Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

Το… χρίσμα στην Ντενίση θα έδινε η Γερονικολού, αν παντρευόταν τον Τσιμιτσέλη

«Η Μιμή είναι πολύ φίλη μας, κάνουμε και παρέα,...

Δύο καταδίκες για την Ηλιάνα

Ηθική δικαίωση για τους γονείς της δίχρονης που έχασε τη ζωή της σε παιδικό σταθμό στην Πάτρα

Τον Νοέμβριο του 2008 δύο γονείς από την Πάτρα βυθίστηκαν στο πένθος, όταν η μόλις δύο ετών κορούλα τους πνίγηκε με το κορδόνι του μπουφάν της όταν έκανε τσουλήθρα στον παιδικό σταθμό όπου πήγαινε! Οι τραγικές μνήμες από την ασύλληπτη τραγωδία που είχε συγκλονίσει ολόκληρη την Πάτρα «ζωντάνεψαν» στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της πόλης, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση. Ενοχες κρίθηκαν τόσο η ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού στα Δεμένικα όσο και η νηπιαγωγός που είχε την ευθύνη φύλαξης των παιδιών, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Το δικαστήριο επέβαλε και στις δύο κατηγορούμενες την ποινή φυλάκισης των τριών ετών με αναστολή.

Το τραγικό περιστατικό είχε συμβεί πριν από έξι χρόνια, όταν η δίχρονη Ηλιάνα έπαιζε με τα άλλα παιδάκια στην αυλή του παιδικού σταθμού. Κάποια στιγμή ανέβηκε στην τσουλήθρα που υπήρχε εκεί, αλλά την ώρα που γλιστρούσε αμέριμνη το κορδόνι του μπουφάν της πιάστηκε στην κορυφή της τσουλήθρας, δημιουργώντας βρόγχο που είχε ως αποτέλεσμα το άτυχο κοριτσάκι να πνιγεί.

Στο νοσοκομείο

Παρ’ όλα αυτά το παιδί διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της περιοχής, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Αρχικά ακολούθησε η σύλληψη της υπεύθυνης του παιδικού σταθμού και στη συνέχεια της νηπιαγωγού.Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος της τραγικής οικογένειας Νίκος Μπαράκος, η ποινή που επιβλήθηκε από το δικαστήριο αποτελεί ηθική δικαίωση για τους γονείς της άτυχης μικρής, που όμως σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνει το κενό που τους άφησε η απώλειά της. Ο πατέρας και η μητέρα της Ηλιάνας υποστήριξαν ότι δεν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα προστασίας των παιδιών, κάτι που είχε ως συνέπεια να χάσουν το αγγελούδι τους και να βυθιστούν για μια ζωή στη θλίψη. Από την πλευρά τους, οι δύο κατηγορούμενες ισχυρίστηκαν πως το τραγικό γεγονός που στοίχισε τη ζωή στη δίχρονη ήταν τυχαίο και δεν υπήρξε αμέλεια από την πλευρά τους.

ΤΟ ΘΕΜΑ τότε είχε προκαλέσει θλίψη και παράλληλα σάλο όχι μόνο στην τοπική κοινωνία της Πάτρας, αλλά σε ολόκληρο το πανελλήνιο. Μάλιστα, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση-ειδοποίηση για το μη ασφαλές παιδικό μπουφάν και τις απαιτήσεις ασφαλείας παιδικών ενδυμάτων, σύμφωνα με ισχύον πρότυπο. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Στην Ελλάδα και προκειμένου να προστατεύεται η ευαίσθητη ομάδα των παιδιών από ενδεχόμενους κινδύνους, όπως τραυματισμοί, πνιγμός, ασφυξία, έχει υιοθετηθεί το πρότυπο ΕΛΟΤ-ΕΝ 14682:2004 “Ασφάλεια παιδικών ενδυμάτων – Κορδόνια και κορδόνια περίσφιξης στα παιδικά ενδύματα”. H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ενημέρωσε τους σχετικούς συνδέσμους κατασκευαστών ετοίμων ενδυμάτων και επιχειρήσεων πλεκτικής ετοίμου ενδύματος, καθώς και επιμελητήρια, για τις απαιτήσεις ασφαλείας που απορρέουν από το ανωτέρω πρότυπο».

Εύα Παπαδάτου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...