Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Υπόθεση Πάτρας: Κατάθεση «φωτιά» του εντατικολόγου, Ανδρέα Ηλιάδη

Οι συγκινητικές δηλώσεις του, προσερχόμενος στην ανακρίτρια Αθηνών, για να καταθέσει σχετικά με το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, «επικάλυψαν», ως φαίνεται, το περιεχόμενο της κατάθεσής του, που ούτως ή άλλως είναι μυστικό, αλλά και ο ίδιος – όπως και πριν από αυτή κρατήθηκε μακριά από διαρροές και δηλώσεις σε ΜΜΕ – δεν θα μπορούσε να αποκαλύψει.

Διαβάστε επίσης: Το τηλεφώνημα στη Στεφανίδου για τον Δασκαλάκη: «Βρείτε που μένει και θα δείτε την αιτία που πέθανε η Τζωρτζίνα»

patra 3 1

Μέρες μετά από την παρουσία του στην Ευελπίδων, ο εντατικολόγος – διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης, κατά πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» από νομικούς κύκλους, μεταξύ των αναφορών του σε περίεργες συμπεριφορίες των γονέων της ασθενούς, που άλλωστε μετέφερε τότε στο «Χαμόγελο του Παιδιού», αλλά παρά την προτροπή του όχι στην Εισαγγελική Αρχή, επέμεινε στο «κομβικό στοιχείο», το οποίο είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας η «Π».

Διαβάστε επίσης: Απασφάλισε ο Γρηγόρης Λέων και κατακεραυνώνει συναδέλφους του ιατροδικαστές: «Δεν είχαν αθώα κίνητρα»

patra 2

Ο κ. Ηλιάδης φαίνεται να υποστήριξε την προσωπική του θέση – ως επιστήμονας – για το εύρημα του ενζύμου «τροπονίνη» στις εξετάσεις της μικρής και το οποίο ενδεχομένως να μπορεί να «φωτίσει» κάτι ιδιαίτερο στη δικαστική υπόθεση, πιθανής εγκληματικής πράξης.

Διαβάστε επίσης: Βόμβα ιατροδικαστή: «Η Τζωρτζίνα δεν είχε κανένα λόγο να κάνει ανακοπή»

Πρόκειται για το στοιχείο που έκανε εντύπωση και στην οικογένεια της κατηγορουμένης, όταν προ ημερών ζήτησε και πήρε από το ΠΓΝΠ τον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας, για να δει την ένδειξη της «τροπονίνης» – ουσία της καρδιάς – αντί για 10 να εμφανίζεται στο… 485!

Διαβάστε επίσης: Το ξέσπασμα της Παγώνη κατά Πισπιρίγκου: «Ξαφνικά θυμήθηκε ότι οι γιατροί χορήγησαν κεταμίνη στο παιδί;»

Ο κ. Ηλιάδης, στην κατάθεσή του, αφού ανέφερε πως το στοιχείο της «τροπονίνης» ήταν πράγματι μόνο για μια μέρα και έπεσε την επομένη, εξήγησε πως μια τιμή που πέφτει σχεδόν αμέσως είναι ένας παράγοντας που έχει αρθεί.patra 4 3

Επί της ουσίας, όμως, κατέθεσε ότι το εύρημα δεν προήλθε από την ίδια την καρδιά, αλλά ενδεχομένως από… εξωγενή παράγοντα και ανάφερε ως δηκτικό παράδειγμα, ότι πρώτα και κύρια ένα στοιχείο που δυσπραγεί την καρδιά είναι το οξυγόνο. Ως ένζυμο, δε, αποκλειστικό της καρδιάς, δεν επιτρέπει να παραληφθεί ή να αποκλειστεί η πιθανότητα να είναι και αποτέλεσμα ενεργοποίησης του βηματοδότη που είχε το παιδί.

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Πάτρας: Έγκυος η σύντροφος του Μάνου Δασκαλάκη;

Το «κομβικό» στοιχείο της «τροπονίνης» ο κ. Ηλιάδης, όχι μόνο το χαρακτήρισε θέμα που η απλή Ιατρική δεν μπορεί να λύσει, αλλά ζήτησε να διερευνηθεί από πιο εξειδικευμένους επιστήμονες. Αν αυτοί καταλήξουν πως το εύρημα προήλθε από «χέρι», το οποίο και προκάλεσε την απώλεια οξυγόνου, τότε αυτό θα αφορά πράξη που θα ‘χει γίνει στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πάτρας, απ΄όπου η 9χρονη διακομίσθηκε στο ΠΓΝΠ.

patra

Αραγε, ποιος μπορεί να πείραξε την παροχή οξυγόνου εκεί;

Πιθανά την απάντηση να έδωσαν χθες, ο αναισθησιολόγος και άλλοι γιατροί της Παιδιατρικής δομής, που κατέθεσαν χθες στην Εισαγγελία της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης: Η απάντηση του «Ωνασείου» για την κεταμίνη – Διαψεύδει τη Ρούλα Πισπιρίγκου

patra 4

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ»

Τα δραματικά 55 λεπτά ανάνηψης της Τζωρτζίνας κατέθεσε στην Ανακρίτρια Αθήνας ο επικεφαλής αναισθησιολόγος του «Καραμανδανείου» Νοσοκομείου Παίδων Πάτρας, Ιωάννης Χασαπόπουλος. «Αν δεν είχαμε σώσει τον Απρίλιο του 2021 το παιδι, σήμερα δεν θα είχαμε αυτές τις εξελίξεις. Θα επρόκειτο για έναν ακόμη αιφνίδιο θάνατο.Την ώρα της ανάνηψης δεν κοιτάζουμε ποιος είναι μπροστά – πίσω, αλλά σημασία για μάς έχει μόνο η αναζωογόνηση του παιδιού. Όταν καταφέραμε να το επαναφέρουμε τα συναισθήματά μας ήταν συγκλονιστικά», είπε. Για δε τη συμπεριφορά της μάνας και του πατέρα σημείωσε, ότι Μάνος ήταν πιο ψύχραιμος κι η Ρούλα αμίλητη. Κατέθεσαν ακόμη δύο παιδιατροι κι ένας παιδονευρολογος.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη «βόμβα»: Αυτοί κρύβονται πίσω από το τηλεφώνημα στη Στεφανίδου που «έκαιγε» τον Δασκαλάκη

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...