Προς επανεξέταση τα ιστολογικά δείγματα Μαλένας, Ιριδας μετά τη φρικτή αποκάλυψη

Έρευνα με... άλλα μάτια!

Θέμα χρόνου είναι να μπουν στο μικροσκόπιο οι θάνατοι και των άλλων δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικαστική λειτουργός που ανέλαβε την κύρια ανάκριση αναμένεται στο πλαίσιο της έρευνας να ανοίξει τους φακέλους των θανάτων τόσο της Ιριδας όσο και της τριάμισι ετών Μαλένας, που ήταν η πρώτη που πέθανε ξαφνικά, τον Απρίλιο του 2019, ενώ οι γιατροί στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν έλεγαν πως είχε ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Διαβάστε επίσης: Η «βόμβα» της Πισπιρίγκου κατά του Μάνου: «Δεν έρχεται να με δει για να μη μπει φυλακή αυτός και ο πατέρας του»

Όλα συνηγορούν πλέον ότι οι δικογραφίες για τη Μαλένα και την Ιριδα θα συσχετιστούν με την έρευνα που βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, έτσι ώστε να είναι αποτελεσματικότερη η προσπάθεια να βρεθούν κοινά σημεία που θα φωτίσουν και αυτούς τους θανάτους.

Η νέα έρευνα οδηγεί και στην κλήση για κατάθεση κομβικών προσώπων, όπως ο σύζυγος Μάνος Δασκαλάκης, η αδελφή της Ρούλας, ακόμα και η μητέρα της, για να διαπιστωθεί αν γνώριζαν κάτι για τις κινήσεις της ή αν, μετά τις εξελίξεις, μπορούν να συνδέσουν γεγονότα από το παρελθόν. Ο πατέρας των τριών παιδιών φέρεται ότι έχει ήδη επικοινωνήσει μέσω του δικηγόρου με τις Αρχές, ωστόσο αποφεύγει με κάθε τρόπο να εμφανιστεί δημοσίως.

Ήδη, στη διάθεση των ιατροδικαστών υπάρχουν τα ιστολογικά δείγματα των δύο παιδιών, τα οποία μετά την αποκάλυψη για την κεταμίνη θα επανεξεταστούν με πιο στοχευμένη ματιά. Πάντως, ένα κοινό στοιχείο που φαίνεται να συνδέει τους θανάτους των δύο παιδιών είναι οι αμυχές που εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν στις εκθέσεις των ιατροδικαστών. Αναφορικά με το ενδεχόμενο να έχουν φαρμακωθεί με κεταμίνη και τα άλλα δύο παιδιά, ο ιατροδικαστής Σωτήρης Τσαντίρης επισήμανε ότι η ουσία μπορεί να βρεθεί στον οργανισμό μετά θάνατον, καθώς δεν υπάρχει μεταβολισμός. Επομένως, εκτιμά ότι θα φανεί αν έχει χορηγηθεί και στα άλλα δύο παιδιά. Μάλιστα, τόνισε ότι «ανοίγει ο δρόμος για τη Μαλένα».

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα εκταφής, καθώς υπάρχουν όλα τα στοιχεία. Η εκτίμησή του είναι ότι και στο πρώτο παιδί χρησιμοποιήθηκε αυτή η ουσία. «Κάποια δηλητήρια, κάποιες φορές, αφήνουν οργανική βλάβη. Εκτός από τη θανατηφόρα δράση τους αφήνουν κάποιες ουσίες και ένα αποτύπωμα σε κάποια όργανα-στόχους. Αν υπάρχει οργανικό εύρημα στην Τζωρτζίνα που έχει καταγραφεί στη Μαλένα και οφείλεται σε βλάβη οργάνου-στόχου, όπως στην Τζωρτζίνα, που είναι γεγονός ότι έχει λάβει αυτήν την ουσία, τότε ανοίγει κι ένας συσχετισμός που θα τον κρίνουν οι αρμόδιοι που έχουν επιληφθεί. Θα μπορούσαν να συσχετιστούν οι θάνατοι» είπε ο κ. Τσαντίρης αναφερόμενος στην τοξικολογική της Μαλένας.

Αλλά και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, που είχε μιλήσει εξαρχής για εγκληματική ενέργεια, είπε σχετικά: «Οι δύο πρώτες υποθέσεις έχουν μελετηθεί πλήρως από ιατροδικαστικής πλευράς. Δεν βρέθηκε κεταμίνη. Έχουμε όλα τα δεδομένα τα οποία μπορούν να οδηγήσουν με ασφάλεια σε συμπεράσματα και σε αυτούς τους θανάτους».

Όπως είπε, η επιτροπή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, που μελετά τους δύο θανάτους, θα δώσει τις επόμενες ημέρες ένα ασφαλές πόρισμα «που δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί» και συμπλήρωσε αναφορικά με την υπόθεση της Μαλένας ότι, ευτυχώς, η αστοχία αφορούσε την αιτία θανάτου. «Αν είχαμε αστοχία ως προς τα ευρήματα, θα είχαμε έναν φαύλο κύκλο που δεν οδηγεί πουθενά» είπε και, μιλώντας στην ΕΡΤ, εμφανίστηκε σίγουρος ότι και τα άλλα δύο παιδάκια έπεσαν θύματα εγκληματικής ενέργειας: «Από τη στιγμή που έχει επιβεβαιωθεί η εγκληματική ενέργεια με κάποιον εξωγενή παράγοντα στο πρώτο περιστατικό, είναι βέβαιο ότι κάπως έτσι θα επιβεβαιωθούν και τα άλλα δύο περιστατικά. Νομίζω όμως ότι η εγκληματική ενέργεια και στα άλλα δύο περιστατικά είναι το επικρατέστερο σενάριο».

Πηγή: dedomeno.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Αποκλειστικό! Η προαγγελία γάμου των Οικονομάκου – Τσερέλα: Δεν παντρεύονται στην Πάρο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα σε λίγες ημέρες θα είναι παντρεμένοι.

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον

Εκτός εκπομπής ο Άκης Παυλόπουλος – «Ούτε πρόκειται να τον δείτε. Μέχρι νεωτέρας, θα δούμε πότε θα ‘ρθει»

Ο Άκης Παυλόπουλος δεν βρισκόταν στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΙ» με τον Δημήτρη Οικονόμου να καλημερίζει τους τηλεθεατές και να κάνει αναφορά στην απουσία του συναδέλφου του.