Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Εργοστάσιο κατασκευής εκρηκτικών υλών στα Γρεβενά εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Τρεις εργαζόμενοι εξαϋλώθηκαν από την έκρηξη

Μέσα σε μια στιγμή εξαφανίστηκε κυριολεκτικά το εργοστάσιο κατασκευής εκρηκτικών υλών της εταιρίας ΕΛΤΕΚ στην Ιτέα Γρεβενών, γύρω στις 8.15 χθες το πρωί, όταν μια εκκωφαντική έκρηξη συγκλόνισε συθέμελα την ευρύτερη περιοχή και εξαΰλωσε ολόκληρη τη μονάδα και μαζί της τρεις εργαζομένους. Οι εικόνες από την ανείπωτη τραγωδία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας θυμίζουν… Χάρκοβο, ενώ οι οικογένειες των αδικοχαμένων εργαζομένων έχουν υποστεί ισχυρό σοκ.

Η έκρηξη σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική και στον χώρο όπου πριν βρισκόταν το εργοστάσιο έφτασαν 22 άνδρες, μεταξύ των οποίων και στελέχη της ΕΜΑΚ, που αμέσως έπεσαν στη μάχη για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Η εικόνα ήταν εφιαλτική, καθώς ανάμεσα στα χαλάσματα, στο μπετόν και στα σίδερα που είχαν εκτοξευτεί σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της έκρηξης στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου εντοπίστηκαν ανθρώπινα μέλη και τμήματα από σάρκες των άτυχων εργαζομένων, ηλικίας 38 έως 47 ετών, οι δύο εκ των οποίων ήταν κάτοικοι κοντινών χωριών. Φανερά ταραγμένος ήταν ο θείος του 38χρονου θύματος και αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας στη Δεσκάτη Γρεβενών Μπάμπης Ορφανίδης.

«Είναι ανιψιός μου, έχουμε καταγωγή από το χωριό Δήμητρα. Ηταν νυχτερινός στη βάρδια και θα τέλειωνε λίγη ώρα μετά την έκρηξη. Είναι όλοι εδώ, Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΕΜΑΚ. Κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ψάχνουν παντού. Είναι τρία άτομα τα οποία χάθηκαν. Οι έρευνες συνεχίζονται» δήλωσε.

Σαν από θαύμα κατάφερε να γλιτώσει από το ωστικό κύμα της έκρηξης ένας νεαρός εργαζόμενος στην ασφάλεια του εργοστασίου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση ισχυρού σοκ.

«Πρόκειται για τον 25χρονο φύλακα του εργοστασίου, ο οποίος μόλις είχε σχολάσει και ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για το σπίτι του. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία» έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων του Δήμου Γρεβενών Χρήστος Τριγώνης.

«Από την έκρηξη η μονάδα παραγωγής διαλύθηκε εντελώς. Οι τσιμεντοκολόνες του κτιρίου εκτοξεύτηκαν σε απόσταση 400 μέτρων. Το εργοστάσιο βρίσκεται μέσα στα βουνά και οι αποθήκες του είναι υπόγειες, κάτω από το έδαφος. Γύρω από το εργοστάσιο υπάρχουν χωριά, αλλά είναι σε απόσταση τέτοια που δεν κινδύνευσαν» δήλωσε ο πύραρχος Αντώνης Καλαϊδόπουλος.

«Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που νιώσαμε τη γη και τα σπίτια μας να ταρακουνιούνται όπως στον σεισμό του 1995» περιέγραψε ο κάτοικος της Ιτέας Δημήτρης Παλέγκας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...