Φέσια επωνύμων στο Πήλιο

Πολιτικοί, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι που διαθέτουν βίλες δεν έχουν πληρώσει (πέντε χρόνια τώρα) ούτε ευρώ για λογαριασμούς νερού!

Φέσια με… ουρά έχουν βάλει επώνυμοι σε περιφερειακούς δήμους του Πηλίου, αφού τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έχουν πληρώσει ούτε έναν λογαριασμό νερού! Ατομα της πολιτικής σκηνής, καλλιτέχνες, ακόμα και γνωστοί δημοσιογράφοι που διαθέτουν βίλες στην περιοχή, άγνωστο πώς, την έχουν βγάλει «καθαρή» τόσα χρόνια δίχως να έχουν πληρώσει ούτε… ευρωσέντ!
Το πρόβλημα ήρθε στην επιφάνεια μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο Δήμος Νότιου Πηλίου αποφάσισε να προχωρήσει σε διακοπή υδροδότησης σε όσους δημότες είχαν συσσωρευμένες οφειλές και δεν είχαν προβεί σε καμία ρύθμιση. Ανάμεσα στις παροχές που διακόπηκαν ήταν αυτή του εξοχικού γνωστού πολιτικού, ο οποίος οφείλει περίπου 10.000 ευρώ και ενός άλλου, πασίγνωστου προσώπου της τηλεόρασης, που όφειλε σε λογαριασμούς νερού 12.000 ευρώ!
Από την ώρα της διακοπής άρχισαν οι… άνωθεν πιέσεις. Οι ενδιαφερόμενοι δεν σήκωσαν το ακουστικό τους για να μιλήσουν με τους αρμοδίους του δήμου, όμως υπήρξαν οι μεσάζοντες που προσφέρθηκαν να… καθαρίσουν για λογαριασμό τους. Σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο», μία εξ αυτών υπήρξε άκρως προκλητική, αφού δεν δίστασε να μιλήσει με άσχημο τρόπο σε δημοτικό σύμβουλο του Νότιου Πηλίου. Εκείνος διατήρησε την ψυχραιμία του, απαντώντας της ωστόσο πως «αν οι επώνυμοι οφειλέτες δεν προσέλθουν για ρύθμιση, το πιθανόν είναι ότι θα ξεραθεί το γκαζόν τους και θα αδειάσει η πισίνα τους».

Δύο μέρες μετά τέσσερις από τους επώνυμους οφειλέτες του Δήμου Νότιου Πηλίου -διά των αντιπροσώπων τους- προχώρησαν στη ρύθμιση της οφειλής καταβάλλοντας ορισμένες εκατοντάδες ευρώ. Φυσικά ο προβληματισμός μεταξύ παραγόντων του Δήμου Νότιου Πηλίου είναι αν οι συγκεκριμένοι επώνυμοι αλλά και οι υπόλοιποι οφειλέτες θα φανούν συνεπείς στις ρυθμίσεις ή μετά το φθινόπωρο θα εξαφανιστούν στην Αθήνα και θα αρχίσουν νέο κύκλο πιέσεων και… ρυθμίσεων από το επόμενο καλοκαίρι!
Σημειώνεται πως όλα αυτά τα ακριβά ακίνητα αγοράστηκαν πολύ πριν από την οικονομική κρίση, τις «χρυσές» εποχές, και τώρα ορισμένοι ιδιοκτήτες τους θέλουν να συνεχίσουν να τα απολαμβάνουν, επιβαρύνοντας όμως τους οικείους δήμους. Πάντως για την περιοχή του Νότιου Πηλίου, τώρα που τίθεται σε αμφιβολία το μέλλον της λειτουργίας του φράγματος «Παναγιώτικο» (υδροδοτεί τα περισσότερα χωριά της ευρύτερης περιοχής), πιθανότατα θα αλλάξει η πολιτική για το νερό. Εξάλλου, σε περίπτωση απενεργοποίησης του φράγματος, η δημοτική Αρχή θα αναγκαστεί ούτως ή άλλως να αναζητήσει άλλες πηγές υδροδότησης και θα απαιτήσει την εξόφληση των τεράστιων χρεών από επώνυμους και ανώνυμους οφειλέτες για να χρηματοδοτήσει τα απαραίτητα μελλοντικά έργα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ