Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Θύελλα για τον άτυχο Μπίλι!

Ο φρικτός θάνατος του σκύλου σε μηχανή σύνθλιψης ξεσήκωσε όλους τους φιλόζωους

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Μπίλι, το μαύρο γκριφονάκι που κάποιοι ασυνείδητοι έριξαν μέσα σε μηχανή σύνθλιψης χαρτοκιβωτίων γιατί περιφερόταν αδέσποτο και «ενοχλούσε» τους πελάτες πολυτελούς ξενοδοχείου στο Παραλίμνι της Κύπρου. Ο θάνατος του άτυχου ζώου έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, με αποτέλεσμα, όπως ισχυρίζονται οι φιλόζωοι, ακόμη και να ακυρώνουν τις διακοπές τους στο νησί οι τουρίστες!

Το απίστευτης αγριότητας περιστατικό που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου συνέβη στις 25 Ιουνίου. Το άτυχο σκυλάκι, που βίωσε την ανθρώπινη κτηνωδία σε όλη της την έκταση, τριγύριζε στους χώρους του ξενοδοχείου «Anastasia Beach Hotel» στο Παραλίμνι, με αποτέλεσμα κάποιοι πελάτες να κάνουν παράπονα. Ομως, αντί να ενημερωθεί η φιλοζωική, το ζώο βρέθηκε να χαροπαλεύει στη μηχανή σύνθλιψης χαρτοκιβωτίων!

Το γεγονός καταγγέλθηκε στις αστυνομικές Αρχές, οι οποίες κάλεσαν για κατάθεση τον διευθυντή του ξενοδοχείου και δύο υπαλλήλους που κατηγορούνται ότι έριξαν το σκυλάκι στη μηχανή. Ωστόσο και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Μάρτυρες δήλωσαν ότι ο διευθυντής προέτρεπε να αφήσουν το σκυλί μέσα στο μηχάνημα καθώς, όπως έλεγε, ούτως ή άλλως θα πέθαινε! Το περιστατικό αυτό έκανε πολύ άσχημη εντύπωση στους τουρίστες και μάλιστα πολλοί ταξιδιωτικοί πράκτορες δεν έκαναν καλά σχόλια…» δήλωσε στην «Espresso» η υπεύθυνη του καταφυγίου ζώων Αργος Στέλλα Στυλιανού, που πρωτοστάτησε με άλλα σωματεία στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη θανάτωση του Μπίλι έξω από το ξενοδοχείο.

Τα φιλοζωικά σωματεία της Κύπρου δηλώνουν αποφασισμένα να μην ανεχτούν στο μέλλον περιστατικά ατιμωρησίας για υποθέσεις κακοποίησης ζώων.

«Εδώ και καιρό πιέζουμε το κράτος να δημιουργήσει έναν φορέα για την προστασία και τον έλεγχο των κατοικίδιων ζώων καθώς και για τη δημιουργία αστυνομίας των ζώων» λέει η κυρία Στυλιανού.

Οσον αφορά τα τρία άτομα που κατηγορούνται για την κακοποίηση του μικρού σκύλου, η αστυνομία τούς απήγγειλε κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί προστασίας και ευημερίας των ζώων και θα οριστεί ημερομηνία για τη δίκη τους.

Απολύθηκαν οι δύο υπάλληλοι, ενώ ο διευθυντής τέθηκε σε διαθεσιμότητα 

Η «Espresso» επικοινώνησε με την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Αναστασία Τσόκκου, η οποία έχει γίνει το αρνητικό πρόσωπο των τελευταίων ημερών στην περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν. Οπως είπε, οι δύο υπάλληλοι που κατηγορούνται για τη θανάτωση του ζώου απολύθηκαν, ενώ ο διευθυντής τέθηκε σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της αστυνομίας.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι οι δύο υπάλληλοι ίσως πέρασαν για νεκρό το σκυλάκι, το οποίο κατά τα λεγόμενά της ήταν άρρωστο, και το πέταξαν στη μηχανή σύνθλιψης χαρτοκιβωτίων: «Η εταιρία μας καταδίκασε αυτή την πράξη. Ο διευθυντής του ξενοδοχείου ζήτησε από τα δύο παιδιά του τεχνικού τμήματος να τηλεφωνήσουν στον Δήμο Παραλιμνίου και να απομακρύνουν τον σκύλο, ωστόσο εκείνα τον έβαλαν μέσα στον συμπιεστή. Βεβαίως και είμαστε φιλόζωοι! Εγώ στο σπίτι μου έχω τρία σκυλάκια, αλλά από κει και πέρα, να πλήττεται ο τουρισμός και να δυσφημίζεται το ξενοδοχείο ή να με γράφουν δολοφόνο, δεν το δέχομαι!» είπε η κυρία Τσόκκου, ενώ αρνήθηκε ότι τήρησε προκλητική στάση απέναντι στους φιλόζωους που διαδήλωναν ειρηνικά έξω από το ξενοδοχείο βιντεοσκοπώντας τους με το κινητό της τηλέφωνο: «Δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση. Ασφαλέστατα όμως υπάρχουν κανονισμοί και νόμοι στην Κύπρο και δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εισβάλλει σε ιδιωτική περιουσία, να δυσφημίζει το ξενοδοχείο και να οχλαγωγεί» είπε, ενώ αρνήθηκε ότι η δημοσιότητα που πήρε το θέμα έκανε κακό στο ξενοδοχείο: «Είμαστε φουλ από Ρώσους και Αγγλους τουρίστες. Αυτά που λέγονται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Οργή για τον δικηγόρο

Περισσότερο λάδι στη φωτιά έριξε η δήλωση του δικηγόρου της εταιρίας Τσόκκος, Ανδρέα Πιτατζή, ο οποίος μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook χαρακτήρισε τον Μπίλι «κοπρόσκυλο» και απευθύνθηκε στους φιλόζωους, σημειώνοντας ότι ανήκουν σε μία μικρή μειοψηφία παγκοσμίως: «Με το ανύπαρκτο μυαλό σας δεν καταλαβαίνετε ότι για ένα κοπρόσκυλο μας τα έχετε πρήξει και κάνετε ανεπανόρθωτη ζημιά στον τόπο μας σε καιρούς που προσπαθούμε να επιβιώσουμε από μια θεομηνία. Το κρίμα είναι που σας ανεχόμαστε να πυροβολείτε και δεν σας μαντρίζουμε» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του που προκάλεσε την οργή των φιλόζωων στην Κύπρο.

Μαρία Μεϊμάρη 

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...