Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ο «ιστός» των βιαστών – Δύο νέες καταγγελίες για τα κυκλώματα των λουσάτων μαστροπών

Δόλωμα η κόκα για νέους και νέες

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η καταγγελία της Γεωργίας Μπίκα, η οποία έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, καθώς ολοένα περισσότερα κορίτσια παίρνουν δύναμη από το παράδειγμά της και αποφασίζουν να μιλήσουν για παρόμοιες τραυματικές εμπειρίες που βίωσαν.

Διαβάστε επίσης: Οι καταθέσεις των αδελφών Λεβέντη και των άλλων rich kids για τη νύχτα του βιασμού

Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε ο δικηγόρος της 24χρονης κοπέλας Θανάσης Ζιώγας, σύμφωνα με τον οποίο επικοινώνησαν μαζί του δύο νεαρές γυναίκες και ανέφεραν πως βιάστηκαν με τον ίδιο τρόπο! Παράλληλα, έκανε λόγο για κύκλωμα βιαστών το οποίο «παγιδεύει» στον… ιστό του ανυποψίαστες γυναίκες και τις προωθεί σε πάρτι ακολασίας.

«Στο γραφείο μου υπάρχουν καταγγελίες ότι υπάρχει ένα κύκλωμα που προωθεί γυναίκες σε πάρτι. Έχω ήδη μιλήσει στον εισαγγελέα για δύο περιπτώσεις, το 2016 και το 2018, από γυναίκες που μου καταγγέλλουν σε τηλεφωνική επικοινωνία ότι βιάστηκαν σε αντίστοιχα πάρτι» αποκάλυψε.

Ο δικηγόρος ξεκαθάρισε ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της 24χρονης δεν είναι τα ίδια πρόσωπα με εκείνα στις νέες καταγγελίες, ενώ απηύθυνε έκκληση σε όσες γυναίκες έχουν υποστεί κάτι παρόμοιο να βγουν και να μιλήσουν, καθώς, όπως είπε, γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από ολόκληρη την κοινωνία, και κυρίως από τις γυναίκες, να βγει στο φως η αλήθεια.

«Να βγουν όλα τα θύματα που υπέστησαν βία χωρίς φόβο να καταγγείλουν το γεγονός αυτό» προέτρεψε τα θύματα, διαβεβαιώνοντας ότι οι δικαστικές και ανακριτικές Αρχές λειτουργούν και θα υπάρξουν πλήρης προστασία και διερεύνηση των περιστατικών εις βάθος.

Στο μεταξύ, προχωρούν οι έρευνες για τη δράση κυκλωμάτων μαστροπείας στη Θεσσαλονίκη, με τη νυχτερινή ζωή της πόλης να έχει μπει για τα καλά στο μικροσκόπιο των Αρχών. Με αφορμή την υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας, ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς αποκάλυψε ότι το κύκλωμα μαστροπείας που δρα στη Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα οργανωμένο και έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε άλλες χώρες. «Το κύκλωμα που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη ξεφεύγει από τα τοπικά σύνορα, είναι πολύ οργανωμένο και πολύ σοβαρό, πλησιάζει σε άλλες χώρες. Αυτές τις πληροφορίες έχω ως δικηγόρος. Είναι πολύ οργανωμένο κύκλωμα. Δεν έχει να κάνει μόνο με μαστροπεία, αλλά και με διακίνηση ναρκωτικών» αποκάλυψε ο Νίκος Διαλυνάς και πρόσθεσε:

«Δεν είναι μόνο δύο “τοπικοί παράγοντες” που οργανώνουν κάποια πάρτι και φωνάζουν κοπέλες. Τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν. Χθες απευθύνθηκε σε εμένα άνθρωπος που μου έδωσε κάποιες σημαντικές πληροφορίες, τις οποίες θα μεταφέρω στον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης».

Ο γνωστός δικηγόρος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο τα μέλη του κυκλώματος πλησιάζουν ανυποψίαστες νεαρές γυναίκες και τις παγιδεύουν:

«Τα ηγετικά στελέχη είναι τέσσερα πέντε άτομα. Ακούστηκαν κάποια ονόματα, κάποια μαγαζιά που μου είπαν χθες. Από την εικόνα που έχω μέχρι στιγμής, δυστυχώς, πολλά κορίτσια που έρχονται από την επαρχία, κυρίως φοιτήτριες, παρασύρονται σε αυτά τα πάρτι και ακολουθούν μετά άλλη οδό, με αντάλλαγμα το χρήμα»!

Στο μισοσκόταδο των μπαρ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δικαιοσύνη ερευνά μέχρι στιγμής τρία ή τέσσερα άτομα, τα οποία φέρεται ότι σχετίζονται με το κύκλωμα μαστροπείας και με διακίνηση ναρκωτικών. Ιδιαίτερα αποκαλυπτική για όσα μπορεί να συμβούν στο μισοσκόταδο των μπαρ της πόλης είναι μια μαρτυρία που έφερε στο φως της δημοσιότητας το ThessToday. «Μυτιές (σ.σ.: χρήση κοκαΐνης) σε τουαλέτες από άτομα τα οποία προσελκύουν, κυρίως, νεαρές κοπέλες που φαίνεται πως δεν έχουν κάποιον να τις ελέγξει. Μιλάμε για κοπέλες που βγαίνουν τη νύχτα και “κλείνουν” τα μαγαζιά» ανέφερε ο Κ.Σ., που έχει παρευρεθεί σε ένα από τα πριβέ πάρτι «οργίων», στα οποία η κοκαΐνη χρησιμοποιείται ως «δόλωμα» για νέους και νέες.

«Η κοκαΐνη σε κάνει να αισθάνεσαι ότι είσαι θεός. Σε συνδυασμό με την επίδειξη χρημάτων, αμαξιών και ακριβών σπιτιών, είναι εύκολο να εντοπιστούν υποψήφια θύματα» περιέγραψε, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή η τιμή στην «πιάτσα» για ένα γραμμάριο κοκαΐνης κυμαίνεται από 80 ως 100 ευρώ.

«Πρόκειται για ένα ακριβό… άθλημα! Δεν μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε. Για το λόγο αυτόν, το σενάριο “πάρτι με κοπέλες και ναρκωτικά” είναι απλό: ξεκινά από πάρτι σε νυχτερινά μαγαζιά της πόλης, συνεχίζεται με περιστασιακή χρήση κοκαΐνης στις τουαλέτες ή στα μπαρ, με αποτέλεσμα να εθιστεί το άτομο το οποίο έχει μπει σε αυτό το “τριπάκι”. Αμέσως μετά, αποκτά περισσότερο εθισμό, κάτι που οδηγεί στην ανάγκη για καθημερινή χρήση του ναρκωτικού και αυτομάτως επιτυγχάνεται η άμεση εξάρτηση ενός ατόμου από ένα άλλο».

Ο εισαγγελέας διέταξε χθες άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της 24χρονης, σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθούν όλοι οι δράστες μέσω του ιστορικού των τηλεφωνικών κλήσεών της, αλλά και από μηνύματα. Επίσης, να ερευνηθεί η καταγγελία της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, με βάση την οποία δέχθηκε φραστική επίθεση από τον δικηγόρο του προσώπου που κατονόμασε ως βιαστή της, ζητά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ζήτησε από την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της «απόπειρας παράνομης βίας» εις βάρος του δικηγόρου Θεόφιλου Αλεξόπουλου.
Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν η 24χρονη, οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο αστυνομικό τμήμα, ενώ ο δικηγόρος αναμένεται να καταθέσει ανωμοτί.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...