Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Αττική Οδός: Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των οχημάτων και δόθηκε στην κυκλοφορία χωρίς διόδια

Φαρσοκωμωδία δίχως τέλος το μπάχαλο στην Αττική Οδό

Σε εξέλιξη είναι η φαρσοκωμωδία για το μπάχαλο και την ασύλληπτη ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών μέσα στην παγωμένη και φρακαρισμένη Αττική Οδό. Η εταιρία με ανακοίνωσή της διέψευσε τις πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι, σύμφωνα με τις οποίες η Τροχαία τής είχε ζητήσει από τις 10 το πρωί της Δευτέρας να κλείσει την πρόσβαση.

«Η εταιρία ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. διαψεύδει κατηγορηματικά την πληροφορία που μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός και αναπαράγουν ενημερωτικά μέσα, σύμφωνα με την οποία ζητήθηκε από την Τροχαία να κλείσει η Αττική Οδός στις 10.00 π.μ. της Δευτέρας και η εταιρία δεν το δέχθηκε» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το ρεπορτάζ του Σκάι ανέφερε πως η Τροχαία Αττικής Οδού πίεζε την εταιρία να κλείσει τον δρόμο τουλάχιστον για την είσοδο των βαρέων οχημάτων, ωστόσο αυτό δεν υιοθετήθηκε από το πρωί, αλλά όταν ήταν ήδη αργά και η κατάσταση μη ανατρέψιμη. Στο μεταξύ, έπειτα από τέσσερις μέρες ολοκληρώθηκε χθες το πρωί η απομάκρυνση των οχημάτων και δόθηκε στην κυκλοφορία η Αττική Οδός, με τη διέλευση να γίνεται χωρίς διόδια ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα. Τα περίπου 200 αυτοκίνητα που απομακρύνθηκαν τελευταία μεταφέρθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πάρκινγκ του «Ελ. Βενιζέλος», πίσω από την ΙΚΕΑ και το κατάστημα Κωτσόβολος, στο εμπορικό πάρκο του αεροδρομίου.

Ωστόσο, δεν έχουν τέλος οι ιστορίες τρόμου που βίωσαν όσοι παιδεύτηκαν στον υποτιθέμενο υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο, που αποδείχθηκε ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης δεν παρέχει δυνατότητα διαφυγής. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ενός ζευγαριού που η γυναίκα μπήκε σε διαδικασία τοκετού και ο άνδρας της δεν ήξερε από πού να ζητήσει βοήθεια.

«Κάποια στιγμή, πέρασε ένα περιπολικό και είπα στους αστυνομικούς “έχουν σπάσει τα νερά της συζύγου μου, πάρτε την, σας παρακαλώ, μόνο αυτήν να την πάτε στο νοσοκομείο, εμένα αφήστε με”. Μου λένε “έχουμε όλη την καλή διάθεση, αλλά δεν μπορούμε” και έφυγαν. Μας άφησαν στην ψύχρα. Πήγα να πάθω έμφραγμα, να πάθω εγκεφαλικό» είπε ο άνδρας μετά την εφιαλτική εμπειρία του. Τελικά η γυναίκα μεταφέρθηκε στο μαιευτήριο και σώθηκαν τόσο το βρέφος όσο και η ίδια.

Ένας συνταξιούχος φοροτεχνικός που έμεινε μαζί με τη γυναίκα του μέσα στο αυτοκίνητό τους επί 19 ώρες και αποφάσισε να στραφεί νομικά κατά της Αττικής Οδού είπε πως η σύζυγός του έπρεπε να πάρει χάπι για το στομάχι της. Όμως, επειδή τους είχε τελειώσει το νερό, πήρε χιόνι, το έλιωσε και της το έδωσε για να καταπιεί το χάπι!

Αναφορικά με τη συμβολική αποζημίωση των 2.000 ευρώ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξετάζεται να αφορά κάθε όχημα και όχι τους επιβάτες, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να τη λάβουν επιβάτες ταξί, υπάλληλοι και οδηγοί φορτηγών που ανήκουν σε εταιρίες ή και ακόμα οι συνεπιβάτες των οδηγών!

Ανεξάρτητα από τα 2.000 ευρώ, ετοιμάζονται μαζικές δικαστικές προσφυγές κατά της εταιρίας, με αξίωση αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει πως οι πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν τα τελευταία 24ωρα δικαιούνται πλήρους και πραγματικής αποζημίωσης και πως η καταβολή των αποζημιώσεων δεν ακυρώνει το δικαίωμα προσωπικής προσφυγής τους.

«Η οριζόντια και συμβολική παροχή ποσών στα πλαίσια, προφανώς, της πολιτικής διαχείρισης του προβλήματος δεν μπορεί να υποκαταστήσει την αποζημιωτική ευθύνη που υπέχουν τόσο το Δημόσιο και οι ΟΤΑ όσο και οι ιδιωτικές εταιρίες» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ.

«Έχουν έννομο συμφέρον αυτοί οι άνθρωποι να αρνηθούν το ποσό των 2.000 ευρώ, να κινηθούν νομικά, να προσφύγουν και στα αστικά και στα ποινικά δικαστήρια. Δεν έχει διευκρινιστεί αν η αποζημίωση των 2.000 ευρώ περιλαμβάνει τους συνεπιβαίνοντες» επισημαίνει σχετικά η δικηγόρος Γιάννα Παναγοπούλου.

Αξιοσημείωτη είναι και η επισήμανση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), η οποία σε επιστολή της προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο ζητά να απαιτηθεί από το υπουργείο αποζημίωση για το προσωπικό του Στρατού και τα μέσα που παρείχε για τον καθαρισμό του οδοστρώματος, «προκειμένου τούτη (η Αττική Οδός) αποδοθεί προς χρήση από την ιδιωτική εταιρία που την εκμεταλλεύεται στους πολίτες, κάτι που όφειλε να πράξει η ίδια».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...