Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Η «μαύρη αγορά» δοτών σπέρματος

Τη «μαύρη αγορά» των σούπερ δοτών σπέρματος στις ΗΠΑ...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος για τον χωρισμό του: «Είναι ένας μικρός θάνατος»

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου...

Στο υπόμνημά της η Πισπιρίγκου μιλάει για «κατάφωρη αδικία»

Υποστηρίζει ότι είναι αθώα και ρίχνει τις ευθύνες στους γιατρούς

«Θέλω να πάω στα παιδιά μου, τι θα απογίνω; Κινδυνεύω στη φυλακή!» φέρεται ότι ψέλλισε η Ρούλα Πισπιρίγκου, δείχνοντας έκπληκτη στο άκουσμα της απόφασης που την οδήγησε στον Κορυδαλλό.

Φ2 36

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη «βόμβα»: Αυτό αντίκρισε ο Δασκαλάκης και έφυγε από το σπίτι – Η Ρούλα απειλούσε να αυτοκτονήσει

Λίγες ώρες νωρίτερα, όταν θεωρούσε δεδομένο πως δεν θα προφυλακιστεί, είχε εξαπολύσει μύδρους κατά των γιατρών του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» μέσω του απολογητικού υπομνήματος που κατέθεσε στην ανακρίτρια.

Φ1 43

«Αρνούμαι στο σύνολό της την αποδιδόμενη σε μένα κατηγορία, ποτέ δεν επιδίωξα, επιθύμησα ή προκάλεσα τον θάνατο του παιδιού μου. Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί» υποστηρίζει στο υπόμνημα και αναφερόμενη στον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας υπογραμμίζει πως ήταν η μεγάλη της αδυναμία.

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Πάτρας: «Λύγισε» ο Γιώργος Λιάγκας βλέποντας βίντεο από γενέθλια της άτυχης Τζωρτζίνας

«Ο θάνατος της Τζωρτζίνας που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειάς μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται, μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά» υπογραμμίζει η 33χρονη και κάνει λόγο για «τυχαία στοιχεία» εις βάρος της.patra

Ο βασικός ισχυρισμός της είναι πως οι γιατροί πιθανότατα χορήγησαν την κεταμίνη, αφού η ίδια δεν βρισκόταν στο δωμάτιο το τελευταίο εικοσάλεπτο πριν φύγει από τη ζωή η Τζωρτζίνα. Στο υπόμνημά της καταγράφει ότι το ιατρικό επεισόδιο συνέβη στις 14.30 το μεσημέρι, αλλά το παιδί είχε παλμούς ως και τις 15.10, κι εφόσον, σύμφωνα τους ειδικούς, έπρεπε να καταλήξει το αργότερο μέσα σε 20 λεπτά, η ίδια δεν έχει καμία σχέση, αφού το παιδί έφυγε από τη ζωή ύστερα από 40 λεπτά.

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Πάτρας: Αυτή ήταν η σπιτονοικοκυρά του ζεύγους Δασκαλάκη

patra nekra paidia papaspigou

«Υπό αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά πιθανό να χορηγήθηκε αυτή η ουσία στην Τζωρτζίνα από ιατρικό λάθος, υπό την πίεση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση μου είναι αδύνατον να σκεφτώ τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη εκδοχή» λέει στο υπόμνημα, μέσω του οποίου ζήτησε να μην οδηγηθεί στη φυλακή, αναφέροντας: «Σας δηλώνω ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να χάσω την παραμικρή ευκαιρία για να διακηρύξω την αθωότητά μου για την κατάφωρα άδικη, πρωτάκουστη, εξωπραγματική και επονείδιστη κατηγορία που μου προσάπτετε. Για τον λόγο αυτό θα εμφανιστώ αυτοπροσώπως όποτε κληθώ, έως ότου τελικά δικαιωθώ και απαλλαγώ από την κατάφωρη αδικία που με βαραίνει, ενώ ρητά δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου για όλους όσοι με κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου».

Διαβάστε επίσης: Η Ρούλα Πισπιρίγκου αποκάλυψε γιατί έθαψε το tablet μαζί με τη Τζωρτζίνα

patras nekra paidia

«Το μεγάλο επεισόδιο»

Στο ερώτημα γιατί την παραμονή του θανάτου της Τζωρτζίνας είπε στους γιατρούς ότι «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμη!», η 33χρονη ισχυρίστηκε πως ήταν προειδοποίηση προς τους γιατρούς προκειμένου να έχουν τεταμένη την προσοχή τους, αφού είχαν προηγηθεί τρία επεισόδια με ταχυκαρδίες και μία βραδυκαρδία.

Σχετικά με την ερώτησή της εάν υπάρχουν κάμερες στο νοσοκομείο, ισχυρίστηκε πως είχε συμβεί μια κλοπή και ρώτησε αν φυλάσσεται ο χώρος, αποδίδοντας την ερώτηση σε κοινωνική συζήτηση.IMG 7488

Πάντως, στην προσπάθειά της να πείσει για την αθωότητά της, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν φαίνεται να έχει συμμάχους, εκτός από την αδελφή της Δήμητρα, την οποία πρότεινε ως μάρτυρα υπεράσπισης. Η ανακρίτρια επέμεινε ρωτώντας τη για τις σχέσεις της με την αδελφή της και με τον Μάνο Δασκαλάκη, αναζητώντας το «κλειδί» για τη στάση της και τυχόν «ένοχα» μυστικά του ζευγαριού.

Οι επόμενες κινήσεις που ετοιμάζει η 18η τακτική ανακρίτρια για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Η 18η τακτική ανακρίτρια προετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις της προκειμένου να ολοκληρώσει την ανάκριση, ενώ αναμένεται να κληθεί άμεσα για κατάθεση ο Μάνος Δασκαλάκης, που έχει αποστασιοποιηθεί από την 33χρονη σύζυγό του και έχει προαναγγείλει ότι θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση.

Διαβάστε επίσης: «Τα παιδιά αυτά δεν τα αφήσαμε σε ησυχία όσο ζούσαν και δεν τα αφήνουμε και τώρα, αυτό είναι ιεροσυλία»

«Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου. Από πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη; Πώς την έδωσε; Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου…» είπε σε συνέντευξη, χωρίς να αναφέρει το όνομα της Ρούλας, και συμπλήρωσε πως δεν έχει να κρύψει τίποτα.

Η ανακρίτρια ήδη ζήτησε την άρση τηλεφωνικού απορρήτου της κατηγορουμένης προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνομιλίες και οι επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα. Την ίδια στιγμή, περιμένει τα αποτελέσματα από την ενδελεχή έρευνα στον φορητό υπολογιστή και στο tablet που παραδόθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.patra 3

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο σπίτι της κατηγορουμένης στην Πάτρα οι Αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν οκτώ κινητά τηλέφωνα, τα οποία μπαίνουν πλέον στο «μικροσκόπιο» για να ανακτηθούν τα δεδομένα τους, ακόμη κι αν δεν λειτουργούν πλέον.

Σκοπός είναι να αναζητηθούν τα μηνύματα και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες της 33χρονης. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να εξεταστούν από παιδοψυχολόγους οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, αφού μπορεί να αποκαλύψουν την ψυχολογία και τις σκέψεις της.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε μπει από καιρό στο στόχαστρο των αστυνομικών, που φέρεται ότι παρακολουθούσαν τις συνομιλίες και τις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο. Πληροφορίες αναφέρουν πως αναζητούσε στο διαδίκτυο φαρμακευτικές ουσίες με συγκεκριμένες λέξεις «κλειδιά». Η έρευνα εστιάζεται στο τι έψαχνε στο διαδίκτυο, τι αγορές είχε κάνει, αλλά και τι συνομιλίες είχε και με ποιους, ώστε να βρεθεί πώς και από ποιον προμηθεύτηκε την κεταμίνη.patra mitera pispirigkou

Από το γραφείο της ανακρίτριας θα περάσουν το ερχόμενο διάστημα βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης. Γιατροί και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, αλλά και το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου νοσηλεύτηκε και κατέληξε η 9χρονη Τζωρτζίνα, θα καταθέσουν για όσα βίωσαν και θα περιγράψουν λεπτομέρειες για το διάστημα που νοσηλευόταν η μικρή, αλλά και για τη φαρμακευτικής της αγωγή.

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Πάτρας: «Αν οι προβλέψεις επαληθευτούν και οι δυο μαστόρευαν τον όλεθρο σε ένα σενάριο που γράψανε παρέα»

patra nekra paidia mitera

Επίσης, την πόρτα της ανακρίτριας θα κληθούν να περάσουν για να εξεταστούν πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος της Ρούλας Πισπιρίγκου, όπως και ο εν διαστάσει πλέον σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης, εάν βέβαια δεν εμφανιστεί ο ίδιος αυτοβούλως έως τότε.

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...