Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Οι… Ιlluminati στη Θεσσαλονίκη! «Πεφωτισμένοι» έχουν δεχτεί κάλεσμα για τη μάζωξη στις 7 Μαΐου!

Το βιβλίο του Νταν Μπράουν που έγινε ταινία με τον Τομ Χανκς, οι μύθοι και οι θεωρίες συνωμοσίας

Με Illuminati θα γεμίσει το Σάββατο 7 Μαΐου η Θεσσαλονίκη, καθώς «πεφωτισμένοι» από κάθε γωνιά της χώρας, και όχι μόνο, έχουν δεχτεί κάλεσμα για τη μεγάλη μάζωξη!

Η μεγάλη συνάντηση των μελών της αδελφότητας θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία και του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας ίδρυσης της οργάνωσης, που είναι η 1η Μαΐου 1776.

Στη συμπρωτεύουσα θα παραστεί η ηγεσία του ελληνικού τάγματος για την πραγματοποίηση μιας τελετής στην οποία θα παραστούν προσωπικότητες από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Το ελληνικό… τάγμα των Ιlluminati ιδρύθηκε το 2016 και διατηρεί 10 «κολέγια» στην Αθήνα, στην Κέρκυρα και τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, υπό την εποπτεία του λειτουργούν αντίστοιχες οργανώσεις στην Κύπρο, στον Λίβανο, στην Ουκρανία, στη Ρουμανία, στη Βόρεια Μακεδονία και τη Βουλγαρία. Τα μέλη του ανέρχονται σε δεκάδες, γίνονται δεκτά με αυστηρές προϋποθέσεις, όπως όρκοι εχεμύθειας και υποχρέωση τήρησης συγκεκριμένων κανόνων και «στάσης ζωής», που να συνάδει με τις αξίες των Ιlluminati, των «πεφωτισμένων», όπως είναι η μετάφραση από τα λατινικά.

2 6

Η φιλοσοφία τους έχει δανειστεί στοιχεία από την αρχαία Ελλάδα. Οι πρώτοι Ιlluminati είχαν αρχαιοελληνικά προσωνύμια και σύμβολό τους είναι η Γλαύκη της θεάς Αθηνάς που συμβολίζει τη σοφία και τη διορατικότητα.

Τα σενάρια για τη δράση τους

Σύμφωνα με τους ιδρυτές του ελληνικού τάγματος, τον Α΄ μέγα διδάσκαλο και τον μεγάλο καγκελάριο, «ο ιλλουμινατισμός πρεσβεύει τον ορθό λόγο και τη γνώση στην καλυτέρευση μιας ιδανικής κοινωνίας, πάντα στα δημοκρατικά πλαίσια, σεβόμενος τους νόμους του κράτους και τους θεσμούς». Όμως, η οργάνωση έχει δημιουργήσει μυστήριο γύρω από τους λόγους ύπαρξής της.

Οι Ιlluminati έγιναν γνωστοί μέσα από το ομώνυμο βιβλίο του Νταν Μπράουν, το οποίο μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς, τροφοδοτώντας σενάρια γύρω από τη δράση τους. Φέρεται ότι φωτίζονται άμεσα από τον Θεό, χωρίς τα μυστήρια. Πάμπολλοι μύθοι και θεωρίες συνωμοσίας έχουν επίκεντρο την επιβίωση της οργάνωσης και τις δραστηριότητές της, στις οποίες περιλαμβάνονται η Γαλλική Επανάσταση και ο αγώνας μαζί με την Καθολική Εκκλησία για την προώθηση της παγκοσμιοποίησης.

Σύμφωνα με θεωρίες συνωμοσίας, φέρεται ότι προετοιμάζονται για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πως κατασκευάζουν εκατοντάδες καταφύγια σε όλον τον κόσμο.

Εκλεκτά μέλη του πολύ κλειστού αυτού «κλαμπ» φέρεται ότι ήταν ο εκ των ηγετών της Ρωσικής Επανάστασης Λέον Τρότσκι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Αβραάμ Λίνκολν, ο δικτάτορας του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν και, στη σύγχρονη εποχή, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...