Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νυχτερινή έξοδος για Πιερίδη και Τσαλαπάτη

Η περσινή συνύπαρξή τους στο πλατό της εκπομπής του...

«Το προξενιό της Ιουλίας»: Οι τύψεις οδηγούν τον Στράτο στον τάφο του...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Το...

Σαν τρελό… λεωφορείο

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στα Λιόσια, όταν ένα...

Οικογενειακές στιγμές στα Νότια για τον Σόμμερ και τη σύζυγό του Βαλεντίνη

Οικογενειακές στιγμές στη Γλυφάδα μοιράστηκαν ο Κώστας Σόμμερ και...

Διαδικασίες για άμεση εκταφή της Τζωρτζίνας: Οι τρίχες της θα δώσουν κρίσιμες απαντήσεις

Ορατό και πιθανό είναι το ενδεχόμενο να αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες για την εκταφή της 9χρονης Τζωρτζίνας από το μνήμα στο Κοιμητήριο Συχαινών, προκειμένου να ληφθούν τρίχες του άτυχου κοριτσιού για να διερευνηθούν περαιτέρω οι ουσίες που της χορηγήθηκαν, αλλά και πότε συνέβη αυτό.

Patra pispirigkou daskalakis

Για την εκταφή είχε κάνει λόγο στο τελικό πόρισμά του και ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος πρότεινε ότι, αν κριθεί αναγκαίο, αυτό θα πρέπει να γίνει άμεσα για να μη χαθούν στοιχεία. Στο συγκεκριμένο πόρισμα «κλείδωσε» ως αιτία θανάτου η τεράστια ποσότητα κεταμίνης που χορηγήθηκε στο παιδί, ωστόσο για τη δικαστική πορεία της υπόθεσης τα δείγματα που θα ληφθούν με την εκταφή θα δείξουν αν είχε χορηγηθεί και νωρίτερα θανατηφόρος δόση ουσιών.

IMG 7684

Αντίθετα σε κάθε υπερασπιστικό ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο έμπειρος ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης αποκλείει το σενάριο να χορηγήθηκε τόσο μεγάλη ποσότητα κεταμίνης από χέρι υγειονομικού.

«Κανένας γιατρός δεν θα χορηγούσε τόση κεταμίνη σε άνθρωπο. Με την εκταφή, θα γίνει ποσοτικός και ποιοτικός έλεγχος σε προγενέστερο χρόνο» δήλωσε ο ιατροδικαστής, ο οποίος προσδιορίζει και το επίμαχο διάστημα που κατέληξε το παιδί.

273030086 10159001296122219 1353849242592607496 n

Σχετικά με την ώρα θανάτου, σύμφωνα με το Open, στις 14.00 η Ρούλα Πισπιρίγκου έστειλε στην τεχνική εταιρία που ήταν υπεύθυνη για τον απινιδωτή την εικόνα με τους παλμούς της καρδιάς της κόρης της. Από την εικόνα φαινόταν άψογη λειτουργία. Η Τζωρτζίνα είχε κανονικούς σφυγμούς και ήταν καλά. Στις 15.27, όμως, καταγράφεται το μοιραίο επεισόδιο και ενεργοποιείται ο βηματοδότης. Όλο αυτό το διάστημα μέσα στο δωμάτιο ήταν μόνο η Ρούλα Πισπιρίγκου.

patra tzortzina

«Ας μην ξεχνάμε ότι υπήρχε και ο βηματοδότης, που κατέγραφε τα πάντα. Η κεταμίνη είχε δοθεί νωρίτερα στην Τζωρτζίνα. Οι ουσίες που έδωσαν οι γιατροί κατά τη διάρκεια της ανάνηψης δεν ανευρέθηκαν επειδή η 9χρονη ήταν ήδη νεκρή και το αίμα της δεν κυκλοφορούσε. Αν οι γιατροί ή οι νοσηλευτές είχαν δώσει την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, δεν θα τη βρίσκαμε. Όμως εμείς την εντοπίσαμε…» επισήμανε ο κ. Μπουζιάνης. Από την πλευρά του ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων εξήγησε πως ούτε οι γιατροί μπορούν να εξασφαλίσουν τέτοια ποσότητα κεταμίνης, που λειτούργησε ως φονικό όπλο για την Τζωρτζίνα.patra d

«Η ποσότητα της κεταμίνης είναι τέτοια που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από ιατρική χρήση, καθώς τέτοιες ποσότητες δεν είναι διαθέσιμες στους γιατρούς. Η κεταμίνη στα νοσοκομεία βρίσκεται σε συγκεκριμένα τμήματα και σε συγκεκριμένες δοσολογίες. Η ουσία αυτή χρησιμοποιήθηκε ως ένα φονικό όπλο στην ύστατη προσπάθεια, καθώς δεν ήταν η πρώτη προσπάθεια, να ολοκληρώσει την αρρωστημένη πράξη που είχε στο μυαλό από καιρό, αλλά δεν κατάφερνε καθώς η Τζωρτζίνα αντιστεκόταν» υποστήριξε ο κ. Λέων.

Την ίδια ώρα, ένας ακόμη άγριος καβγάς μεταξύ του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου -και μάλιστα ηχογραφημένοςδείχνει τις συγκρούσεις του πρώην ζευγαριού, αλλά και την παράνοια που επικρατούσε όταν, παρά το πένθος, ο 30χρονος «λιμπιζόταν» οχήματα με χρήματα της σπιτονοικοκυράς, όπως μετέδωσε ο Alpha.

Ρούλα: Η μηχανή είναι με τη σύνταξη της Κούτρα.

Μάνος: Η βέσπα είναι με τα λεφτά της Κούτρα και κράτα τη.

Ρούλα: Όχι η βέσπα. Είναι η σύνταξη της Κούτρα.

Μάνος: Ναι, παιδί μου. Πήγαινε με τον δικηγόρο, ό,τι θες.

Ρούλα: Εγώ εσένα σε ρωτάω κάτι, θα πάρεις αμάξι είπες και μηχανή;

Μάνος: Και τη μηχανή εννοείται.

Παράλληλα, η έρευνα των Αρχών δείχνει ότι στις 8 Απριλίου 2021, όταν η Τζωρτζίνα εισήχθη στο Νοσοκομείο της Πάτρας, η προφυλακισμένη μητέρα αναζητούσε στο διαδίκτυο πληροφορίες για την ουσία διαζεπάμη. Η ίδια το αποδίδει στο ότι έψαχνε πληροφορίες για τις ουσίες που χορηγούσαν στο παιδί οι γιατροί, ωστόσο ο διοικητής του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παύλος Αθανασόπουλος διαψεύδει κατηγορηματικά ότι χορηγήθηκε τέτοια ουσία στη μικρούλα.

patra 3

«Πρόκειται για υπόθετο το οποίο είχε δοθεί στην ίδια, για να χορηγηθεί στο παιδί σε περίπτωση νέας κρίσης» εξήγησε ο δικηγόρος της Οθωνας Παπαδόπουλος.
Ωστόσο ο διοικητής του Καραμανδάνειου δίνει άλλη εκδοχή: «Μπορεί οι γιατροί προληπτικά εντελώς να βάλανε (στο συρτάρι) σε περίπτωση ανάγκης, ώστε να μην ψάχνει η νοσηλεύτρια εκείνη τη στιγμή. Εκείνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι δεν δόθηκε διαζεπάμη καθόλου».

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...