Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Τον πήρε η μπάλα

Θύελλα αντιδράσεων και ειρωνικά σχόλια για την απονομή της χρυσής μπάλας στον (απογοητευμένο) ηγέτη της Αργεντινής

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η επιλογή της FIFA να απονείμει το βραβείο του καλύτερου παίκτη του Μουντιάλ στον Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ δεν μπόρεσε εξάλλου να κάνει τη διαφορά ούτε στον προχθεσινό τελικό κόντρα στη Γερμανία -μέχρι και εμετό έκανε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης-, ενώ και η συνολική παρουσία του στα γήπεδα της Βραζιλίας δεν ήταν αυτή που περίμεναν οι συμπατριώτες του. Τα τέσσερα γκολ που πέτυχε και η μία ασίστ που μοίρασε σε επτά παιχνίδια αρκούσαν, όπως αποδείχθηκε, στον 27χρονο για να πάρει τη χρυσή μπάλα, την οποία όμως δεν χάρηκε ούτε ο ίδιος (την παρέλαβε με κατεβασμένα μούτρα).
«Ο Μέσι απέτυχε, αλλά για τη FIFA είναι ο καλύτερος» τόνισε η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport», ενώ και η αργεντίνικη «Ole» έκανε λόγο για αδικία και αναρωτήθηκε: «Δεν άξιζε τον τίτλο αυτόν ο Μασεράνο;»
Την αντίθεσή του για το βραβείο που δόθηκε στον Μέσι εξέφρασε και ο Μαραντόνα. «Αγαπώ τον Λίο και θα του χάριζα και τον ουρανό, αλλά είναι άδικο να τον βραβεύουμε για κάτι που δεν άξιζε. Είναι ένα βραβείο προϊόν μάρκετινγκ και μου φαίνεται πως δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Επρεπε να πάρει το βραβείο ο Χάμες Ροντρίγκες» δήλωσε η παλιά δόξα της «αλμπισελέστε», ενώ με την επιλογή αυτή της παγκόσμιας ομοσπονδίας διαφώνησαν και πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου. «Παράλογη Χρυσή Μπάλα» έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter ο προπονητής του Μεξικού Μιγκέλ Ερέρα.

Η ανάδειξη της λίστας

Την ευθύνη για την ανάδειξη της λίστας με την κορυφαία τριάδα ποδοσφαιριστών της διοργάνωσης έχει ειδική ομάδα αναλυτών της παγκόσμιας ομοσπονδίας, η οποία βρισκόταν και στα 64 παιχνίδια του τουρνουά παρατηρώντας και καταγράφοντας όλα τα στατιστικά των παικτών στον αγώνα. Στη συνέχεια η λίστα με τους τρεις παίκτες στέλνεται σε μια ομάδα διαπιστευμένων δημοσιογράφων, οι οποίοι ψηφίζουν ποιον παίκτη θεωρούν τον καλύτερο της διοργάνωσης.
Σημειώνεται πως η ψηφοφορία ότι γίνεται πριν από την έναρξη του μεγάλου τελικού. Οπότε ο Μέσι είχε ψηφιστεί ως ο καλύτερος παίκτης του Μουντιάλ πολύ πριν η Αργεντινή ηττηθεί. Ακόμα κι αν τραυματιζόταν δηλαδή ο Αργεντινός ή ακόμα κι αν περνούσε απαρατήρητος (όπως σχεδόν έγινε), θα έπαιρνε το βραβείο του MVP. Οι Μίλερ και Ρόμπεν ήταν οι δύο άλλοι ποδοσφαιριστές της τριάδας.

Οι ντόπες του Λεβ σε Γκέτσε

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο «ντόπαρε» ψυχολογικά τον χρυσό σκόρερ του τελικού Μάριο Γκέτσε ο τεχνικός της Γερμανίας Γιόακιμ Λεβ. «Μπες μέσα και δείξε σε όλον τον κόσμο ότι είσαι καλύτερος από τον Λιονέλ Μέσι. Δείξε ότι μπορείς να κρίνεις τον τελικό» είπε ο τεχνικός των «πάντσερ» στον 22χρονο μεσοεπιθετικό λίγο πριν τον ρίξει στη μάχη (πέρασε ως αλλαγή στο 88′) κόντρα στην Αργεντινή κι αυτό, όπως αποδείχθηκε, απέδωσε καρπούς (σκόραρε στο 113′ της παράτασης).
«Απλώς πήρα το σουτ, εκείνη τη στιγμή, δεν καταλάβαινα, δεν συνειδητοποιούσα τι συνέβαινε. Είμαι περήφανος για όλη την ομάδα και ευτυχισμένος για ό,τι συνέβη εδώ στη Βραζιλία. Κάθε παίκτης αξίζει ξεχωριστή αναφορά και είμαστε περήφανοι που πήραμε αυτό το τρόπαιο» δήλωσε ο σκόρερ της Γερμανίας, τη δόξα του οποίου έκλεψε η σύντροφός του. Με το που μπήκε άλλωστε η Αν-Κάθριν Μπρόμελ στον αγωνιστικό χώρο για να συγχαρεί τον αγαπημένο της, τον αντάμειψε δίνοντάς του ένα καυτό φιλί και όλα τα βλέμματα στράφηκαν πάνω της!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...