Υπάρχει κι άλλη (;) ηρωίνη

Υποψίες των λιμενικών ότι θα βρουν νέες κρύπτες ναρκωτικών στις δεξαμενές του «Noor One»

Κι άλλες ποσότητες ηρωίνης πιστεύουν πως θα ανακαλύψουν οι λιμενικοί στις δεξαμενές του «Noor One», που μετέφερε συνολικά πάνω από δύο τόνους ναρκωτικών, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία απάντλησης νερού και πετρελαίου από αυτές! Προς το παρόν, οι έξι από τις δεξαμενές είναι γεμάτες με θαλασσινό νερό, ενώ μόλις δύο από τις οκτώ είναι φορτωμένες με πετρέλαιο.

Το γεγονός πως οι περισσότερες δεξαμενές του πλοίου είναι γεμάτες νερό θεωρείται ύποπτο από τους λιμενικούς, καθώς αποτελεί πάγια τακτική των εμπόρων ναρκωτικών να ρίχνουν νερό στις δεξαμενές για να κρύβουν τα φορτία του «λευκού θανάτου». Η διαδικασία απάντλησης νερού και πετρελαίου από τις δεξαμενές του μικρού τάνκερ είναι χρονοβόρα -όπως λένε οι ειδικοί- και, μόλις ολοκληρωθεί, θα πρέπει να γίνει εξαέρωση στις δεξαμενές, προκειμένου να μπορούν τα συνεργεία να μπουν με ασφάλεια στο εσωτερικό και να αρχίσουν πλέον να ψάχνουν για τυχόν κρύπτες ναρκωτικών στα κύτη του καραβιού.

Το Σαββατοκύριακο, λένε οι ειδικοί, θα είναι σε θέση τα συνεργεία να μπουν στα «σπλάχνα» του πλοίου, που είναι αγκυροβολημένο στην Ελευσίνα, και να πραγματοποιήσουν έρευνα σπιθαμή προς σπιθαμή προκειμένου να ανακαλύψουν κι άλλες ποσότητες ηρωίνης, καθώς τα 2.136 κιλά που βρήκαν στις δύο αποθήκες στο Κορωπί και στη βίλα του εφοπλιστή στη Φιλοθέη δεν αποτελούν «στρογγυλοποιημένη» ποσότητα ναρκωτικού. Είναι γνωστό πως τα κυκλώματα χονδρικής πώλησης του «λευκού θανάτου» δίνουν «στρογγυλές» ποσότητες στους αγοραστές, και όχι «σπασμένες». Κατά συνέπεια, οι ειδικοί εκτιμούν πως η ποσότητα που έχουν ανακαλύψει μέχρι τώρα μάλλον δεν είναι ολόκληρη και ότι η υπόλοιπη βρίσκεται στα έγκατα του πλοίου.

Θ.Π. Πάνου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ