Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Ντου της ΕΥΠ στους Χούλιγκαν! Το DNA των killers του 19χρονου Άλκη

Έφοδοι της Αστυνομίας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα σε συνδέσμους οπαδών! Χειροπέδες σε δύο υπευθύνους για πολεμικά «αξεσουάρ»

Έξι έως οκτώ άτομα που θεωρείται ότι συμμετείχαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στο δολοφονικό ασκέρι που σκότωσε τον Αλκη Καμπανό έχουν μπει στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ., για την οποία η πλήρης εξιχνίαση της άνανδρης δολοφονίας του αθώου φοιτητή και η παραπομπή όλων των δραστών στη Δικαιοσύνη αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα.

Για τον λόγο αυτόν στις έρευνες συνδράμει πλέον και η ΕΥΠ, τα στελέχη της οποίας, με την εξειδικευμένη τεχνογνωσία και τα μέσα που διαθέτουν, θα επιδιώξουν να ξεσκεπάσουν κάθε εμπλεκόμενο στη δολοφονία του Αλκη και στον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Ο κλοιός γι’ αυτά τα ανεγκέφαλα εγκληματικά στοιχεία σφίγγει ασφυκτικά και ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούν με χειροπέδες, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι ήδη δύο από αυτούς έχουν ταυτοποιηθεί από τις διωκτικές Αρχές. Πρόκειται για τον οδηγό του μαύρου αυτοκινήτου και ακόμη ένα μέλος της εγκληματικής συμμορίας. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζεται και το δεύτερο όπλο, που βρέθηκε σε δεύτερο χρόνο στο σημείο της δολοφονίας με ίχνη αίματος. Η ματσέτα, που σκοτώνει και ελέφαντα, φαίνεται ότι ήταν στην κατοχή των δραστών, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ποιος την κρατούσε.

Αναφορικά με τον 23χρονο Αλβανό, παραμένει κρατούμενος και τη Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί. Αν και ο ίδιος αρνείται την εμπλοκή του, τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί είναι συντριπτικά για την ενοχή του, καθώς βρέθηκαν το DNA και τα αποτυπώματά του στο δρεπανοειδές μαχαίρι και το ρόπαλο που βρέθηκε δίπλα στον νεκρό Αλκη, ενώ καταγράφηκε και από κάμερες. Επίσης, οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για να συνεχίσει να παριστάνει τον ανήξερο καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, από αυτές προκύπτουν και οι συνεργοί του.

Άλλωστε, ο 23χρονος είναι εδώ και καιρό «χαρτογραφημένος» από τις Αρχές και θεωρείται ένας από τους πιο αδίστακτους χούλιγκαν, με ηγετικό ρόλο στις δολοφονικές επιθέσεις. Ήταν θέμα χρόνου να υπάρξουν νεκροί από αυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλβανός μαζί με ομάδα 10-15 ατόμων έβγαινε παγανιά με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και αναζητούσε μεμονωμένους φίλους του Αρη ή ολιγομελείς παρέες δύο τριών ατόμων για να τους σακατέψει στο ξύλο και να τους μαχαιρώσει, προκειμένου μετά να αποκτήσει «παράσημα» βιαιότητας.

Έτσι είχε γίνει και σε μια επίθεση «καρμπόν» που συμμετείχε ο αλλοδαπός χούλιγκαν το 2019 στην ίδια περιοχή, στην οποία δεν υπήρξε νεκρός από καθαρή τύχη. Η δίκη του 23χρονου εκκρεμεί ακόμη, όμως αυτό δεν τον έκανε να βάλει μυαλό και συνέχισε να κυκλοφορεί με τα ρόπαλα και τα δρεπάνια σαν πρωτόγονος, αναζητώντας θύματα, λες και δεν είχε συμβεί το παραμικρό.

Στρατοί ανεγκέφαλων

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί έχουν αρχίσει μπαράζ εφόδων σε συνδέσμους των μεγάλων ομάδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στη Θεσσαλονίκη, σε 13 συνδέσμους των ΠΑΟΚ, Αρη και Ηρακλή οι αστυνομικοί εντόπισαν πλήθος «πολεμοφοδίων», όπλων και φονικών εργαλείων. Τα μέσα που εντόπισαν οι αστυνομικοί, με τα οποία οπλίζονται και συγκρούονται οι στρατοί των ανεγκέφαλων, γεμίζουν… νταλίκα!

Μετά τις αστυνομικές εφόδους συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη δύο άνδρες ηλικίας 43 και 36 ετών, υπεύθυνοι συνδέσμων του ΠΑΟΚ και του Αρη, που ήταν γεμάτοι δολοφονικά «αξεσουάρ». Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία, με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής και κατοχής αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες. Ωστόσο, η δίκη τους πήρε αναβολή για τις επόμενες ημέρες κι έτσι οι δύο υπεύθυνοι των συνδέσμων αφέθηκαν ελεύθεροι.

Και στην Αθήνα, στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Ομόνοια βρέθηκαν στειλιάρια, ενώ φύλλο και φτερό έγιναν τα club οπαδών του Παναθηναϊκού στην οδό Παύλου Μελά 3 στο Περιστέρι, σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού στα Λιόσια και σε σύνδεσμο της ΑΕΚ στους Αγίους Αναργύρους.

Οι έφοδοι της Αστυνομίας θα συνεχιστούν σε ευρεία κλίμακα, αν και σε αρκετές περιπτώσεις τα «τζιμάνια» των συνδέσμων πρόλαβαν μετά τη δολοφονία να καθαρίσουν τους χώρους, για να παριστάνουν τους αγνούς και πολιτισμένους φιλάθλους μιας ομάδας.

Εγκύκλιο για την αντιμετώπιση της βίας με αθλητικό υπόβαθρο έστειλε προς όλους τους εισαγγελείς Πρωτοδικών της χώρας ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ζαχαρίας Κοκκινάκης, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού. Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει έρευνα όταν τα αδικήματα τελούνται από περισσότερα πρόσωπα, όπως στην περίπτωση της δολοφονίας του 19χρονου Αλκη και για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης. Επιπλέον, επισημαίνει ότι συνιστά επιβαρυντική περίσταση η διάπραξη ανάλογων αδικημάτων από τους δράστες στο παρελθόν, να μην αναστέλλεται η ποινή τους και να μην τους δίνεται η δυνατότητα ούτε για παροχή κοινωφελούς εργασίας και να απαγορεύεται στους δράστες η παρακολούθηση αθλητικών εκδηλώσεων από δύο έως πέντε χρόνια. Ζητά επίσης η εκδίκαση τέτοιων υποθέσεων να γίνεται τάχιστα, μέσα σε διάστημα 30 ημερών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...