Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Τατιάνα Μπλάτνικ – Γιώργος Μπαρμπαλιάς: Μόνο φίλοι ή μήπως κάτι παραπάνω;

Ο χρόνος μόνο θα δείξει τι πραγματικά παίζει στο...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 18 Μαϊου

ΚΡΙΟΣ: Ανανεώστε το στιλ σας και θα νιώσετε πολύ...

Ο τρελός για τη Ζόζεφιν Νίνο ζητά επανασύνδεση

Ο Νίνο θέλει να επανασυνδεθεί με την Josephine, γι'...

Βραδινές περιπολίες για Ζουγανέλη και Συρίγο!

Ζευγάρια της showbiz σε νυχτερινές εξόδους. Η Κατερίνα Λιόλιου,...

Σηκώνουν τα χέρια οι γιατροί για τους θανάτους των κοριτσιών στην Πάτρα

Έσβησαν ξαφνικά

Τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην άκρη του νήματος της υπόθεσης με τους ανεξήγητους θανάτους των τριών αδελφών στην Πάτρα, οι οποίες έφυγαν από τη ζωή μέσα σε μόλις τρία χρόνια, με διαφορά λίγων μηνών η μία από την άλλη, αναζητούν οι Αρχές.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας της χώρας και, κυρίως, οι γιατροί που έδωσαν τιτάνιο αγώνα για να σώσουν τα κοριτσάκια παρακολουθούν μουδιασμένοι τις εξελίξεις, χαρακτηρίζοντας άλυτο μυστήριο την τριπλή τραγωδία που έχει «παγώσει» το πανελλήνιο!

Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Αννα Μαστοράκου σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες «έσβησαν» ξαφνικά τα τρία αγγελούδια, αλλά και τα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί και μένουν έως τώρα αναπάντητα.

«Για εμάς ο θάνατος των τριών παιδιών είναι ένα άλυτο μυστήριο, γιατί έχουμε τρεις διαφορετικές οντότητες, δηλαδή τρία διαφορετικά ιστορικά, που φαίνεται να καταλήγουν περίπου με τον ίδιο τρόπο. Τα κορίτσια καταρρέουν μέσα σε λίγα λεπτά και πεθαίνουν χωρίς να υπάρχει μια εξήγηση που να αποτυπώνει ακριβώς ποιο είναι το αίτιο του θανάτου» ανέφερε η κυρία Μαστοράκου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα το πρωί της Παρασκευής. Η ίδια επισήμανε ότι οι αιφνίδιοι θάνατοι των τριών κοριτσιών της οικογένειας του Πατρινού ποδοσφαιριστή Μάνου Δασκαλάκη παραμένει ένα μεγάλο ερώτημα για τους γιατρούς:

«Τα τρία περιστατικά είναι εντελώς διαφορετικά. Το πρώτο παιδί, που είχε αποτυπωθεί από τον ιατροδικαστή αγενεσία φλεβόκομβου, που είναι μια πολύ σπάνια πάθηση και οδήγησε το παιδί επτά μηνών να πεθάνει, ουσιαστικά θα τεθεί υπό διερεύνηση, υπάρχει σαν οντότητα επιστημονική. Το δεύτερο παιδί είχε λευχαιμία, πήγαινε εξαιρετικά καλά και η εικόνα που έχουμε από τους γιατρούς είναι ότι δεν υπήρχε λόγος επιστημονικά να δικαιολογεί τον αιφνίδιο θάνατό του. Στην τρίτη περίπτωση υπήρχε μια νοσηλεία στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο στην αρχή, όπου, ενώ ήταν υπό τη στενή παρακολούθηση του ιατρικού team, κάθε μία ώρα περνούσε γιατρός, υπήρχε το παιδί σε μόνιτορ, ξαφνικά σε πολύ λίγα λεπτά, μετά από 20 λεπτά από την τελευταία επίσκεψη της γιατρού, το παιδί βρέθηκε να είναι σχεδόν νεκρό. Οπότε έγινε ανάνηψη από τους θεράποντες και ύστερα το παιδί διακομίστηκε σε ΜΕΘ του Νοσοκομείου του Ρίου σε πολύ άσχημη κατάσταση και πραγματικά δεν δόθηκε ποτέ απάντηση πώς ένα παιδί που ο γιατρός μόλις έχει περάσει, το έχει δει και υπάρχει μόνιτορ κατέρρευσε μέσα σε πολύ λίγα λεπτά» εξήγησε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας. Επανέλαβε, δε, ότι «δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση που να μπορεί να αποτυπώσει τι ακριβώς έγινε» και χαιρέτισε την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, η οποία παρήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

«Όλα αυτά θα τεθούν τώρα στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης και της επιστήμης, γιατί θα πρέπει να μιλήσουν και οι γιατροί συνολικά και για τα τρία περιστατικά. Κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας μπορεί να διαταχθεί εκταφή και των δύο μικρότερων κοριτσιών, αν θεωρήσει η Δικαιοσύνη ότι μπορεί να βρεθούν απαντήσεις» κατέληξε η κυρία Μαστοράκου.

Υπενθυμίζεται ότι ο φάκελος της περίεργης υπόθεσης βρίσκεται στα χέρια του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και πλέον ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα, σε μια προσπάθεια να πέσει άπλετο φως και οι γονείς να πάρουν τις πολυπόθητες απαντήσεις.

Την ίδια ώρα, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα της νεκροτομής, αλλά και των τοξικολογικών, ιστολογικών και γενετικών εξετάσεων που θα γίνουν στην Τζωρτζίνα, το τρίτο παιδί της οικογένειας, που νοσηλευόταν στο Παίδων και έφυγε αιφνίδια από τη ζωή πριν από μερικές ημέρες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Πέφτει οριστικά αυλαία για τη «Μουρμούρα»

Tέλος η «Μουρμούρα»! Στο κατώφλι της 12ης σεζόν, η...

Έλιωσε ο πάγος για Γκρέυ και Ηλιάδη

Επρεπε να περάσουν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια για να μιλήσουν...

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Δεν ισχύει ότι πούλησα το σπίτι στην Κινέτα»

Επίσημη διάψευση από τη Ζωζώ Σαπουντζάκη για την πώληση...

4amea: Γιορτή – υπόκλιση στην ηρωίδα μητέρα

Εντυπωσιακή ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε η 4amea της...

Με φόρα και τρίωρο πρωινό η Σκορδά στο Mega

Τρίωρη πρωινή εκπομπή για τη Φαίη Σκορδά στο Mega!...

Κώστας Κωστόπουλος: Χωρίς «λεκέ» βιασμού ο «mister Σασμός»

«Εχω σοβαρές αμφιβολίες και μακάρι να ήταν διαφορετικό το...

Στο Μιλάνο για δουλειές και relax η Αθηνά Οικονομάκου

Στις 26 Απριλίου έγινε γνωστό ότι η Αθηνά Οικονομάκου...