Επιστρέφουν στο δάσος τους

Απελευθερώνουν τα δύο ζαρκάδια που έσωσαν οι κυνηγοί στο Κιλκίς

Από βέβαιο θάνατο κατάφεραν να διασώσουν δύο πανέμορφα ζαρκάδια τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς. Τα υπέροχα ζώα που κλέβουν τις καρδιές μικρών και μεγάλων είχαν εντοπιστεί τραυματισμένα από διερχόμενους πολίτες, οι οποίοι ενημέρωσαν τον κυνηγετικό σύλλογο. Το ένα ζαρκάδι είχε εντοπιστεί στη περιοχή Γερακαριού. Είχε παρασυρθεί από διερχόμενο όχημα, ο οδηγός του οποίου το εγκατέλειψε αβοήθητο. Το άλλο είχε βρεθεί στην περιοχή του Λειψυδρίου και έφερε βαρύτατα τραύματα έπειτα από επίθεση λύκου!

Τα τραυματισμένα ζαρκάδια μεταφέρθηκαν σε κτηνιατρείο της πόλης, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Με τη βοήθεια των μελών του συλλόγου και των κτηνιάτρων κατάφεραν να σταθούν και πάλι όρθια στα πόδια τους. Ανάρρωσαν σε κατάλληλα διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του συλλόγου και τους προσφέρθηκε φροντίδα από τα μέλη του Δ.Σ., με σκοπό την απελευθέρωσή τους στον φυσικό τους βιότοπο. Σύντομα, λοιπόν, τα όμορφα ζώα θα επιστρέψουν στο σπίτι τους με την ευχή όλα να πάνε καλά.

Με αφορμή την περιπέτεια των ζαρκαδιών, ο κυνηγετικός σύλλογος εφιστά την προσοχή σε όλους τους διερχόμενους οδηγούς που κινούνται ειδικότερα στο ορεινό οδικό δίκτυο, τόσο για δική τους ασφάλεια όσο και για την ασφάλεια των ζαρκαδιών, τα οποία είναι προστατευόμενο είδος της πανίδας μας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ