Παρασκευή, 1 Αυγούστου, 2025

Beach bar, παρτάκι, ποτάκια και το αγόρι μου στην τουαλέτα με άλλη

Σούζη μου, θα μπω κατευθείαν στο θέμα, γιατί ακόμη...

MATENISA TRADING CO. LTD: Υπογραφή σύµβασης µε το Υπερταμείο για την αξιοποίηση...

Τι περιλαµβάνει το επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης του ακινήτου Η εταιρεία...

Σπαλιάρας στην «Espresso» για την περιπέτεια υγείας της μητέρας του

Δεν είχαν περάσει παρά λίγες ώρες από την πετυχημένη...

Ζοζεφίν: Στη Μύκονο με ένα τοσοδούλι μπικίνι

Ζοζεφίν με ένα τοσοδούλι μπικίνι στη Μύκονο και όποιος...

Η τρόικα κόβει τώρα το ΕΚΑΣ!

Επιμένουν να πετύχουν τον στόχο τους με αφορμή το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα των 400 ευρώ

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η τρόικα αποφάσισε και διέταξε ούτε λίγο ούτε πολύ να κοπεί -με πρόσχημα το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 400 ευρώ (!)- το ΕΚΑΣ από χιλιάδες συνταξιούχους. Χθες εξάλλου πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια και τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Σε ό,τι αφορά το ΕΚΑΣ, η τρόικα εμφανίστηκε στη διαπραγμάτευση «διαβασμένη», αφού παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι έχει πραγματοποιηθεί υπέρβαση από τις αρχικές εκτιμήσεις. Το τρέχον έτος, το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) πρόκειται να λάβουν, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 195.897 δικαιούχοι. Από αυτούς, οι 167.831 δικαιούχοι το λαμβάνουν από προηγούμενα έτη, ενώ δίνεται για πρώτη φορά σε 12.571 συνταξιούχους κι επαναχορηγείται σε 15.495 συνταξιούχους.

Το σχέδιο της τρόικας επί της ουσίας θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, με την πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και θα περιλαμβάνει έως δέκα δήμους από δύο περιφέρειες της χώρας, το πολύ. Το αργότερο έως τα τέλη Ιουλίου θα ανακοινωθούν τα όρια που αφορούν τη χορήγηση του εν λόγω επιδόματος που υπολογίζεται ότι θα ανέλθει έως τα 400 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά. Το εισοδηματικό όριο μένει ακόμη να καθοριστεί, καθώς οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την αρμόδια επιτροπή θέλουν να κυμαίνεται από 3.600 ευρώ έως 4.800 ευρώ, στην καλύτερη περίπτωση. Η τρόικα πάντως εμμένει στη θέση της για περικοπή όλων των άλλων προνοιακών επιδομάτων σε όσους θα λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
Για το φλέγον θέμα της προώθησης φοροελαφρύνσεων, το οικονομικό επιτελείο δείχνει τον Σεπτέμβριο, με την τρόικα για την ώρα να εμφανίζεται αρνητική και περιμένει οριστικά στοιχεία για το φετινό πρωτογενές πλεόνασμα. Οι Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Ε.Ε.) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) ζήτησαν από την ελληνική πλευρά να «ανεβάσει ταχύτητα» στην υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για έσοδα 1,5 δισ. ευρώ φέτος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι ηθοποιών – Ερωτεύτηκαν στα γυρίσματα

Ερωτεύτηκαν στα γυρίσματα και έγιναν ζευγάρι στη ζωή. Για ποιους πρόκειται;

«Τσάκωσαν» γνωστή τραγουδίστρια σε ρομαντικό δείπνο με πολιτικό

Τι συνέβη με την τραγουδίστρια και τον πολιτικό;

Δακρυσμένη on camera η Εβελίνα Νικόλιζα: «Μου έχουν σπάσει όλοι τα νεύρα»

Συναισθηματικά φορτισμένη η Εβελίνα Νικόλιζα ανέβασε το νέο της vlog στο youtube μη κρύβοντας τα δάκρυά της.

Τίνα Μεσσαροπούλου: Η γνωριμία με τον Γιώργο Μυλωνάκη, ο έρωτας και ο γάμος

Θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το σχόλιο της Ζωής Κωνσταντοπούλου...

Μελίνα Νικολαΐδη: Νέα αρχή μετά τον χωρισμό με τον Φιντιρίκο – Η μετακόμιση και η μελαγχολία

Η Μελίνα Νικολαΐδη χώρισε πρόσφατα με τον Δημήτρη Φιντιρίκο και έφυγε από το σπίτι του καθώς έμενε μαζί του όταν βρισκόταν στην Ελλάδα.

Γιόρτασαν 50 χρόνια γάμου οι γονείς παρουσιάστριας δελτίου ειδήσεων

Οι γονείς γνωστής δημοσιογράφου και παρουσιάστριας δελτίου ειδήσεων γιόρτασαν την 50η επέτειο γάμου τους.

Η επιθυμία της Μοσχολιού που θα γίνει πραγματικότητα είκοσι χρόνια από τον θάνατό της

«Μήνας Βίκυς Μοσχολιού» θα έπρεπε να ονομαστεί ο Αύγουστος,...
spot_img
spot_img