δεν θα κλείσουν τα στόματά τους. Είναι ορόσημο η σημερινή δίκη» δήλωσε η ολυμπιονίκης.

Από την πλευρά της, η 22χρονη Αμαλία εξέφρασε την ελπίδα να ακολουθήσουν και άλλοι τον δρόμο της καταγγελίας της βίας που έχουν υποστεί.

«Είναι μια επώδυνη διαδικασία. Είμαστε ακόμη στην αρχή, αλλά είμαστε οικογένεια και είμαστε εδώ για να το παλέψουμε όλοι μαζί και για όλους τους υπόλοιπους που ακολουθούν και ελπίζω να ακολουθήσουν» δήλωσε.

Επί τέσσερα χρόνια

Η ανατριχιαστική υπόθεση ήρθε στο φως μετά την κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου στον εισαγγελέα, ο οποίος ερευνούσε τις καταγγελίες για τη δική της σεξουαλική κακοποίηση, πριν από 24 χρόνια. Τότε, η ολυμπιονίκης αποκάλυψε τι πέρασε η ανήλικη αθλήτρια στα χέρια του προπονητή της επί τέσσερα χρόνια και ως τα 14 της.

Ακολούθησε η προφυλάκιση του προπονητή, που χθες κάθισε στο εδώλιο του ΜΟΔ κατηγορούμενος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση σε ασέλγεια και αποπλάνηση της ανήλικης. Σύμφωνα με την παραπεμπτική πρόταση του εισαγγελέα, ο προπονητής «άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της», ενώ «χωρίς αιδώ ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτριά του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...