Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Θανάσιμα μυστικά στο μακελειό της Μονεμβασιάς

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρχε και δεύτερο άτομο στο φονικό όχημα

Αιματοβαμμένα μυστικά αποκαλύπτονται και δίνουν νέα τροπή στην υπόθεση του βίαιου θανάτου των δύο 77χρονων στη Μονεμβασιά, ύστερα από μαρτυρίες πως ο 52χρονος δράστης ενδεχομένως είχε συνεπιβάτη στο φονικό αυτοκίνητο, ενώ φέρεται ότι ξέσπασε για το bullying που είχε υποστεί από κατοίκους της περιοχής.

Οι νέες μαρτυρίες έρχονται να προστεθούν στα αναπάντητα ερωτήματα που έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή της πρωτοφανούς τραγωδίας, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν λάβει καταθέσεις από τους αυτόπτες μάρτυρες που βρέθηκαν στο σημείο. Κανείς τους δεν είδε συνοδηγό στο λευκό αυτοκίνητο του 52χρονου, όμως νέες μαρτυρίες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρχε και δεύτερο άτομο μέσα στο φονικό όχημα.

Ο αυτόπτης μάρτυρας Κώστας Κάλλας, που γνώριζε τον δράστη και τα δύο θύματα, δεν μπορεί να δώσει λογική εξήγηση για όσα ανατριχιαστικά συνέβησαν. «Δεν νομίζω ότι γνωρίζονταν μεταξύ τους ή ότι υπήρχαν προηγούμενα. Δεν υπάρχει λογική εξήγηση, το μυαλό μου δεν πάει πουθενά. Δεν γίνεται να μην καταλάβει ότι τον έσερνε. Γύρισε και παρέσυρε και τον άλλον. Τρελάθηκε!» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν ο 52χρονος ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς φέρεται ότι τους είπε: «Πείτε μου ότι έβλεπα όνειρο». Πάντως, ο κ. Κάλλας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπήρχε και άλλο άτομο μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ το ενδεχόμενο ύπαρξης συνεπιβάτη φαίνεται ότι αναφέρει και ένα ζευγάρι που καθόταν σε ταβέρνα για φαγητό. Μάλιστα, στο πάρκινγκ της επιχείρησε αρχικά να κρύψει το αυτοκίνητο ο δράστης, όπου το είδαν μάρτυρες. Εκεί εκτιμάται ότι μπορεί να κατέβηκε ο συνοδηγός, πριν ο 52χρονος γυρίσει πίσω για να αποτελειώσει τα θύματά του…

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές Αρχές επιχειρούν να διαπιστώσουν αν υπήρχε κίνητρο στην απόφαση του δράστη να επιστρέψει στο σημείο του τροχαίου και να λιώσει κυριολεκτικά τον τραυματισμένο 77χρονο που ήταν πεσμένος στο οδόστρωμα, περιμένοντας ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο δράστης φέρεται ότι έπεφτε συστηματικά θύμα άγριου bullying στην τοπική κοινωνία λόγω των σεξουαλικών του προτιμήσεων. Μάλιστα, λέγεται ότι βρισκόταν σε διαρκή πίεση, επειδή δεχόταν δημόσιες ενοχλήσεις με υπονοούμενα και προσβολές. Οι αστυνομικοί εξετάζουν κατά πόσο το bullying θα μπορούσε να οδηγήσει στο δολοφονικό του ξέσπασμα.

Σε κάθε περίπτωση διαπιστώθηκε ότι δεν είχε προσωπικές διαφορές με τους δύο 77χρονους που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα την οποία χτύπησε. Πάντως, οι συγγενείς των άτυχων ηλικιωμένων μιλούν για δολοφονία με ενδεχόμενο δόλο.

«Υπάρχει έγκλημα ανθρωποκτονίας τετελεσμένο, που προϋποθέτει αποδεδειγμένο δόλο. Το αυτοκίνητο λειτούργησε ως μέσο εγκλήματος» δήλωσε ο δικηγόρος Χρήστος Πλειώτας, ο οποίος έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας του συνεπιβάτη της μοτοσικλέτας.

«Δέχθηκε με βιαιότητα δεύτερη προσβολή από τον δράστη. Τον παρέσυρε επί εκατοντάδες μέτρα και τον αποτελείωσε. Καθ’ ημάς υπάρχει έγκλημα, ανθρωποκτονία προμελετημένη που περιέχει δόλο» τόνισε ο κ. Πλειώτας, ο οποίος απορρίπτει τον ισχυρισμό του συνηγόρου υπεράσπισης του 52χρονου, Αλέξη Κούγια, ότι ο εντολέας του αντιμετωπίζει ψυχιατρικό πρόβλημα.

«Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που έχει το ακαταλόγιστο να κρυφτεί και να επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος; Ήξερε τι διέπραξε, είχε την ικανότητα να κρυφτεί και να επανέλθει εκ νέου. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από ψυχοπαθολογική δραστηριότητα ένα άτομο που γνώριζε καλά τι έκανε» επισημαίνει ο δικηγόρος της οικογένειας του ενός 77χρονου.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος εξακολουθεί να λέει ασυναρτησίες στους αστυνομικούς. Οι εξετάσεις αίματος για μέθη βγήκαν καθαρές, ενώ έχει ληφθεί σοβαρά ο αρχικός του ισχυρισμός πως δεν είδε τους δύο 77χρονους. Αν επρόκειτο για τροχαίο δυστύχημα, δεν θα επέστρεφε στο σημείο για να τους παρασύρει επί δεκάδες μέτρα στον δρόμο μέχρι να ξεψυχήσουν. Σήμερα το απόγευμα, ο κατηγορούμενος αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή Σπάρτης προκειμένου να απολογηθεί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...