Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Δολοφονία Σκαφτούρου: Χρειάστηκαν 30 δευτερόλεπτα για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου

Οι 10 από τις 15 σφαίρες από το καλάσνικοφ του killer έπληξαν καίρια τον «θείο Τζο»

Δεν χρειάστηκαν πάνω από 30 δευτερόλεπτα οι κουκουλοφόροι εκτελεστές από τη στιγμή που υπερπήδησαν τη μάντρα του εξοχικού του Γιάννη Σκαφτούρου, ώσπου να τον «γαζώσουν» με σφαίρες από καλάσνικοφ και πιστόλι και να διαφύγουν με δίκυκλα μεγάλου κυβισμού. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι ήταν άσοι στο σημάδι!

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία Σκαφτούρου: «Ήταν στόχος εδώ και χρόνια»

Από τη Νάντια Αλεξίου

Ο ιατροδικαστής μέτρησε ότι από τις 15 σφαίρες που ερρίφθησαν οι 10 έπληξαν καίρια τον «θείο Τζο», γεγονός που δείχνει ότι ο χειριστής του καλάσνικοφ είχε σχεδόν απόλυτη επιτυχία με ένα «δύσκολο» όπλο. Από τη διασπορά των βλημάτων τραυματίστηκαν η 22χρονη μεσαία κόρη του Γιάννη Σκαφτούρου και ο 45χρονος συμπέθερός του, ο οποίος φέρεται ότι επιχείρησε να εμβολίσει το δίκυκλο των δολοφόνων. Ωστόσο, κατέληξε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία Σκαφτούρου: Η κόρη του «σπάει» τη σιωπή της – «Ο πατέρας μου δεν ανταπέδωσε πυρά»

skaftouros 2

«Η ομάδα κρούσης ήταν τέσσερα άτομα. Κοντά τους πρέπει να υπήρχαν και άλλα δύο άτομα, ως ομάδα υποστήριξης. Πρόκειται για συντονισμένη ομάδα που ολοκλήρωσε ένα οργανωμένο σχέδιο, αλλά με παραλείψεις και αρκετά λάθη» επισημαίνουν στην «Espresso» αξιωματικοί που ασχολούνται με τις έρευνες.

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία Σκαφτούρου: «Θα μας σκότωναν όλους», λέει τραυματισμένος συγγενής του

skaftouros ektelesi

Η μηχανή που χρησιμοποίησαν οι δύο εκ των δραστών και βρέθηκε εγκαταλειμμένη στη συμβολή της Χασιάς με το χωριό Στεφάνη εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Σε αυτό το σημείο οι δράστες φέρεται ότι επιχείρησαν να αποσπάσουν το μεγάλου κυβισμού φορτηγάκι ενός αγρότη, ωστόσο κατά την οπισθοπορεία που πραγματοποίησε ο δολοφόνος που βρισκόταν στη θέση του οδηγού ο πίσω τροχός κόλλησε στη λάσπη και αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν. Ο οδηγός του αγροτικού, που τυγχάνει να είναι και συγγενής του Γιάννη Σκαφτούρου, στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς περιέγραψε τους δράστες. «Με απείλησαν με καλάσνικοφ και μου ζήτησαν να κατέβω από το όχημα. Μιλούσαν σπαστά ελληνικά και πιθανότατα να ήταν Αλβανοί. Φορούσαν μαύρα ρούχα, full face στο κεφάλι, γάντια, γυαλιά ηλίου και ήταν μετρίου αναστήματος» είπε ο μάρτυρας.

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία Σκαφτούρου: Η επίσκεψη στην Πάτρα, οι διάδοχοι και οι φόβοι για νέο «χτύπημα»

φ3 40

Και αυτό το όχημα επίσης εξετάζεται από τους ειδικούς των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., ενώ για το δίκυκλο διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί πριν από περίπου έναν χρόνο από την περιοχή του Ασπροπύργου. Πάντως με δεδομένο ότι οι δράστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την κλεμμένη μοτοσικλέτα και το αγροτικό ίσως είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να επικοινώνησαν με κάποιον συνεργό τους. Έτσι οι τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν το επίμαχο χρονικό διάστημα θα ερευνηθούν. Όσο για τις άλλες δύο μηχανές, που έχουν καταγραφεί σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας να φεύγουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα από τα Σκούρτα, εκτιμάται πως λειτούργησαν ως ομάδα υποστήριξης στους εκτελεστές.

269270376 2676696682626396 3105402459811625079 n

Για όσους γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία και τους συσχετισμούς στον χώρο της νύχτας έχει εκφραστεί η εκτίμηση ότι οι δράστες είχαν πληροφόρηση εκ των έσω, καθώς όλη η συνοδεία του Γιάννη Σκαφτούρου -επικεφαλής της οποίας ήταν πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.!- είχε πάρει ρεπό τη Δευτέρα του Πάσχα. Έτσι, οι εκτελεστές κατάφεραν να τον βρουν μόνο του μαζί με γυναικόπαιδα. Μάλιστα, εκφράζεται η άποψη πως η δολοφονία του 55χρονου ήταν «μήνυμα» προς πολλούς αποδέκτες.

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία Σκαφτούρου: «Βαθύ λαρύγγι» πίσω από την εκτέλεση του «θείου Τζο» – Η λεπτομέρεια που γνώριζαν οι εκτελεστές

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...