Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η Σκορδά λαχτάρισε με το… μπισκοτάκι της

«Ζηλεύω το μικρό σου το γατί, στα πόδια σου...

Μαζί για το Παιδί: Μαζί στρώνουμε το πασχαλινό τραπέζι για 600 παιδιά

Φέτος το Πάσχα το Μαζί για το Παιδί μας...

Η μικρή πήρε το επώνυμο της μητέρας της, Καρολάιν, την οποία σκότωσε...

Το επώνυμο της αδικοχαμένης μητέρας της πήρε η Λυδία...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Οι καταθέσεις γιατρών που «καίνε» τη Πισπιρίγκου: Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά

Η «Μήδεια» ζητούσε να μη γίνει νεκροψία στην Αθήνα, αλλά στην Πάτρα

Νέες καταθέσεις γιατρών έρχονται στο φως αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας, που «καίνε» ακόμη περισσότερο τη Ρούλα Πισπιρίγκου, αφού κάνουν λόγο για τις κινήσεις και τη συμπεριφορά της τις ημέρες που η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Απάθεια, αποστασιοποίηση και ψυχραιμία είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που προσδίδουν οι γιατροί στην 33χρονη. Στις καταθέσεις τους καταρρίπτουν τα λεγόμενά της σχετικά με όσα συνέβησαν έναν χρόνο πριν, όταν το 9χρονο παιδί υπέστη ανακοπή μέσα στο Καραμανδάνειο. Γιατρός του νοσοκομείου αναφέρει ότι η Ρούλα καθυστέρησε τρεις ώρες να πάει το παιδί στο νοσοκομείο, μετά το πρώτο επεισόδιο που έπαθε στο σπίτι: «Οταν έφτασε η Τζωρτζίνα, ρώτησα τη μητέρα πότε έκανε το επεισόδιο το παιδί και μου είπε στις 05.30. Εκείνη το έφερε τρεις ώρες αργότερα, παρότι δεν ήταν σε μακρινή απόσταση».

Σε δεύτερη κατάθεση, μιας νοσηλεύτριας αυτή τη φορά από τη ΜΕΘ Πατρών, αναφέρεται ότι προτάθηκε στη μητέρα να της κάνουν μαθήματα για το πώς να ταΐζει την Τζωρτζίνα. Ωστόσο, η ίδια το ανέβαλε συνεχώς: «Έμενε λίγη ώρα στη ΜΕΘ. Κάποια μέρα τής λέγαμε να της κάνουμε μάθημα για το πώς θα δίνει φαγητό στην Τζωρτζίνα. Εκείνη το ανέβαλε συνέχεια». Μάλιστα, θυμάται όσα έγιναν μετά την αποσωλήνωση της Τζωρτζίνας: «Ζητήσαμε από τους γονείς να της μιλήσουν για να δούμε αν είχε επικοινωνία. Η μητέρα πλησίασε με άγχος αν θα μιλήσει. Προσπαθούσε να παρακολουθήσει τις αντιδράσεις της 9χρονης».

Σε άλλη κατάθεση αποκαλύπτεται η απαθής στάση της: «Ηταν ψύχραιμη και αποστασιοποιημένη, λες και όλα αυτά συνέβαιναν σε ταινία».Τέλος, μεγάλη εντύπωση προκάλεσε στον εντατικολόγο που έκανε την ανάνηψη της Τζωρτζίνας η απάντηση της 33χρονης όταν της ανακοίνωσαν ότι το παιδί κατέληξε: «Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι μόλις αναγγείλαμε στη μητέρα ότι η Τζωρτζίνα είναι νεκρή, άρχισε απολύτως ψύχραιμη να μου ζητάει να μη γίνει νεκροψία στην Αθήνα, αλλά στην Πάτρα». Αίσθηση προκαλούν και οι μαρτυρίες ανθρώπων από το περιβάλλον του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου. Φίλη τού εν διαστάσει ζευγαριού ανέφερε: «Πιστέψαμε ότι η Ρούλα είχε επηρεαστεί με την Ιριδα, για αυτό και ήθελε να αυτοκτονήσει. Εκανε ολόκληρα κόλπα. Εμείς την ψάχναμε στα νεκροταφεία και φοβόμασταν μην έχει κάνει κακό στον εαυτό της και αυτή ήταν στο ξενοδοχείο».

Άλλη φίλη του ζευγαριού σπάει τη σιωπή της και όσα λέει είναι αποκαλυπτικά: «Κάπως είχαν ηρεμήσει η Ρούλα και ο Μάνος μεταξύ τους, ξανατσακώθηκαν όμως και μετά ο Μάνος έφυγε από το σπίτι. Η Τζωρτζίνα μού είχε πει: “Επειδή η μαμά και ο μπαμπάς τσακωνόντουσαν, από το πολύ κλάμα η μπέμπα έσκασε και πέθανε”». Και συμπλήρωσε: «Είπα στη μητέρα της ότι μπορεί να χρειαζόταν ιατρική βοήθεια επειδή ήθελε να αυτοκτονήσει και μου είπε πως είχε περάσει πάρα πολλά από εκείνη. Ο θείος της πρότεινε να τη βάλει σε κλινική. Η οικογένειά της έλεγε πως μόνο ο άντρας της θα μπορούσε να την πείσει. Οτι ο μόνος που την ένοιαζε ήταν αυτός, τον έβαζε πάνω απ’ όλους, ακόμα και από τα παιδιά. Είπαμε στον Μάνο να προσέχει και να έχει τον νου του για την Τζωρτζίνα. Είχαμε μια υποψία μήπως έκανε κάτι στο μωρό, αλλά κανείς δεν ήθελε να το πιστέψει. Ούτε ο Μάνος ήθελε να παραδεχτεί αυτά που του λέγαμε».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...