Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σαν τρελό… λεωφορείο

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στα Λιόσια, όταν ένα...

Οικογενειακές στιγμές στα Νότια για τον Σόμμερ και τη σύζυγό του Βαλεντίνη

Οικογενειακές στιγμές στη Γλυφάδα μοιράστηκαν ο Κώστας Σόμμερ και...

Σε ειδικό χώρο και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο φονιάς της...

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε, χθες το μεσημέρι,...

Δίκη Φιλιππίδη: «Όχι» στο αίτημα του συνήγορου του ηθοποιού για αναβίωση του βιασμού

Δεν... ανέβηκε η αναπαράσταση

Απορρίφθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το αίτημα του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη να γίνει αναπαράσταση του βιασμού για τον οποίο τον καταγγέλλει η πρώτη συνάδελφός του που κατέθεσε εναντίον του.

7998 PETROS FILIPIDIS 1442022

Το αίτημα υποβλήθηκε κατά τη διάρκεια της εξέτασης της καταγγέλλουσας κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και κοινού. Πρόκειται για τη μάρτυρα Α.Μ., κόρη ηθοποιού με την οποία ο Φιλιππίδης είχε συνεργαστεί σε δύο θεατρικές παραστάσεις.filippidi

Διαβάστε επίσης: Δίκη Φιλιππίδη: Έξαλλος ο γιος του ηθοποιού με τους δημοσιογράφους – «Σοβαρευτείτε ρε»

Η Α.Μ. κατηγορεί τον ηθοποιό ότι τον Σεπτέμβριο του 2008 της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο καμαρίνι του θεάτρου «Ηβη», όπου τον είχε επισκεφθεί για επαγγελματικό ραντεβού. Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο Πέτρος Φιλιππίδης προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, ενώ τρεις μήνες νωρίτερα, τον Ιούνιο του 2008, την είχε καλέσει στο γραφείο εταιρίας θεατρικών παραγωγών και είχε προσπαθήσει για πρώτη φορά να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της, παρά τη θέλησή της.

Γι’ αυτή την καταγγελλόμενη πράξη βιασμού, ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζήτησε να γίνει αναπαράσταση, υποστηρίζοντας πως η μάρτυρας έχει πέσει σε πολλές αντιφάσεις. Υπέρ του αιτήματος αναπαράστασης τάχθηκε, σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, και ο δικηγόρος υποστήριξης της κατηγορίας καταγγέλλουσας, αλλά διαφώνησε η ίδια η παθούσα. Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου πρότεινε να γίνει αναπαράσταση με γυναίκα δικηγόρο του γραφείου του.filippidis 9

Τελικά, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, υιοθετώντας την απορριπτική εισαγγελική πρόταση. Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση της καταγγέλλουσας, η οποία αναφέρθηκε στη δεύτερη φορά που βιάστηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη, δύο με τρεις μήνες μετά, στο πλαίσιο επαγγελματικού ραντεβού, στο θέατρο «Ηβη». Το θέατρο ήταν άδειο και ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται πως της επιτέθηκε και τελικά την εξανάγκασε σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού.

«Άρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στον διάδρομο. Με πρόλαβε, με έπιασε από τον λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε» ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της. Οπως είπε, ο Φιλιππίδης αγνόησε την επίμονη άρνησή της και τις απεγνωσμένες προσπάθειές της να ξεφύγει από τα χέρια του.

Αντίθετα, η υπεράσπιση του ηθοποιού αρνείται οποιαδήποτε σχέση μαζί της, λέγοντας ότι τη γνώρισε το 2007 κατόπιν μεσολάβησης της μητέρας της, επειδή η κόρη της είχε εκφράσει την επιθυμία να ασχοληθεί με το θέατρο. Ως καλός φίλος, ο Φιλιππίδης φρόντισε ώστε η κοπέλα να εισαχθεί χωρίς εξετάσεις σε ιδιωτική δραματική σχολή φίλου του, στην οποία δίδασκε και ο ίδιος.20220401084415 1D8A9369

Κατά την εξέταση της μάρτυρος από τον συνήγορο υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη ετέθη ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου ότι εκείνη του τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμη και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών, όταν βρισκόταν μαζί με την οικογένειά του, φέρνοντάς τον σε δύσκολη θέση.

Υπενθυμίζεται πως ο ηθοποιός είχε υποστηρίξει στο απολογητικό του υπόμνημα πως τον επισκεπτόταν στο θέατρο με πρόφαση να δει τη μητέρα της, αλλά εκείνος προσπαθούσε να την αποφύγει, περιγράφοντας «την εμμονική, σχεδόν αρρωστημένη συμπεριφορά της καταγγέλλουσας». Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων του θα συνεχιστεί στις 13 Μαΐου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...