Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Μεγαλοπρεπές γλέντι!

Η απόβαση του μεγιστάνα (και φίλου του Σαββίδη) Σουλεϊμάν Κερίμοφ στη Ζάκυνθο και τα πυροτεχνήματα

Πέρυσι έκανε διακοπές στις Σποράδες με το mega yacht του, φέτος έχει κεντράρει τη Ζάκυνθο. Ο βαθύπλουτος Ρώσος Σουλεϊμάν Κερίμοφ, ο επιχειρηματίας που φιγουράρει στην 118η θέση της λίστας του «Forbes» με τους κροίσους του κόσμου, βρίσκεται εδώ και περίπου δέκα μέρες στην Ελλάδα αρμενίζοντας στα νησιά με τους επίτιμους καλεσμένους του. Αφού πέρασε μια βόλτα από τη Σαντορίνη, έριξε άγκυρα στη Ζάκυνθο, κάνοντας μάλιστα αισθητή την παρουσία του ακόμη και με… βεγγαλικά.

Τεράστια περιουσία

Με περιουσία που υπολογίζεται στα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ο Σουλεϊμάν ο «Μεγαλοπρεπής» της Ρωσίας, στενός φίλος του Ιβάν Σαββίδη, έστησε σε γνωστή ταβέρνα του Αγίου Διονυσίου τρικούβερτο γλέντι πριν από μία εβδομάδα, για να γιορτάσει τα γενέθλια φιλικού του προσώπου και για μία ολόκληρη ώρα ο ουρανός φωτιζόταν από χιλιάδες βεγγαλικά και πυροτεχνήματα. Η περιοχή είχε αποκλειστεί από δεκάδες σωματοφύλακες της προσωπικής του ασφάλειας και το πάρτι έκανε αίσθηση σε όλο το νησί.

Η πολυτελής θαλαμηγός του Κερίμοφ «ICE», μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, ήταν ήδη αγκυροβολημένη στο λιμάνι της Ζακύνθου για τρεις ημέρες, ενώ ο ίδιος και οι υψηλοί καλεσμένοι του έμειναν στο νησί ακόμη μερικά 24ωρα απολαμβάνοντας τις ομορφιές του Ιονίου. Μάλιστα από το υπερπολυτελές σκάφος αρκετές φορές απογειώθηκε το ελικόπτερο Eurocopter EC 135 για να μεταφέρει τους επιβάτες σε κοντινούς προορισμούς. Τελικά το «ICE» αναχώρησε την περασμένη Πέμπτη για τη Θεσσαλονίκη, όπου έφτασε προχθές.

Γεννημένος στο Νταγκεστάν της Σοβιετικής Ενωσης το 1966, ο βαθύπλουτος Ρώσος άρχισε την καριέρα του στα 27 του, αφού τελείωσε Οικονομικά στο τοπικό κρατικό πανεπιστήμιο, ιδρύοντας επί Γέλτσιν τη Fedprombank, επενδυτική τράπεζα που χρηματοδοτούσε τις κρατικές βιομηχανίες της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ενωσης. Μετά τη ρωσική κρίση ο Κερίμοφ βρέθηκε με τεράστια περιουσία και με ακράδαντη θέση στον κρατικό μηχανισμό. Μέσα από αμφιλεγόμενες κινήσεις και συνεργασίες συνέχισε να επενδύει και να επεκτείνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του κλείνοντας κατά καιρούς δουλειές και με τον άλλον Ρώσο μεγιστάνα, τον Ρομάν Αμπράμοβιτς. Μάλιστα ανταγωνίζεται επιμόνως τον φίλο του είτε στη φήμη, είτε στις επιχειρήσεις, είτε προσπαθώντας να γίνει παράγοντας στο ποδόσφαιρο. Εξάλλου σπατάλησε αμύθητη περιουσία φέροντας στην ομάδα Ανζί Μαχατσκαλά αστέρια όπως ο Ετό.

Τα… σκάνδαλα

Αν και παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, ο μπον βιβέρ Σουλεϊμάν Κερίμοφ δεν κρύβει ποτέ την αδυναμία του για το ωραίο φύλο και έχει απασχολήσει πολύ συχνά τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης με τις εξωσυζυγικές του σχέσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται γνωστές τραγουδίστριες, χορεύτριες και ηθοποιοί της χώρας του, για τις οποίες ξοδεύει απλόχερα. Στην ιστορία έχει μείνει το περιδέραιο αξίας 10.000.000 δολαρίων που χάρισε στην τραγουδίστρια Natalya Vetlickaya, ενώ ανάμεσα στις ερωμένες του συγκαταλέγεται, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, και η ελληνικής καταγωγής τηλεπερσόνα της Ρωσίας Τίνα Κανδηλάκη. Μάλιστα η καλλονή παρά λίγο να χάσει τη ζωή της σε τροχαίο, όταν το 2006 η Φεράρι στην οποία επέβαινε με τον Κερίμοφ κόπηκε στα δύο πέφτοντας σε δέντρο στη Νίκαια της Γαλλίας.

H θαλαμηγός «ICE», μήκους 90 μέτρων!

Τουρίστες και ντόπιοι ήταν εύκολο να αντιληφθούν πως κάποιος βαθύπλουτος επισκέπτης βρίσκεται στη Ζάκυνθο, καθώς το mega yacht «ICE» ξεχώριζε στο λιμάνι. Με μήκος 90 μέτρα, η θαλαμηγός που ναυπηγήθηκε στη Βρέμη και αγοράστηκε από τον Σουλεϊμάν Κερίμοφ το 2005 είναι από τις ακριβότερες του κόσμου, ενώ παράλληλα θεωρείται το πιο φιλικό στο περιβάλλον mega yacht του πλανήτη. Η μηχανή του είναι εναλλακτικής ενέργειας, αφού λειτουργεί με ντίζελ αλλά και με ηλεκτρισμό διαθέτοντας οκτώ γεννήτριες που παράγουν αρκετή ενέργεια για να κινήσουν τις δύο προπέλες τύπου ΑΒΒ 5 που αποδίδουν μέγιστη ταχύτητα 18 κόμβων. Εννοείται ότι το «ICE» διαθέτει μεγάλη πισίνα, τζακούζι και ελικοδρόμιο για το ιδιωτικό ελικόπτερο του Ρώσου μεγιστάνα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...