Τα πρώτα email της Εφορίας

Ξεκίνησε η (μαζική) αποστολή για να ενημερωθούν 2.000.000 πολίτες ότι πρέπει να πληρώσουν

Τον νου τους στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) θα πρέπει να έχουν όλοι οι πολίτες, καθώς το υπουργείο Οικονομικών άρχισε να στέλνει μαζικά τα ηλεκτρονικά μηνύματα προκειμένου να ενημερώσει 2.000.000 φορολογουμένους ότι πρέπει να μπουν στο TAXIS, να τυπώσουν το εκκαθαριστικό και να πάνε να πληρώσουν. Αυτά τα 2.000.000 θα είναι η πρώτη φουρνιά των αποδεκτών, καθώς είναι και οι πρώτοι που πρέπει να πληρώσουν. Αυτό συμβαίνει διότι χρωστούν στην Εφορία πάνω από 300 ευρώ, οπότε πρέπει να καταβάλουν έως το τέλος Ιουλίου την πρώτη δόση. Θα ακολουθήσει δεύτερη ομάδα: Οι περίπου 600.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι χρωστούν λιγότερα από 300 ευρώ και θα πρέπει να πληρώσουν όλο το ποσό μαζεμένο έως το τέλος Αυγούστου. Η μεγάλη αποστολή θα γίνει φυσικά με τον ΕΝΦΙΑ, καθώς αυτοί που θα πρέπει να πληρώσουν ξεπερνούν τα 6.000.000. Η αποστολή των ειδοποιητηρίων θα γίνει μέσα στον Αύγουστο, καθώς ο φόρος θα βεβαιωθεί -τουλάχιστον αυτός είναι ο σχεδιασμός- έως τις 31 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι η πρώτη δόση θα πρέπει να βεβαιωθεί έως τέλος Αυγούστου.

Το περιεχόμενο

Ο αποστολέας είναι ο Ε[email protected] Το θέμα του μηνύματος; «Ενημέρωση εκκαθάρισης της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2014». Το περιεχόμενο του μηνύματος είναι εξαιρετικά λιτό: «Σας ενημερώνουμε ότι μετά την εκκαθάριση της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος οικ. έτους 2014, εκδόθηκε Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου την οποία μπορείτε να εκτυπώσετε από το TAXISnet».
Για λόγους ασφαλείας έχει ενσωματωθεί και η ακόλουθη σημείωση: «Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας στέλνουμε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, εφόσον δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, περιλαμβάνει στο πάνω μέρος του το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username). Αν λάβετε μήνυμα που αναφέρει ότι προέρχεται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων χωρίς να περιέχει τα στοιχεία αυτά και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας μήνυμα, να το διαγράψετε, μια και θα είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο».

Αλαλούμ στο TAXISNET για τις 12 δόσεις

ΤΗΝ ίδια ώρα, αλαλούμ επικρατεί στο ΤAXISnet για εκατομμύρια φορολογουμένους που επιθυμούν να πληρώσουν σε 12 δόσεις τον φόρο εισοδήματος και τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Οσοι επιχείρησαν τις τελευταίες ημέρες να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση προκειμένου να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση προκειμένου να εξοφλήσουν σε 12 μηνιαίες δόσεις -αντί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις- τον φόρο που προέκυψε από την εκκαθάριση της φετινής φορολογικής τους δήλωσης, διαπίστωσαν ότι κάτι τέτοιο ήταν πρακτικά αδύνατον. Κι αυτό διότι το σύστημα δέχεται μόνο τις οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, παρότι ο νόμος παρέχει τη δυνατότητα να ρυθμιστούν σε 12 δόσεις ακόμη και οι οφειλές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες. Και αυτό επτά μήνες μετά την εφαρμογή της διάταξης.

Ελενα Σολωμού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ