Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Σας θυμίζουν κάτι οι δύο νεόνυμφοι στις ΗΠΑ;

Με την ευχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 13 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δείξτε περισσότερη προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών σας,...

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

«Λουκέτο» σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και χιλιάδες πολίτες αποκλεισμένοι στους δρόμους της Αττικής

Η Πολιτική Προστασία αρκέστηκε σε ένα sms στο 112

Μάταια το «επιτελικό κράτος» εναπόθεσε τις ελπίδες του στη… μετεγγραφή εκ Κύπρου, καθώς ακόμα μία φορά απέτυχε να αντιμετωπίσει μια αναμενόμενη χιονόπτωση.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης δεν κατάφερε να συντονίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να μπει «λουκέτο» σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες στην Αθήνα, ενώ από νωρίς το πρωί ταλαιπωρούνταν χιλιάδες πολίτες που είχαν αποκλειστεί επί ώρες στους δρόμους της Αττικής.

Η Πολιτική Προστασία αρκέστηκε σε ένα sms στο 112 λίγο μετά τις 10 χθες το πρωί, καλώντας τους πολίτες να αποφύγουν τις μη απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις. Όμως η μάχη με τον χιονιά είχε ήδη χαθεί, όπως αποδείχθηκε μόλις δύο ώρες αργότερα, όταν ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης αναγκάστηκε να εκδώσει εγκύκλιο για την αποδέσμευση των δημοσίων υπαλλήλων στις 12 το μεσημέρι, καθώς ο κίνδυνος να αποκλειστούν στις εργασίες τους ήταν ορατός, αφού δεν υπήρχαν εκχιονιστικά για να ανοίξουν τους δρόμους στα βόρεια προάστια.

σελ 8 φ3 5489390

Το πρόβλημα είχε αναδείξει από νωρίς το πρωί ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, καταγγέλλοντας την ανάδοχο εταιρία Νέα Οδό που δεν κινητοποίησε μηχανήματα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, με αποτέλεσμα να κοπεί και πάλι η χώρα στη μέση.

«Το κομμάτι του δρόμου από το ύψος της Καλυφτάκη στη Μεταμόρφωση και πάνω είναι στην αρμοδιότητα της αναδόχου εταιρίας που διαχειρίζεται τη Νέα Οδό. Δεν βγήκαν έγκαιρα μηχανήματα για να ανοίξει ο δρόμος, με αποτέλεσμα να γίνεται εκτροπή των οχημάτων από πολύ χαμηλά στην εθνική και να μην είναι εφικτό να καθαρίζεται η αστική περιοχή» δήλωσε στο Open ο περιφερειάρχης.

Όπως κατήγγειλε, η Νέα Οδός έχει 30 εκχιονιστικά μηχανήματα, αλλά θα έπρεπε να έχει 80 για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου χθες το απόγευμα ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης παραδέχθηκε πως παρά τις συσκέψεις δεν ελήφθησαν τα απαιτούμενα μέτρα, ρίχνοντας και αυτός το… μπαλάκι των ευθυνών στην Αττική Οδό. Η απαράδεκτη διαχείριση της κακοκαιρίας από την κυβέρνηση και την Πολιτική Προστασία προκάλεσε τα πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

5489781

«Μετά από πέντε ημέρες προειδοποιήσεων και υποτιθέμενης προετοιμασίας του κρατικού μηχανισμού, στις πρώτες ώρες χιονόπτωσης έχουν ήδη κλείσει ακόμη και κεντρικές οδικές αρτηρίες εντός της πρωτεύουσας. Προφανώς το δόγμα Μητσοτάκη για την πολιτική προστασία είναι να στέλνει sms στο κινητό των πολιτών. Πέραν τούτου ουδέν και η ευθύνη και πάλι ατομική» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Παρά την περσινή ανάλογη εμπειρία, ο κρατικός μηχανισμός αρκέστηκε σε συστάσεις και άκαρπες συσκέψεις. Δεν είναι η ώρα της απόδοσης ευθυνών, αλλά της ευθύνης. Καλούμε την κυβέρνηση να πράξει τα αυτονόητα και να μην παρακολουθεί άπραγη» τονίζει το ΚΙΝ.ΑΛ.

«Όσο περισσότερο αποκαλύπτονται οι τεράστιες ελλείψεις του κρατικού σχεδιασμού, της Πολιτικής Προστασίας και των υποδομών για τις λαϊκές ανάγκες τόσο περισσότερο τα καιρικά φαινόμενα, όπως οι φυσιολογικές χιονοπτώσεις τον χειμώνα, θα βαφτίζονται “ακραία” και “πρωτόγνωρα”» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. «Με τη Ν.Δ. στην πρώτη ζέστη καιγόμαστε, στην πρώτη βροχή πνιγόμαστε, στο πρώτο χιόνι εγκλωβιζόμαστε. Το λεγόμενο “επιτελικό κράτος”, ακόμα και με την προσθήκη του “πολυδάπανου” υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, απέτυχε για άλλη μια φορά να εξασφαλίσει την ασφάλεια των Ελλήνων και την εύρυθμη λειτουργία της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας» τονίζει η Ελληνική Λύση.

«Οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι της Ελλάδας κλείνουν με τα πρώτα χιόνια, καθώς μειώνουν το κόστος τους οι ολιγάρχες του “καλού καιρού” στους οποίους εκχωρήθηκαν από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, με τυμπανοκρουσίες τότε περί αποτελεσματικότητας του ιδιωτικού τομέα» αναφέρει το ΜέΡΑ25.

5489982

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...