Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

«Ο πρώτος από εμάς»: Οι κυκλοθυμίες του Άλκη, αρχίζουν να ανησυχούν την...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο πρώτος...

Οικογενειακή ναυμαχία: Μετά την κόρη και η πρώην σύζυγος του εφοπλιστή Λουκά...

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες έχει μπει ο Σαντορινιός πρώην...

Στους τέσσερις τοίχους των κελιών η μάνα – τέρας της Κυψέλης και ο αγαπητικός της

Συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου με τον μαρτυρικό θάνατο του 7χρονου Ανδρέα στα χέρια του σατανικού ζευγαριού, το οποίο κρατούσε το νεκρό παιδί επί πέντε χρόνια θαμμένο αρχικά σε έναν τσιμεντένιο τάφο και στη συνέχεια σε εργαλειοθήκη στο σπίτι του, στην Κυψέλη.

SD 1

Το ζευγάρι απολογήθηκε χθες στην ανακρίτρια για τον φρικιαστικό θάνατο του αγοριού το 2017 από ασφυξία, όταν ο 33χρονος Πολωνός το φίμωσε με μονωτική ταινία. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, που ξέσπασε σε κλάματα κατά τη διάρκεια της απολογίας του, εμφανίστηκε μετανιωμένος και ισχυρίστηκε ότι το παιδί δεν πέθανε από τη μονωτική ταινία, αλλά από… παθολογικά αίτια!

«Ο ισχυρισμός του είναι ότι δεν πέθανε το παιδί από την απόφραξη από τη μονωτική ταινία, αλλά από άλλα παθολογικά αίτια…» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Φίλιος, που ορίστηκε αυτεπαγγέλτως από την ανακρίτρια.φ1 2022 02 14T105822

Περιγράφοντας το φρικιαστικό έγκλημα, ο 33χρονος Πολωνός ανέφερε: «Του έβαλα μονωτική ταινία στο στόμα και του έκλεισα παράλληλα τη μύτη με τα χέρια μου, γιατί ήθελα να το συνετίσω, επειδή έκανε συνεχώς αταξίες. Μόλις κατάλαβα ότι ήταν νεκρό το παιδί, έφτιαξα έναν πρόχειρο “τάφο” με τούβλα στο δώμα. Oταν, αργότερα, μας έκαναν έξωση από το διαμέρισμα, έβαλα τα οστά του σε μια εργαλειοθήκη και τα είχα μαζί μου όπου και αν πήγαινα, αφού για ένα διάστημα ήμουν άστεγος».

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως όλα αυτά τα χρόνια δεν πήγε στην Αστυνομία, επειδή δεν ήθελε να διαλυθεί η οικογένεια που είχε φτιάξει με την 29χρονη. Η μητέρα του αγοριού επέμεινε στον ισχυρισμό που είχε προβάλει και στους αστυνομικούς, πως δεν είχε αντιληφθεί τι είχε συμβεί, καθώς έπαιζε παιχνίδια σε υπολογιστή σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού.

Η 29χρονη Χριστίνα Κλαούντια Μανιατάκη επιβεβαίωσε ότι ο σύντροφός της είχε βάλει το παιδί τιμωρία όρθιο και του είχε κλείσει το στόμα με μονωτική ταινία. Oπως είπε, συνήθιζε να βάζει το αγόρι να κοιτά τον τοίχο, χωρίς φαγητό και νερό, για να το συνετίσει και ισχυρίστηκε πως δεν κατάλαβε τι είχε γίνει τη μοιραία ημέρα και ότι η ίδια ήταν αμέτοχη.

«Είχα κατάθλιψη και ήθελα να δώσω τέλος στη ζωή μου. Δεν ρώτησα ποτέ τίποτα τον Μάριο για τον Ανδρέα. Δεν ήθελα να ξέρω, θα γινόμουν χειρότερα (…). Επειτα από περίπου δύο χρόνια αλλάξαμε σπίτι. Ο Μάριος μού είπε ότι θα έβγαζε τον Ανδρέα από τον τάφο που είχε φτιάξει. Εγώ αυτό το πράγμα δεν το είχα δει ποτέ, ούτε την κατασκευή ούτε πώς και πότε τον έβγαλε από εκεί. Αυτό που μου είπε, ήταν ότι θα έβαζε τον Ανδρέα μέσα σε μια εργαλειοθήκη. Την εργαλειοθήκη αυτή την είδα όταν είχαμε μαζέψει όλα τα πράγματα από το σπίτι και φύγαμε. Από τότε δεν την ξαναείδα» υποστήριξε.

Το σατανικό ζευγάρι οδηγήθηκε χθες το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, φορώντας αλεξίσφαιρα και υπό τις αποδοκιμασίες του κόσμου. Οι κατηγορούμενοι δεν είχαν δικηγόρο και η ανακρίτρια τους όρισε αυτεπαγγέλτως, όπως προβλέπεται. Μετά την πεντάωρη απολογία τους, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή τους και πήραν τον δρόμο για τη φυλακή.

«Περίμενα να δω τα τέρατα που άκουγα, αλλά βρήκα δύο ανθρώπους που μάλλον χαμένα τα έχουν. Συναισθηματικά ασταθείς και οι δύο. Δεν ξέρω τι χρήστες είναι. Αμφεταμίνες, λένε… Είναι έργο ψυχίατρου παρά νομικού» δήλωσε ο δικηγόρος Αλέξης Φίλιος, που διορίστηκε αυτεπαγγέλτως.

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία έρχονται για τον πρωτοφανή μαρτυρικό θάνατο του αγοριού. Σύμφωνα με εξέταση που έγινε στα οστά του, υπάρχουν σημάδια εξάρθρωσης στα δάχτυλα των χεριών, που ήταν τραυματισμένα και έτσι δεν μπορούσε να τραβήξει τη μονωτική ταινία για να αναπνεύσει!

Το αποτρόπαιο έγκλημα, που έγινε το 2017, παρέμενε μυστικό επί πέντε χρόνια, έως την τυχαία σύλληψη στα νότια προάστια της Αττικής ενός άνδρα, ο οποίος αποκάλυψε στους αστυνομικούς τη δολοφονία, την οποία τού είχε εκμυστηρευτεί ο 33χρονος Πολωνός υπό την επήρεια μέθης…

Θύμα κακοποίησης είχε πέσει και η κόρη της 29χρονης. Το 2018, έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του Ανδρέα, οι δάσκαλοι στο σχολείο είδαν χτυπήματα στο κορμάκι της, ενημέρωσαν το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το κορίτσι δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...