Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Τηλεκοντρόλ εξουδετερώνει ιμομπιλάιζερ

Βούλγαρος έφερε τις συσκευές στην Ελλάδα και τις πούλησε σε σπείρες που αρπάζουν πολυτελή αυτοκίνητα

Τον Βούλγαρο «επιστήμονα» που εισήγαγε στον ελληνικό υπόκοσμο το μηχάνημα εξουδετέρωσης ιμομπιλάιζερ αυτοκινήτων προσπαθεί να βάλει στο χέρι η Ασφάλεια, έπειτα από τα απανωτά περιστατικά κλοπής πολυτελών αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Οι κακοποιοί είτε παίρνουν ολόκληρο το όχημα και γίνονται «καπνός» είτε το ανοίγουν και αφαιρούν από το εσωτερικό του ηχητικά συστήματα, τσάντες και αντικείμενα αξίας.

Υστερα από έρευνες που διεξήγαγαν, οι αστυνομικές Αρχές κατάφεραν να συλλέξουν στοιχεία για έναν Βούλγαρο ο οποίος έφερε στην Ελλάδα, με παράνομο βέβαια τρόπο, συσκευές που μοιάζουν με μικρά τηλεκοντρόλ και έχουν τη δυνατότητα να ανιχνεύουν τα στοιχεία του ιμομπιλάιζερ. Στη συνέχεια το απενεργοποιούν, χωρίς ο κακοποιός να κάνει το παραμικρό.

Με τον τρόπο αυτόν το όχημα είναι έρμαιο στα χέρια του κλέφτη, ο οποίος με τη βοήθεια του «μαγικού τηλεκοντρόλ» μπορεί ακόμα και να το βάλει μπροστά και να φύγει.

Η δράση τους

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», δύο από τα «μαγικά τηλεκοντρόλ» πουλήθηκαν από τον Βούλγαρο σε δύο διαφορετικές σπείρες αλλοδαπών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στις κλοπές αυτοκινήτων. Η πρώτη και πιο οργανωμένη, όπως όλα δείχνουν, συμμορία δουλεύει με «επιστημονικό» τρόπο, καθώς βάζει στο μάτι πολυτελή οχήματα. Στη συνέχεια τα μέλη της σπείρας παρακολουθούν τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, διαπιστώνουν την περιοχή όπου μένει και βέβαια αν βάζει το όχημα σε γκαράζ. Επειτα με το «μαγικό τηλεκοντρόλ» ανά χείρας απενεργοποιούν το ιμομπιλάιζερ και αρπάζουν ολόκληρο το όχημα.

Από τη στιγμή που γίνονται κάτοχοι του πολυτελούς αυτοκινήτου, το παραδίδουν σε άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία αναλαμβάνουν να το βγάλουν στο εξωτερικό, κυρίως στην Αλβανία, όπου αλλάζουν στο όχημα χρώμα, αριθμό πλαισίου μηχανής και άδεια. Στη συνέχεια, μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο, το πουλούν σε ελκυστικές τιμές σε ενδιαφερομένους ανά την Ευρώπη.

Η δεύτερη σπείρα, επίσης αποτελούμενη από αλλοδαπούς, κυκλοφορεί τις νύχτες με το «μαγικό τηλεκοντρόλ» ανά χείρας και όπου εντοπίσει αντικείμενα μέσα σε αυτοκίνητο, τσάντες, ηχητικά συστήματα κ.ά., ανοίγει το όχημα και το… γδύνει.

Στο μεταξύ, η Ασφάλεια Αττικής συνέλαβε δύο αλλοδαπούς στη Βάρκιζα, οι οποίοι χρησιμοποιώντας το ίδιο σύστημα είχαν ανοίξει τέσσερα αυτοκίνητα λουομένων και είχαν αρπάξει αντικείμενα αξίας και χρήματα.

Δεν πίστευαν στα μάτια τους δύο από τα θύματα της συμμορίας

Ενας δημοσιογράφος ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού και ένας επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα των ειδών υγιεινής, είναι κάποια από τα θύματα των δύο συμμοριών που έχουν στα χέρια τους το «μαγικό τηλεκοντρόλ».

Ο γνωστός τηλεοπτικός δημοσιογράφος στο πολιτικό ρεπορτάζ την περασμένη εβδομάδα διαπίστωσε έντρομος πως του είχαν ανοίξει το αυτοκίνητο και του είχαν αρπάξει την τσάντα με όλα του τα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα, και βέβαια το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε μικρό χρηματικό ποσό. Αμέσως κατήγγειλε το περιστατικό στην Ασφάλεια για να ακούσει εμβρόντητος από τους αστυνομικούς πως είχε πέσει θύμα της συγκεκριμένης σπείρας, καθώς το αυτοκίνητο δεν έφερε το παραμικρό ίχνος διάρρηξης.

Σε ό,τι αφορά τον επιχειρηματία, που είναι και η πιο σοβαρή περίπτωση, έκλεψαν το αυτοκίνητό του, ένα διθέσιο πολυτελείας, γερμανικής κατασκευής, το οποίο είχε σταθμεύσει στο γκαράζ της μονοκατοικίας του στα βόρεια προάστια. Και σε αυτή την περίπτωση οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει το γνωστό σύστημα και μάλλον το αυτοκίνητο βρίσκεται ήδη στο εξωτερικό.

Θεοδόσης Π. Πάνου 

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...